Starkt lag – men rätt tunn trupp

Inför säsongen 2008

Precis som rubriken lyder kan man sammanfatta Sportings representationslag 2008.

I laget finns en bra blandning av rutin och ungt blod med massvis med spring i benen.

Vad har då hänt sedan förra säsongen?

Jo, på tränarsidan har det rörts om och om igen. Inför säsongen 2008 var det meningen att en polack vid namn Stanislav Davidzinski skulle ta över laget – men så blev det icke.

Den polska klubben, där han är verksam, ville inte släppa iväg honom och ordförande Kaj-Christer Ingves var igen tvungen att ta fram den lilla ficklampan för att leta.

Väl på väg till Vasa fick K-C napp halvvägs. I den lilla idyllen Pörtom nämligen.

Där tillfrågades fjolårets andracoach i Kraft Kenneth Bäcktsröm och i slutet av mars månad var ett kontrakt underskrivet. Till sin hjälp har han förra säsongens Svennis och Tord Grip – eller Peter Grannas och Nicklas Träskvik. Klappat och klart och K-C fick slå sig på bröstet – han var en stolt man.

På spelarsidan har det också skett förändringar. Mittbacksparet Marco Palmberg och Petri Järvelä har båda lagt skorna på hyllan tillsvidare. Puja Heino flyttade till VIFK YB, Vitali Vastsenko flyttade tillbaka till Estland, Mikael Linzén trappade ner till Kraft II och Jari Hietikko är i armén.

Men både nya och nygamla spelare har fyllt dessa luckor. Andreas Ekholm och Kristian Sillanpää återvände efter några säsonger i Kraft. Från Kraft kom också mittfältaren Calle Ivars och målvakten Jesper Åström. Dessutom fortsätter fjolårets lagkapten och spelmotor Kalle Simons – nu som pappa på riktigt.

Därtill bör tilläggas att en handfull talangfulla juniorer såsom Alex Mäkiharju, Joakim Grannas, Matias Rosenback och Viktor Metsäranta i år fullt satsar på seniorfotboll.

Sporting anno 2008 ser med andra ord riktigt intressant ut även om det finns en liten risk. Truppen består nämligen endast av 17 spelare och skador samt avstängningar kan bli en stöttesten.

Vi både hoppas och tror att säsongen 2008 skall bli både framgångsrik och rolig – precis som ifjol.

Laget har förberett oss sig på bästa vis för att både vi och ni i publiken skall trivas på bästa sätt.

Välkommen på match!

Janne Smeds