B-junior div II

Många mål i toppmötet Virkiä och Sporting.

Toppmötet mellan Virkiä och Sporting bjöd på hela 8 mål då matchen slutade 4-4 och lagen delade på poängen. Sporting är det enda laget i serien som ännu är obesegrade, och dessutom är man forsättningsvis i serieledning. Matchen började bra och Sporting gick efter några få spelade minuter upp i en 1-0 ledning. Virkiä bjöd på riktigt bra motstånd och det var stundtals hårda men justa tag på planen, domarna hade bra grepp om matchen och tillät ändå inte för hårda tag, måst säga det var en riktigt trevlig fotbollskväll i Lappo. Till pausvila gick man med ett 2-2 resultat.

Halvlek 2 hade knappt hunnit komma igång förrän Virkiä igen hade bollen i mål och 3-2. Hemmalaget hann ännu göra sitt fjärde mål till 4-2 förrän punakone Sporting vaknade.ju mera matchen led desto mera var det Sporting som förde matchen, med ca 15 minuter kvar lyckas man reducera till 4-3 och efter det var det Sporting som dominerade matchen, delvis tröttnade motståndarna och kanske delvis drog man sig mera tillbaka för att säkra sin ledning. Man bjöds på flera chanser att utjämna, bland annat en hård frispark i ribba och ut, i näst sista matchminut lyckas ändå Sporting till slut utjämna matchen till 4-4 och den ena viktiga poängen var nu inom räckhåll. Resultatet kan väl ses som rättvist trots att Sporting stundtals och speciellt andra halvan av halvlek 2 var det bättre laget. Det var starkt att resa sig från 4-2 underläge till oavgjort och lyckas kamma hem denna viktiga poäng. Bra gjort igen boys!

Inkommande torsdag 5.6. spelas också en spännande och viktig match mot ett annat lag som vill blanda sig i toppstriden, då kommer nämligen FC Komu till Lappfjärd och matchen startar kl 19.00.