Hemmaseger i premiären

Sporting öppnade seriespelet med tre poäng

Inför matchen hölls en tyst minut för Petri Siili som förolyckades i december. Siili var fostrad i Sporting och spelade både division två och tre fotboll med klubben. Senaste åren spelade han för KoMu och fungerade även som lagets tränare.

Det var inget skönlir som publiken i Lappfjärd bjöds på. Den hårda blåsten och den något ojämna planen gjorde det svårspelat. Båda lagen hade sina chanser matchen igenom men Sporting var något mer spelförande.

Efter cirka en halvtimme fick Julian Tarvoll en djupledsboll av Anthony Hannus. Tarvoll passade snett bakåt från kortlinjen och Peter Grannas dunkade in 1-0. Kort därefter fick en Komu-spelare rött kort efter att ha kapat Miroslav Rajkovic bakifrån. För övrigt ett av få rätta beslut domaren gjorde. I slutet av halvleken märktes det knappt att KoMu var en mindre.

Andra halvlek fortsatte ungefär som den första slutade. Sporting var spelförande men hade svårt att hitta öppnande passningar medan KoMu var farliga på fasta situationer. Efter ca 70 minuter fick sedan Tarvoll en bra passning av Grannas och kunde chippa in tvåan. KoMu-spelarna började hänga med huvuden och tio minuter senare kunde Andreas Ekholm på pass av Grannas placera in trean invid bortre stolproten.