Sporting II – Karhu YB 3-3 (0-2)

Snöpligt

Trots ett massivt spelövertag lyckades Sporting II endast knipa en poäng premiären. Sporting II hade minst 20 bra chanser medan Karhu YB endast hade tre.

Redan efter en minut hade hemmalaget bollen i mål men en egoistisk i offsidestående Goodwin Samuel kände sig tvungen att ta åt sig äran och röra bollen som redan var på väg in i mål och hemmalaget och Mika Kangasniemi blev bestulna på ett mål.

Sportingpressen fortsatte hela halvleken men det var Karhu som gjorde målen. Ett inlägg som snöpligt seglade i mål och en rensning mitt in i straffområdet som ledde till Karhus andra mål.

Sportingpressen var ännu större i andra halvlek och äntligen kom utdelningen. Andre Lassfolk gjorde det första då han sprang ifrån motståndarförsvaret och det andra målet styrde en Karhu-spelare i eget mål på ett inlägg från Andreas Franz. Inte långt efter det här fick Karhu en frispark utanför straffområdet som for lite väl enkelt i mål längs marken. Sporting repade mod och fortsatte pressa och i matchens 93:e minut kunde Markus Landgärds rädda en poäng åt Sporting. Trots detta kände sig hela laget besviket eftersom man helt klart borde ha vunnit. Till största delen får man skylla sig själv men motståndarmålvakten gjorde en bra match. Det positivaste med kvällen var nog den talrika publiken.

Öppningselva:

Lähteenmäki
Nyström-Lehto-Sandberg-Hedkrok
Kaarre-A.Franz-Landgärds-Mäkiharju
Samuel-Kangasniemi

Inbytta: Ahsani, Edos, Lassfolk, Back, S.Franz, Lange, Haapala.

TL