Sporting – Kerho 07 1-2

Kerho 07 haki pisteet Kristiinasta

Taas on Sporting Kristina kerinnyt kamppailemaan kaksi ottelua Läntistä Kakkosta ennen kuin raportin vääntäjä on löytänyt mustetta sulkakynäänsä.

Ensin Sporting Kristina vieraili Turussa ÅIFK:n vieraana. Pisteitä ei reissusta haaviin tarttunut vaan kotijoukkue kairasi kaikki pisteet Aurajoen rannalle maalein 4-2. Sportingin maaleista vastasi Julian Tarvoll ja Cameron Roget. Turusta ei nyt tämän enempää turista vaan siirrytään saman tien viime sunnuntain helteiseen kamppailuun, kun Sporting sai vieraita Seinäjoelta.

Seinäjoen Jalkapallokerhon reservijoukkue nimeltään Kerho 07 saapui siis helteiseen sunnuntai-iltaan katsastamaan Sportingin iskukykyä. Ottelun alla nähtiin hienoa suomalaista jalkapallokulttuuria, kun Sporting Kristinan joukkue muisti pelikentät jättävää vieraiden Jyri Hietaharjua pienellä muistolla. Vierasjoukkueen monessa mukana ollut Jyri Hietaharju ilmoitti, että ottelu Kristiinassa jäisi hänen uransa viimeiseksi. Hieno valinta Hietaharjulta lopettaa ura nimenomaan Kristiinankaupungissa. Iso kasa pelejä VPS:n paidassa Liigaa ja Seinäjoella Hietaharju oli nostamassa joukkuetta Veikkausliigaan, eli todella kokeneesta ja Suomifutiksen hyvin nähneestä pelaajasta on siis kyse. Arvovaltaisia vieraitakin Kristiinakentällä nähtiin, kun SJK:n Godfather Raimo Sarajärvi kunnioitti tapahtumaa läsnäolollaan ja lisäksi Kristiinan lehtereillä nähtiin seuran jalkapallotoimenjohtaja TV:stä tuttu Keith “Keke” Armstrong. Suomalaisessa jalkapallossa puhutaan paljon ammattimaisuudesta, mutta usein se jää enemmän tai vähemmän sanahelinäksi. Pakko nostaa hattua Seinäjoen suuntaan, sillä toiminta vaikuttaa oikeastikin todella organisoidulta ja ammattimaiselta. Siitä kertoo edellä mainittujen herrasmiesten saapuminen Kristiinaan seuraamaan ottelua.

Itse ottelu oli tapahtumien kululta erikoinen. Pelissä tehtiin kolme maalia ja kaikki kolme ensimmäisen vartin aikana. Kotijoukkue Sporting aloitti maalinteon, kun ensin Julian Tarvoll kärjessä voitti pallon tiputtaen sen hyvin hyökkäystä tukeneelle keskikentälle. Tästä tilanteesta Julle teki loistavan pystyjuoksun vaatien palloa heti linjan taakse ja sen hän myös sai, kun Kristoffer Lövholmin määrämittainen vapautti Tarvollin yksin läpi Kerhon linjan ollessa korkealla. Hyvästä häirinnästä huolimatta Julle onnistui hienosti sijoittamaan pallon verkkoon, vaikka tosiaan Kerho puolustaja takaa painetta hyvin antoikin ja vielä seinäjokisten maalivahtikin tuli tilanteessa oikeaoppisesti vastaan. Tässä kohtaa näytti kotijoukkueen kannalta hyvältä. Kauaa ei Sporting johdostaan saanut nauttia, kun Kerho jo tasoitti ottelun. Vain kaksi minuuttia avausmaalista ja vieraiden Samir Bouroussi tasoitti pelin. 13. minuutin kohdalla nähtiinkin jo sitten ottelun voittomaaliksi muodostunut osuma. Kerho sai vapaapotkun aivan kuudentoista rajalta ja pallon taakse asteli juhlakalu Jyri Hietaharju. Kokenut pelimies löysi muurin vierestä tilaa ja sijoitti pallon kylmästi oikeaan alakulmaan. Jotenkin tilanteessa jäi spekuloitavaa muurin ja maalivahdin toiminnasta. Mikään pommi ei laukaus ollut. Pallo sujahti kuitenkin siihen kulmaan, jonka maalivahti Scott Angevine oli jättänyt itselleen. Tosiaan läheltähän tuo tilanne tuli, mutta Scottilla jäi kyllä sijoittumisen suhteen tilanteessa parantamisen varaa.

Toinen puoliaika oli pelillisesti ensimmäisen kaltainen. Kerho 07 hallitsi peliä ja kotijoukkue iski vastaan. Vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet maalinteossa, vaikka seinäjokisilla oli ottelussa yhteensä 15 kulmapotkua. Ei se nyt mitään kamalan vaarallisia tilanteita saanut kuin vasta aivan ottelun lopussa, kun Sporting haki tasoitusta jo riskillä. Sportingin vaarallisimmat tilanteet tulivat erikoistilanteista ja etenkin Kristoffer Lövholmin pitkät rajaheitot olivat erittäin vaarallisia ja näistä saatiin useita hyviä hässäköitä Kerhon maalille. Ottelun lopussa Sportingin maalivahti Scott Angevine esitti muutaman pyttytorjunnan ryöstäen vieraiden Teemu Penninkankaan kahdesti vieden viimeisetkin pennit. Pari sellaista pelastusta Scottilta, että mies syöksyi tilanteisiin aivan tyhjästä estäen jo varmalta näyttäneen maalin.

Taas oltaisiin voitu pisteitä saada. Ei meidän tarvitse esitystämme yhtään hävetä. Avausmaalin jälkeen näytti hyvältä, mutta en tiedä tuliko siinä hyvän olon tunnetta, vai mitä kun vastustaja pääsi heti tasoittamaan.

Tony Lehto

Näin ottelun läpi kävi Sportingin valmennuksesta Tony Lehto.

Kolmen perunapussin pelaaja
Julian Tarvoll. Näyttävä maali ja muutenkin voitti omia kamppailujaan kentällä.
Kahden perunapussin pelaaja
Sebastian Lövdahl. Kovaa taistelua oikealla laidalla. Taisteli kuin leijona. Aina ei pallo ihan koukussa pysynyt, mutta eipä kyllä miehet ohikaan juoksennellut.
Yhden perunapussin pelaaja
Scott Angevine. Vaparimaali laskee arvosanaa, mutta oli kyllä muuten mies paikallaan. Otti tukun huikeita koppeja. Esti toisaalta omalla toiminnallaan jopa pari kolme varmaa maalia.

Sportingin kokoonpano
Angevine, Lövdahl (Kuusisto), Paukkonen, Jeskey, J.Hannus, Grannas, A.Hannus, Lövholm (Mäki), Roget, Tarvoll, Mattfolk

Veikkauksen Mitalit
Kulta Jyri Hietaharju Kerho 07
Hopea Scott Angevine Sporting
Pronssi Kalle Taimi Kerho 07

Eero Haapala