Sporting II – Koff/Peik II 6-0 (1-0)

Sporting II befäste serieledningen och kvalificerade sig för övre slutserien

Torsdagskvällens toppmöte i sexan var aldrig riktig spännande och slutade i en klar seger för hemmalaget. Som vanligt ställde Sporting upp med ett ungt lag, medelåldern i öppningselvan var 21 år.

Redan från början var det Sporting som höll i taktpinnen men Koff/Peik försvarade bra. Laget hade ju hittills i serien släppt in bara två mål. Bortalaget hade också gjort endast 6 mål så det var väntat att de spelade väldigt defensivt. Sporting malde på och försökte hitta luckor och skapade också några halvchanser. Det dröjde dock till slutet av första halvlek innan nollan spräcktes. Janne Smeds slog en frispark som Tony Lehto nickade i mål.

Ganska tidigt i andra halvlek gjorde Sporting 2-0 i form av ett långskott från Harun Nur. Nur hörde till hemmalagets bästa spelare och var garanterat den som hade mest kilometrar på sin stegräknare. Efter det här började målen trilla in i jämn takt och matchen var i princip över vid 3-0. Halvlekens övriga målskyttar var Nur och Lehto ännu en varsin gång samt Jim Mattfolk och Sami Nyström.