Sportings svit håller

Sporting – Virkiä 3-0 (2-0)

Sporting Kristinas nya tränarduo Nicklas Träskvik och Peter Grannas fick en pangstart då laget på fredagen hemmaslog Virkiä med klara 3-0 (2-0).

Trots avsaknaden av en del nyckelspelare visade laget prov på bra moral.

Något skönlir bjöd dock inte hemmalaget på. Det var Virkiä som började bäst och skapade en del lägen då Sportings mittfält agerade lite passivt. Sporting slarvade med passningarna och de långa bollarna tog Virkiäs mittbackar hand om.

Vartefter kom hemmalaget mera in i matchen och i den 36: e matchminuten krutade Grannas in en frispark från ca tjugo meters avstånd. Sett till matchbilden var målet ganska orättvist. Bara sex minuter senare samspelade blott 16 år gamla Joakim Grannas och Karl-Johan Simons där Grannas avslutade anfallet kyligt med bredsidan, 2-0.

Tio minuter in i andra halvlek punkterade Jonathan Bergkulla matchen med sitt 3-0 mål där Peter Grannas agerade framspelare.

Vinsten betyder att Sportings svit på fyra förlustfria matcher håller. Laget har på dessa matcher bara släppt in ett mål och hela försvaret har spelat nästintill prickfritt.