Sporting II – Black Islanders 5-1 (2-1)

Efter en fem veckor lång paus spelade Sporting II hemmamatch igen. Man hade förlorat första matchen i övre slutserien och var piskade att vinna mot gästande Black Islanders.

Sporting II spelade tålmodigt och lät bollen göra jobbet redan från första början. Sällan tvingades man slå iväg bollen på måfå. Bollen gick från spelar till spelare, man bytte kant bra och kunde spela både framåt och vid behov även bakåt. Första målet såg dagens ljus då anfallaren Theo Granfors passade åt Kristoffer Lövholm som skar in från kanten och sköt in ettan. En stund senare nickskarvade Tony Lehto in Janne Smeds frispark. 2-0 såg ut att hålla sig halvleken ut men bara någon minut innan paus ledde en slarvigt spelad sportinghörna till att Black Islanders kunde kontra in 2-1.

I början på andra halvlek hade hemmalaget en dålig period och motståndarna tilläts trycka på. Det var också den enda perioden som hemmalaget inte var det spelförande laget. Efter ca 60 minuter spelade hittade Granfors Jim Mattfolk som stack på djupet och hann just före målvakten och 3-1 var ett faktum. Nu kändes matchen avgjorde och Sporting II dominerade resten av matchen. Granfors gjorde ännu 4-1 på egen hand då han vände om i straffområdet och sköt in bollen längs marken. Andre Lassfolk gjorde ännu 5-1 i slutskedet av matchen.