Sporting – FC Korsholm 1-1 (0-1)

Smeds matchhjälte

Sommarens rekordpublik på 280 personer dök upp på Kristinaplan på måndagskvällen för att se toppmötet som kunde ha haft en avgörande inverkan med tanke på vem som får kvala till tvåan i höst.

Sporting inledde med följande elva:
Smeds
Franz-Paukkonen-Hannus-Lindahl
Mäkiharju-Grannas-Bergkulla
Tarvoll-Ekholm-Koski

FC Korsholm började klart bäst och Sporting var hårt tillbakapressade under de första tio minuterna. Därefter jämnade matchen ut sig även om Korsholm var det bättre laget hela första halvlek. Det var ändå Sporting som hade de bästa chanserna. I huvudsak var det Ekholm och Grannas som hade chanserna och borde väl ha gjort mål på någon av dessa. Målvakten i Korsholm hörde till de osäkrare i division 3 och bristen på kommunikation gav Sporting en del halvchanser. Det var dock Korsholm som hade spelet och helt logiskt gjorde man också första målet i form av ett skott tätt under ribban av Zoran Peic.

I andra halvlek tog Sporting över spelet en aning men lyckades inte skapa någon större press. Vartefter halvleken ledd backade Korsholm hem och satsade på kontringar. Sporting fick ett större bollinnehav men de farliga chanserna uteblev och stundtals blev matchen lite sömnig. Överlag var det ganska sömnigt i Sporting för kvällen. Sporting har dock den viktiga förmågan att göra mål trots att man spelar dåligt, så även denna gång. På övertid rann en Korsholm-spelare ensam igenom och hade möjligheten att punktera matchen men Smeds parerade och Bergkulla tog hand om returen och skickade snabbt upp bollen. Halvminuten senare stegade Smeds fram till straffpunkten. I matchens sista minut hade Sporting kontrat, Grannas fintat och rutinerat lagt sig raklång i straffområdet och straffen var ett faktum. Pålitlige straffskytten Smeds dunkade bollen högt i mål och såg till att serien är lika spännande efter matchen som den var före.

Smeds tillsamman med Paukkonen och Hannus hörde till de bättre i Sporting medan i anfallsväg var det ganska dåligt. Koski dribblar tills han mister bollen och Tarvoll har inte fått samma utrymme att löpa på som förra sommaren, eller så förmår han inte att skapa det. I huvudsak var det Mäkiharju som stod för det kreativa på mittfältet.

Lämna ett svar