Sporting körde över FC KoMu

FC KoMu – Sporting 0-4 (0-1)

Hemmalaget KoMu hade inget att sätta emot formstarka Sporting på onsdagskvällen. Matchen som spelades på den ypperliga planen i Smedsby slutade 0-4 (0-1) till Sporting.

Liksom senast mot Virkiä tog det ca tjugo minuter för Sporting att komma in i matchen.

Då började det hända i anfallsväg. Laget radade upp chanser och Peter Grannas, Joakim Grannas samt Kalle Simons hade alla lägen att spräcka nollan men bortalagets målvakt Joakim Franz stod oftast i vägen.

En minut före paus gjorde dock P.Grannas 0-1 sedan han rundat målvakten och satt in bollen från en snäv vinkel.

I andra halvlek var det sedan ett lag på banan. Sporting rullade bollen och KoMu tittade på. 0-2 gjorde Mikael Linzén på ett friläge och 0-3 Simons på en retur. Linzén avslutade målfesten med en skottkanon från ca 20 meter som letade sig upp i nättaket.

Hela laget gjorde en bra match men mittbackarna Marko Palmberg och Petri Järvelä skall ha ett extra plus för att de raderade ut KoMus anfallare totalt.

Sportings saldo på de fem senaste matcherna är fyra segrar, en oavgjord och målskillnaden 23-1.