1945. LuIK (Lappfjärds ungdomsförenings idrottsklubb), Dagsmark idrottsklubb ja Härkmeri idrottsförening (näissä sama juttu) yhdistyvät ja muodostavat seuran nimeltä IF Länken. Nimen merkitys ja sen yhteys jalkapalloon puuttuu ja 1946 perustettiin LBK (Lappfjärds bollklubb). 70- luvulla lyhennettä muutettiin muotoon LappBK, koska Kolmosessa pelasi myös Larsmo Bollklub, joka myös käytti lyhennettä LBK.

23.10.1949 Kristinestads Idrottsföreningin ja Kristiinan Urheilijoiden jalkapallojaostot yhdistyvät Bollklubben Pallokerho Unitakseksi.

80-luku. Keskusteluita Kristiinankaupunkilaisten jalkapalloseurojen yhdistymisistä alkaa. LappBK vetäytyy neuvotteluista. Unitas ja Tjöck IK jatkavat neuvotteluja.

1990. Unitas ja Tjöck IK:n jalkapallojaosto yhdistyvät ja niistä muodostuu seura nimeltä FC Kristiina.

30.10.1994. Neuvottelut FC Kristiinan ja LappBK:n yhdistymisestä käydään. Yhdistyminen melkein toteutuu ja esisopimus allekirjoitetaan. Samassa yhteydessä käy selväksi, että Kansu ( Kallträskin nuorisoseuran urheilijat) jää pois yhdistymisestä. Työnimi fusioseuralle on United Kristina.

29.11.1994. Sopimus seurojen FC Kristiina ja LappBK allekirjoitetaan. Samalla sovitaan, että edustusjoukkue pelaa vuoroittain kantakaupungissa ja Lapväärtissä. uusi seura anoo LappBK:n sarjapaikkoja Kolmosesta ja Vitosesta.

20.12.1994. FC Kristiina pitää vuosikokouksen. Vuosikokouksessa päätetään hyväksyä seurojen välinen sopimus ja uudesta seurasta tulee virallinen, kun uudet seurojen väliset säännöt on hyväksytty.

Puheenjohtaja: Håkan Blomkvist.
Muut hallituksen jäsenet:
Antero Honkasalo, Bo Lövholm, Kari Metsäranta, Raimo Pollari, Bjarne Smeds, Rolf Söderling, Bo-Göran Teir, Tarmo Toivonen, Juha Tuokko, Sixten Ålgars.
Varajäsenet: Asko Kallioniemi, Christer Nortamo, Mikael Nordbäck, Leif Söderlund.

Kokouksessa päätettiin myös uudesta nimestä. Ihmiset olivat saaneet lähettää nimiehdotuksia Sydiin ja Kristinestads Tidning paikallislehtiin. Ehdotuksia uudeksi nimeksi tuli Futis Kristina, FC Futis, Kickers Kristina, FC United Kristina, IFK Kristina, FC Brahe, FC Sportica, BK Kristina, FBK, Kristinestads Fotbollsförening (KriFF), Solanum, Lakris, FC Pampas och FC Futis.
Voittajaehdotuksen antoi Tom Back.
Uudella seuralla pitää olla myös logo. Päätettiin, että logon tulee olla niin kuin kilpi. Siinä pitää olla iso pallo, eikä siinä saa näkyä mitään vuosilukua.

Ensimmäinen kausi sarjassa pelattiin vuonna 1995. Edustusjoukkue pelasi 3-divisioonassa Tom Smedsin toimiessa päävalmentajana ja Kaj Palmbergin toimiessa apuvalmentajana.

Edustusjoukkue on pelannut 2- divisioonassa kaudet 1996-1999, 2012-2014.

3-divisioonassa edustusjoukkue pelasi kaudet 1995, 2000-2011, 2015

Leave a Reply