Sporting – Karhu 3-1 (1-1)

Sporting fällde citybjörnen

Sporting hade inga problem med att slå Kauhajoen Karhu i fredagskvällens träningsmatch på Kristinaplan. Sporting saknade sju spelare, Simons, Ekholm, Lindahl, Lövdahl, Metsäranta, Palmberg och Ivars. Målvakten Janne Smeds spelade första halvlek som offensiv mittfältare och Simon Rosendahl, Robert Lindell och Timmy Rehula kallades in från andra laget och de gjorde alla väl ifrån sig.

Trots en kraftig motvind var det Sporting som hela första halvlek pressade på och skapade chanser men bollen hade svårt att leta sig ända in i nätmaskorna. Istället gjorde Karhu 0-1 efter att Tony Lehto i försvaret drällt med bollen och en Karhuanfallare kom ensam igenom. Lehto fick dock revanschera sig då han i slutet av halvleken jobbade fram en straff som han själv satte.

I andra halvlek då Sporting fick medvind var det än mer spel endast mot ett mål. Peter Grannas sköt in 2-0 på frispark från 18 meter medan Karhuspelarna fortfarande höll på att ställa muren. 3-1 gjorde Robert Lindell på halvvolley nära mål. Joakim Grannas stod för förarbetet.

Karhu var riktigt dåliga och hör hemma i fyran. Sporting borde ha gjort fler mål men gjorde ändå en helt ok match med tanke på att flera spelare saknades.