Luja – Sporting 0-5 (0-2)

Sporting vann Luja i Finlands Cup

På lördagen spelade Sporting Kristina sin första tävlingsmatch för säsongen då man i finska cupens andra omgång besegrade division 5 laget Laihian Luja borta med 5-0 (2-0). Trots det tydliga slutresultatet så var det en mycket svårspelad match på den ytterst lilla sandplanen i Jakkula by. I förra årets cup hade man ju också mött samma lag och vunnit först efter straffläggning trots att man hade dominerat hela matchen.

Redan i inledningen av matchen hade Sporting några väldigt fina chanser som dock inte resulterade i mål. Även Luja hade en chans i början av matchen men Janne Smeds i sportingmålet gjorde en riktig kalasräddning på Luja spelarens skott. Det dröjde till den 30:e minuten innan man spräckte nollan. Den hårt kämpande Kalle Simons slet sig loss från en tilltrasslad situation vid hörnflaggan och avancerade längs med kortlinjen och passade snett bakåt åt Peter Grannas som kunde placera in bollen fint i mål. 2-0 kom några minuter senare efter en liknande situation då Mikael Linzen fick på en praktträff från 20 meter och bollen for rätt upp i krysset, förarbetet stod igen Simons för.

I pausvilan poängterade Sportings tränare Janne Lindström för laget att det är viktigt att fortsätta ånga på för fullt i den andra halvleken och inte på något sätt släppa in motståndarna i matchen och det lyckades man bra med. I den 68:e minuten ökade Linzen på till 3-0 då han snyggt fintade bort motståndarbacken och ensam med målvakten gjorde han inga misstag utan placerade säkert in bollen i mål. Linzen gjorde ännu ett tredje mål då han i den 81:a minuten sköt en straff i mål efter att Simons fällts i straffområdet. I den 88:e minuten sköt Simons in 5-0 på passning av P.Grannas som snott åt sig bollen efter ett slarvigt Luja uppspel.

Efter matchen var tränare Lindström mycket belåten.

Vi gjorde en mycket bra match idag. Matchen var svårspelad pga den lilla planen och motståndarna köttade ihop det bra på mitten, men vi lyckades ändå skapa många chanser och gjorde 5 mål. En stor eloge åt killarna som kämpade på bra i 90 minuter, sade Lindström.