Sporting fortsätter vinna

VäVi – Sporting 0-3 (0-1)

Sporting Kristina fortsätter vinna i division 3. Laget är nu uppe i sju raka utan förlust. På fredagen besegrades VäVi i Lillkyro med klara 0-3 (0-1).

Matchen inleddes lite trögt av båda lagen och tempot var till en början lågt.

Hemmalaget med anfallaren Mikael Furu i spetsen vann en del långbollar mot Sportings försvar men något riktigt farligt läge skapades inte. Överlag var det dock Sporting som förde och kontrollerade matchen igenom.

I mitten av halvleken fälldes Sportings lagkapten Karl-Johan Simons i ett friläge och domaren Jari Kaikuaho blåste för straff. Straffen satte Mikael Linzén stenhårt i mål.

I andra föll Sporting lite för långt ner i banan vilket gav möjlighet för hemmalaget att slå långboll på långboll åt anfallarna. Sporting vågade inte hålla i bollen tillräckligt men stack upp på ett par farliga kontringar.

Fyra minuter från slutet avgjorde Simons matchen efter att ha fintat bort målvakten Pekka Kontturi. Tre minuter senare gav Mario Kronman en snabb frispark åt Peter Grannas som behärskat lyfte bollen över en ställd Kontturi.

Grannas har nu gjort 14 mål, Simons 11 och Linzén 7.