Sporting II – Malax IF II 3-1 (1-0)

Tredje vinsten på raken.

Hemmamötet mot Malax IF II spelades i strålande väder på Östra sidans plan inför storpublik. Hemmalaget inledde klart bäst och skapade en hel drös med målchanser men bollen ville bara inte in. Först efter en halvtimme spräcktes nollan då Tommi Mäki föste in bollen i efterspelet till en hörna. Sporting II dominerade hela halvleken och borde ha gjort mer mål.

I andra halvlek fortsatte matchen som den första halvleken slutade men ganska snabbt kom en kalldusch då annars välspelande Linus Lähteenmäki i mål ganska enkelt släppte retur på ett långskott som sedan resulterde i 1-1. Hemmalaget fortsatte att föra spelet med ett fint kortpassningsspel varvat med fina crossbollar som framför allt Johan Hannus och Markus Mäki på kanterna förvaltade bra och kunde ofta avancera mot mål. Efter 70 minuter kom utdelningen då Justin Hay från närhåll sköt bollen i mål. Kort därefter sköt nyss inbytte Frank Edos bollen upp i krysset och matchen kändes ganska avgjord vid ställningen 3-1. Malax hade ännu några bra chanser som dock inte resulterade i mål, bl.a. gjorde Lähteenmäki några bra ingripanden i slutet av matchen. Sporting II leder serien efter tre vinster på tre matcher.

Nästa match spelas på fredag i Smedsby då Black Islanders står för motståndet i 3:e omgången av Regions Cup.