FC Hämeenlinna – Sporting 3-2 (1-1)

Värikkäiden vaiheiden jälkeen tappio Hämeenlinnassa

Värikästä oli Sportingilla lauantaina Hämeenlinnassa, kun se kohtasi paikallisen FC Hämeenlinnan, nimittäin punapaidoista peräti kaksi sai katsella punaista ottelussa. Vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen se tärkein eli lopputulos, oli kristiinalaisille tyly 3-2.

Ei kait siitä paljoa ole sanottavaa. Tämän ottelun myötä kolme miestä on seuraavasta pelistä (punaiset kortit saaneet Miroslav Rajkovic ja Peter Grannas, sekä keltaisen ottanut Adis Stambolija, jonka korttitili täyttyi) pois. Katkera tappio, turha sitä on kieltää. Oltaisiin siitä piste kuitenkin voitu ottaa ja ihan ansaittukin. Kyllähän Hämeenlinna hallitsi palloa ja peliä, mutta ihan kelpo taistelu meiltä. Gaston maalissa teki muutaman hyvän torjunnan ja piti meidät pelissä mukana. Punaiset menee kyllä osittain nuoren tuomarin piikkiin. Molempien ulosajettujen toiset keltaiset olivat kyllä kyseenalaiset.

Jorma Huusko

Näin ottelun paketoi Sportingin peräsimestä Jorma Huusko.

Maalinteko ottelussa alkoi jo pelin kahdeksannella minuutilla, kun Sporting pelasi boksin sisään paikan Marco Meirelesille, jonka matala laukaus painui FC Hämeenlinnan nuottaan. Näin Sportingille hieno aloitus otteluun. Hämeenlinnalaisetkin saivat ensimmäisellä jaksolla aikaiseksi muutaman maukkaan tekopaikan, mutta Gaston Brambatti Sportingin maalissa esitti pari maukasta koppia. Tauolle mentiin kuitenkin 1-1 lukemissa, kun FC Hämeenlinna tasoitti ottelun kulmatilanteesta. Pienen jatkon jälkeen Berat Grabovcilla oli helppo työ puskea pallo lähietäisyydeltä verkkoon. Tasoitusmaalin syntyaika oli 37 minuuttia.

Toisen jakson avausmaalista vastasi kotijoukkue, kun kellossa oli 62 minuuttia. Sporting hukkasi pallon omalla alueella kohtalokkaasti Gastoninkin ollessa ulkona maalista, hänen ensin katkaistua pitkä syöttö päällään. Tämän hämeenlinnalaiset käänsivät nopeasti maaliksi, tekijänä Jere Suomalainen. Reilu kymppi kotijoukkueen maalista ja oli ensimmäisen ulosajon aika. Tilanteessa Miro pelasi kyllä korkealla jalalla osuen hämeenlinnalaista rintaan tai ehkä vähän päähän, samahan se nykyjalkapallossa on, koska kasvoihin aina kuitenkin sattuu. Tilanteessa tuntui myös tuomarilta unohtuneen pelin alussa antama ensimmäinen varoitus Mirolle, koska ei tuo rike nyt niin suuri ollut, että ukkoa olisi tarvinnut ulos heittää. Tuntui pillipojalta menneen pasmat sekaisin, kun tajusi keltaisen jälkeen, että vielä täytyisi taskusta punainenkin löytää. Taas näitä tilanteita, missä ehkä kortittomalle miehelle kortin paikka, mutta kortilliselle ulosajo oli hieman ylimitoitettu. Toisaalta taas sillä ei pitäisi olla merkitystä onko korttia alla, mutta näin ne pelisilmätilanteet ja kirjoittamattomat säännöt yleensä menee. Taululla siis 2-1 ja yhden miehen vajaus, eli haastetta viimeiselle vartille todellakin piisasi. Niin vaan Sporting näytti taas sitkeytensä. Se kampesi tasoihin, kun kellossa oli 80 minuuttia. Avausmaalin tavoin samalta seudulta pääsi tällä kertaa pallon matkaan lähettämään Adis Stambolija, jonka laukaus toi Sportingin riemukkaasti tasoihin. Pitkään näytti siltä, että näihin numeroihin myös päädyttäisiin, mutta vielä saatiin lisäajalle parikin tilastomerkintää. Ensiksi erotuomari Jesse Kananen antoi kapteeni Grannakselle toisen keltaisen ajanpeluusta, kun Peter oli suorittamassa rajaheittoa tullen kuitenkin tilanteesta pois antaen pallon Topias Lehtolalle heittoa varten. Tämä katsottiin ajanpeluuksi ja täytyy kyllä taas ihmetellä Kanasen rohkeutta heittää ajanpeluusta ulos. Aika harvinainen tilanne. Taas olisi niin sanotusta ensimmäisestä kortista voinut mennäkin, mutta ulosajo, oli kyllä liikaa. Kanasen Jesseltä ei rohkeutta puuttunut ja sukunimestä huolimatta otti kyllä kukkopojan roolia lopussa. Peterin punaisen jälkeen rivistö oli jo sitten niin sekaisin, että puolustaminen ei nappiin ottelun viimeisille sekunneille onnistunut vaan Hämeenlinna sai vielä kaivettua koko potin, kun Grabovcin komea laukaus painui etuyläseen. Näin kirvelevä tappio outojen ja värikkäiden vaiheiden jälkeen.