Musa – Sporting 5-2 (3-1)

MuSalta kuokkaan. Kohti viimeistä retkeä

Viime sunnuntaina Sporting Kristina kävi pelaamssa kauden viimeisen vierasottelunsa Porissa MuSan vieraana. Varmaksi putoajaksi tuomittu MuSa piti kuitenkin ylpeydestään kiinni ja murskasi kristiinalaiset 5-2. Näin ollen Sportingin hyvä Jazz esiintyminen ei saanut jatkoa. Porissa peli oli avointa hurlumheipeliä, jossa molemmat joukkueet hyökkäsivät reilun rohkeasti. Sportingin ylihyökkääminen koitui sen kohtaloksi ja MuSa iski tappavan tehokkaasti paikoistaan. Sportingilla toki paikkoja oli, mutta ryhdikkäämpi MuSa kyllä ansaitsi voittonsa.

MuSa tarvitsi vain 34 minuuttia siirtyäkseen 3-0 johtoon. Maalintekijöinä sillä kunnostautui Sami Rantala kerran ja Atte Larinen kahdesti. MuSan hyökkäyspelin avainmiehinä hääri Piracaia, Toni Tuuri, Rantala ja Larinen. MuSa pelasi nättejä sommitelmia ja kun Sporting sortui jälleen kerran kurittomuuteen ja sen koko joukkueen puolustuspelaaminen ei jokaista soturia sunnuntaina kiinnostanut, niin nälkäinen ja työteliäs porilaislauma pääsi korjaamaan satoa helponlaisesti. 3-1 kavennuksen Sporting viimeisteli vapaapotkusta, jonka verkkoon toimitti jo aiemminkin tällä kaudella vaarallisia vapareita vetänyt Adis Stambolija. Näissä numeroissa siirryttiin myös tauon viettoon.

Toista puoliaikaa ei keritty pelaamaan kuin viisi minuuttia ja taas olivat verkot tötteröllä Sportingvahti Gaston Brambattin takana. Rantalan toinen muutti lukemat taululla 4-1. Seuraava tapahtuma olikin Sportingille viime kierroksilta tuttu. Nimittäin korttien keräily. Aikoinaan kovinkin suosittu harrastus on kokenut Sportingmiehistössä renessansin ja tällä kertaa koko sarjan halusi kerätä lusitaani Marco Meireles. Minuutin sisään kaksi keltaista ja päälle punainen. Ensimmäisen varoituksen Marco sai, kun hän aivan tarpeettomasti potkaisi pallon pois pillin jo soidessa. Toisessa taas hän meni tilanteeseen niin kuin pitikin kovaa, mutta tilanteen hävinnyt kettu, Piracaia marinoi sen verran, että kokeneeksi luultu liigaakin puhaltanut Miikka Lähdesmäki näytti Marcolle ovea. Toki tilanteessa rikettä oli, mutta kortin olisi tuomari voinut pitää taskussaan.

Ensimmäisellä jaksolla pillin kanssa juossut mies olisi voinut aivan hyvin heittää MyPassa testillä olleen Toni Tuurin ulos hänen ruman taklauksen johdosta, mutta Lähdesmäki armahti Tuurin keltaisella ontuvien selityksien säestämänä. Muutenkin Lähdesmäki jätti itsestään varsin sekavan kuvan ottaen huomioon, että hän on tämän kauden pelejä viheltäneistä tuomareista yksi kokeneimmista. Yleisellä tasolla tuomaritoiminta on ollut kuitenkin todella hyvää tällä kaudella. Eikä Lähdesmäki tätäkään peliä ratkaissut. Ei missään nimessä. Kaksi maaliakin pelissä vielä nähtiin. Ensin Sportingin Konate toi peliin eloa 4-2 kavennuksella, mutta sitten Rantala viimeisteli illan kolmantensa ja sinetöi tylyt 5-2 loppuluvut tulostaululle.

Sportingin kokoonpano
Brambatti, Lehtola, Paukkonen (A.Hannus), Rajkovic, Mäkiharju, Meireles, Stambolija, Grines, Cehic (Landgärds), Tarvoll, Konate

Viimeiseen koitokseen käy Sportingin tie tämän kauden osalta. Lauantain Härmä peli on viimeinen yhteinen matka tällä joukkueella. Panos ottelussa on MuSa ottelun kaltainen, eli kunnia. Härmän tie vie ensi kaudeksi Kolmoseen. Porkkana, mikä Sportingin tulisi haukata on se, että se ei ole kyennyt Härmää näiden kahden Kakkosen kauden aikana vielä kertaakaan lyömään. Nyt olisi jo korkea aika. Kyllä kotiyleisön edessä täytyisi ryhmästä löytyä sen verran ylpeyttä, että vielä viimeisen kerran laitetaan kaikki peliin. Alkukesän taisteluilmettä Sporting ei ole jostain syystä enää syyskierroksilla ihan joka kamppailuun saanut päälle ja siksi olisikin tärkeää näyttää, mitä joukkue parhaimmillaan pystyy esittämään.

Kokoonpanon suhteen Sportingin valmennuksella riittää taas mietittävää. Poissa varoituksista tulleiden pelikieltojen takia ovat ainakin Konate, Meireles ja Grines. Vastuuta on varmasti tulossa Sportingin nuorille pojille ja heillä varmasti riittää virtaa vielä yhteen peliin. Muuten kokoonpanon suhteen riittää jännitettävää aivan ottelun alkuvihellykseen asti.