Sporting tränade målskyttet

Sporting – NuPa 6-2 (3-2)

Sporting hade inga problem med att slå gästande Nurmon Pallo hemma på Kristinaplan. Den mycket tempofattiga matchen slutade 6-2 (3-2) efter hattrick av både Peter Grannas och Karl-Johan Simons. Matchen var mycket lam och Sporting föll lite för mycket in i bortalagets låga tempo.

Matchen började perfekt för hemmalaget då Simons frispelade Grannas som lyfte över målvakten i den fjärde matchminuten. Bortalaget kvitterade strax efter men Simons gav Sporting ledningen igen två minuter senare. Då hemmalagets försvar åter agerade lite passivt kunde gästerna kvittera men sedan var det Sporting för hela slanten. Simons gjorde ännu 3-2 i första halvlek på passning av Joakim Grannas.

I andra var det ett lag på banan. Hemmalaget rullade bollen längs marken och NuPa tröttnade totalt. Joakim Grannas var på spelhumör och stod för fina finter på sin högerkant. På två minuter punkterades matchen då Peter Grannas gjorde två mål på raken. Målfabrikationen avslutades med ett snyggt volleyskott av Simons. Utöver målen hade hemmalaget en handfull frilägen som borde ha resulterat i mål.

Segern betyder att Sporting åter klättrar i tabellen och har nu sex matcher på raken utan förlust.

Janne Smeds