Sporting – Vps-j

Sporting pinade serieledarna

Sporting är inne i en riktigt bra period just nu. På de tre senaste matcherna visar målsaldot 16-1.

På fredagen väntade en mycket tuff uppgift då suveräna serieledarna VPS-j från Vasa gästade Kristinaplan. Matchen slöt 1-1 (1-0) efter att U-19 landslagsmannen Joakim Tuuri kvitterat i den 81:a matchminuten.

Bortalaget började matchen bäst och rullade bollen fint. Anfallaren Maales Lombo hade två ypperliga lägen i inledningen men skärpan saknades i avsluten. Sporting var inte heller utan chanser och stack emellanåt upp på farliga kontringar.

I den tjugonde matchminuten slog Mikael Linzén en lång frispark som Peter Grannas snappade upp. Han vände bort en motståndare och placerade kyligt in 1-0 bakom Rasmus Hakala i bortalagets mål. Grannas har nu verkligen hittat målformen och leder den interna skyttebörsen med åtta mål.

Inför andra halvlek bytte hemmalaget till en 4-3-3 uppställning. Anthony Hannus kom in som defensiv mittfältare. Bytet lönade sig och Sportings försvar spelade nästintill prickfritt.

Andra halvlek som likadan ut som den första. Bortalaget hade mera boll men målchanser skapades åt båda hållen. Sporting hade flera lägen att utöka ledningen men avsluten blev lite för lösa.

I stället kunde bortalagets Tuuri kruta iväg ett skott i den 81: a minuten som oturligt styrdes in av hemmalagets Petri Järvelä.

Matchen var kanske den mest välspelade i år av Sporting. Hela laget jobbade ihop och försvararna Jari Hietikko, Marko Palmberg, Petri Järvelä och Vitali Vastsenko gjorde ett fint jobb hela matchen. Kalle Simons och Peter Grannas jobbade också frenetiskt i anfallet. Ja, hela laget skall ha en eloge för insatsen. Linzén fick sin tredje varning för säsongen och är därmed avstängd i nästa match.

Sporting får nu en välbehövlig paus på tre veckor och nästa match är hemma mot Virkiä 27.7.

Sportings laguppställning, Smeds; Vastsenko, Järvelä, Palmberg, Hietikko; Heino, Linzén, Bergkulla, Lövdahl; Grannas, Simons. Inbytta blev Hannus och Joakim Grannas.