Pjelax FC – Sporting II 1-4 (0-3)

På lördagseftermiddagen fortsatte Sporting II seriespelet borta mot Pjelax FC, i Kaskö (!). Då båda lagen hade värmt upp färdigt i Pjelax och matchen skulle börja fick man bara att konstatera att linjerna inte skulle bli kalkade.

Tillsammans med domartrion bestämde man att det inte går att spela utan linjer och matchen flyttades till gästvänliga Kaskö. Enligt uppgift har Närpes stad meddelat att man inte längre kalkar linjerna nu då byaligan är färdigspelad. Om uppgiften stämmer är det nog märkligt. Tyvärr var nog Millground den sämsta planen man spelat på hittills i år men linjerna var kalkade åtminstone.

Då matchen äntligen kom igång var det Sporting som tog kommandot, även om Pjelax också hade sina bra stunder. I den 13:e minuten slog Jim Mattfolk ett inlägg från höger som Mika Kangasniemi höll sig fram på och gjorde 0-1.

I den 23:e minuten slog Mattfolk igen ett inlägg som Mario Kronman nickskarvade till backstolpen och Randy Schriekenberg stötte in 0-2. Ett par minuter senare blev det 0-3 på hörna, Jari Hietikko antecknades för målet fast det var väl nog självmål. Spelet fortsatte bra för Sportings del och chanser skapades men avsluten var inte av bästa klass, ibland t.o.m. halkade man i gyttjan i det avgörande läget.

Andra halvlek gick inledningsvis i Sportings kommando men tyvärr blev det alltför många offside och missade målchanser. Ganska tidigt i andra halvlek mattades matchen av och i den 70:e minuten fick Pjelax till en reducering efter en försvarsmiss. Efter det här fick Pjelax upp andan men Mattfolk punkterade matchen definitivt några minuter före slutet.

Öppningselvan:
Lähteenmäki
Mäki – Lehto – Sandberg – Hietikko
Bergkulla
Mattfolk – Metsäranta – Kronman – Schriekenberg
Kangasniemi

Inbytta: Kuusisto, Granfors, Roddis

Tony Lehto