Pallo-Iirot – Sporting 6-0 (6-0)

Iirot möyhensi Sportingin

Sunnuntaina Sporting Kristina matkasi Pallo-Iirojen vieraaksi Rauman Äijänsuolle. Sankaritarinoita ei Sportingin osalta ottelusta kirjoiteta. Iirot löi taululle tylyt 6-0 lukemat, eikä aikaakaan kuuden maalin tekemiseen mennyt kuin 45 minuuttia. Sportingin esitys oli kuriton, eikä sovittua taktiikkaa pystytty noudattamaan kuin 5 minuuttia ja se on kyllä auttamatta liian lyhyt aika jalkapallopelissä. Sportingin joukkuepuolustaminen oli haurasta kuin huonolaatuisin vessapaperi.

Iirot aloitti ensimmäisen puoliajan maalikarkelot, kun pelikello oli tikittänyt 4 minuuttia. Kotijoukkueen Stanley Ukwuoma pääsi katkaisemaan Sportingin syötön alaspäin maalivahdilleen Gaston Brambatille ja viimeisteli taululle ensimmäisen. Toistamiseen Iirot onnistui pelin kuudennellatoista minuutilla, kun se pelasi hanakasti nousevan Liiga-Iiron (Aalto) vasemmalta laidalta kulmalipulle tämän bravuurikeskityspaikalle. Aallon loistava keskitys maalille löysi Juho Patolan, joka puski illan ensimmäisensä. 28 minuuttia kellossa ja Jussi-Pekka Savolainen pääsi viimeistelemään raumalaisten kolmannen. Alle 10 minuuttia tästä ja Patola pääsi puskemaan pilkun kohdalta illan toisensa ja heti minuutin päästä oli Patolan hattu jo valmis miehen kiskaistessa 20 metristä pallon vastustamattomasti ohi Brambattin. Minuutti ennen ensimmäisen jakson loppua Savolainen viimeisteli vielä 6-0 taululle ja lähetti näin ollen Sportingin pojat päät polvissa koppiin.

6-0 tilanteessa eivät kyllä mitkään käärmekeitot enää auta se on selvä. Sportingin tehtäväksi puoliajalla jäikin lähinnä paikkailla alusta edes sellaiseen kuntoon, että se ei Rauman myrskyissä aivan täysin haaksirikkoutuisi. No pieni piristyminen toiselle puolikkaalle onneksi saatiin ja siitä osoituksena nollan pitäminen. Ensimmäisen jakson esityksellä Äijänsuolla oltaisiin kyllä tanssittu kaksinumeroisia. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että Iirotkin kyllä nostivat jalan kaasulta. Selkeästi raumalaiset välttelivät loukkaantumisia ja pelikieltoja tilanteen ollessa selkeä.

Onko pakko?

Pekka Paukkonen

Siinä Pekka Paukkosen ensimmäinen kommentti, kun häneltä kysyttiin kommentteja Iirot-ottelusta. No kyllä Pekan puhelipas onneksi sen verran auki saatiin, että muutama kommentti ottelusta sentään herui.

Ei pysytty ottelusuunnitelmassa, joka oli pitää pakka tiivinä. Se oli meiltä kuriton esitys. Iirot vei peliä täysin mielensä mukaan. Ensimmäinen puoliaika oli katastrofi. Toiselle parannettiin ja saatiin pakkaa tiiviimmäksi, mutta Iirotkin kyllä hellitti kaasua.

Sportingin tilanne on alkanut viime viikoilla muuttumaan positiivisesta jo varsin tukalaksi. Pistepussia ei ole pystytty kartuttamaan viime viikkoina ja turpaan on tullut suurinumeroisesti jo kahdesti lyhyen ajan sisään. Kolmeen viimeiseen peliin olisi kyllä kaivettava rutkasti lisää ilmettä ja laatua tekemiseen. Kun vielä naapurilohkon joukkueet ovat kirineet Sportingin etumatkaa, ei säilyminen ole missään nimessä kirkossa kuulutettu. Tosin kaikki on vielä Sportingilla omissa käsissä. Nyt on se hetki kun joukkueen pitää ottaa itseään vielä niskasta kiinni ja näyttää tahtotilaa seuran ja joukkueen eteen. Jokaisen pelaajan täytyy pystyä nostamaan omaa tasoaan ja kantamaan vastuuta omasta tekemisestä. Jokaisen vastuulla on myös jokainen muu joukkueen jäsen. Punanutuissa ei saa jäljellä olevissa otteluissa olla enää yhtään vapaamatkustajaa vaan kaikkien on taas alettava puhaltamaan kytevään hiillokseen, että syyssateet eivät pääse sammuttamaan nuotiota.