Sporting – Masku 0-1 (0-1)

Masku haki pisteet Lapväärtistä

Juhannustaikojen jälkeen maanantaina oli Sporting Kristinalla paluu arkeen, kun River Groundille vieraaksi saapui Maskun Palloseura. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Masku oli kotonaan parempi maalein 2-0. Myös maanantaina se jätti kotijoukkueen nuolemaan näppejään ja haki kliinisen 0-1 vierasvoiton Lapväärtistä.

Sportingmiehistöstä tippui Anthony Hannuksen lisäksi toinenkin vakiokasvo ottelun alla, kun Julian Tarvoll joutui flunssan takia jättämään ottelun väliin. Maskun riveistä puuttui myös kova peluri, kun kahdeksan maalin miestä Niklas Harjulaa ei Lapväärtin viheriöllä nähty.

Ottelun kuva tuli jo sen alkuminuuteista selväksi. Tilanteilla ei juurikaan mässäilty vaan pelin luonne oli fyysinen ja se sisälsi paljon kovia kaksinkamppailuja. Fyysinen Masku on Sportingille paha vastus juuri pelityylinsä vuoksi. Ensimmäisellä puoliajalla Sporting ei saanut rakenneltua oikeastaan yhtään selvää maalipaikkaa. Ei niitä Maskukaan kamalasti kehitellyt ja maalivahdit eivät torjuntatöihin juurikaan avausjaksolla joutuneet. Siinä tärkeimmässä, eli maalinteossa Masku avausjaksolla kuitenkin onnistui. Noin puolen tunnin kohdalla Maskun Santeri Suvalan lapikkaasta lähti upea laukaus 25 metristä painuen vastustamattomasti Sporting maalin yläkulmaan. Tilannetta edelsi Sportingin Adis Stambolijan helpohko pallon menetys keskikentällä, josta Masku käänsi tilanteen nopeasti maaliksi. Kun vielä kotijoukkueen maalivahti Gaston Brambatti sattui olemaan sopivasti ulkona, koska ei pallon menetystä odottanut, oli hänkin voimaton Suvalan pommin edessä. Tämän kauden toistaiseksi hienoin maali Lapväärtin kentällä. Näin siis 0-1 lukemissa koppiin ja puoliajalle.

Toinen jakso alkoi Sportingilta pirteästi. Sillä oli hienoinen pelin hallinta. Yhden tilanteenkin se sai luotua, mutta Marco Meireleksen veto suuntaui ohi takatolpan. 62 minuutin kohdalla Sportingin takaa-ajo koki kovan kolauksen, kun Sportingin Leonid Grines ajettiin kentältä kahden keltaisen myötä. Ulosajosta harmillisen tekee myös se, että sitä edelsi kotijoukkueen paras vaihe ottelussa. Vaikka tilanteita katsoisi kuinka puna-valkoisten lasien läpi, niin tuomari toimi tilanteissa aivan oikein. Niin ensi jakson keltainen, kuin myös toisella tullut toinen varoitus, olivat kyllä Leolta todella tyhmiä, ja sitä asiaa on turha koittaa kaunistella. Täydellinen oman joukkueen Hart Sportteihin kuseminen. Ihmeellisen kuumana käyneen Leon lataus oli ilmeisesti mennyt vähän yli. Hän pelasi kyllä muuten pirteästi ja oli monessa mukana, mutta hermojen hallinta on osa peliä. Muutenkin ottelun erotuomari Kadar Levente onnistui hyvin. Varoitukset tulivat aivan oikeista tilanteista, eikä niitä kuitenkaan jäänyt antamatta. Ottelu ei ollut luonteensa takia tuomarille kuitenkaan mikään helppo, sillä se sisälsi paljon painia ja kitiseviä Varsinaissuomalaisia. Jollain oudolla tavalla jonkun pelaajan ulosajo leijui toisella jaksolla ilmassa. Maskun potentiaaliset ulosheitettävät Maskuvalmennus otti Sportingin punaisen jälkeen vaihtoon. Oliko vaihtojen syynä keltaisen kortin rasitus vai jokin muu, mutta Jesse Junnila ja Petteri Laaksonen ainoina Masku varoitettuna vaihtoon kuitenkin otettiin.

Vajaallakin Sporting sai lopussa näennäistä painetta luotua lähinnä kulmapotkujen myötä, mutta toivottua tasoitusta se ei onnistunut tekemään, vaikka sitä lähti jopa kotijoukkueen maalivahti Gaston Brambatti yrittämään kulmatilanteissa. Kerran Gaston pääsi jopa kulmasta puskemaan, mutta tuloksetta. Näin kaikki pisteet siis Maskulle ja Sportingille ei jäänyt kuin pastan jämät vierasjoukkueen retkikeittimistä Maskun ruokaillessa ottelun jälkeen Lapväärtin kentän pukuhuonealueella. Terveiset Maskuun, hyvää oli.

Ottelun jälkeen punaisten leirissä ilmeet olivat vakavia. Taistelua ja tsemppiä oli, mutta pelillinen anti oli kyllä laiha ja sen myönsi myös Sportingluotsi Jorma Huusko

Huono peli meiltä. Ensimmäisellä jaksolla meillä ei ollut yhtään maalintekopaikkaa. Yksi Sekun pusku, siinä kaikki. Masku on fyysinen, vahva joukkue ja se on meille paha. Ja maalihan oli highlight kamaa.

Jorma Huusko

Samoilla linjoilla oli myös Sportingin kapteeni Peter Grannas.

Mitään sanomaton ottelu, jossa meillä ei ollut oikeastaan paljoakaan paikkoja. Meillä oli kyllä hyvä henki joukkueessa ottelun alla, mutta ei vaan saatu oikein mitään aikaiseksi. Kaikki kyllä tsemppasi ja yritti, mutta vaikeata oli.

Peter Grannas

Ottelun peruskuvahan oli perinteinen 0-0 nyhväys, joka sisälsi yhden pommin. Tuon pommin valitettavasti lähetti matkaan Maskun paras Santeri Suvala. Tuo yksi unelmakuti erotti joukkueet maanantaina. Niin raakaa jalkapallo voi joskus olla. Sportingin ottelut jatkuvat kotona jo tulevana lauantaina, kun ÅIFK Turusta tulee vierailulle Lapväärttiin. Eteenpäin on vain katsottava ja sen tietää myös Sportingkapteeni Grannas.

Turha tässä on taakse katsoa. Eteenpäin on mentävä ja näistä täytyy vain ottaa oppia tuleviin otteluihin.

Vaisussa Sporting miehistössä eduksi maanantaina esiintyi oma nuoriso-osasto. Punaisten ehdotonta parhaimmistoa olivat Alex Mäkiharju, Andreas Franz, Jocke Grannas ja Marcus Landgärds.

Kolmen perunapussin pelaaja
Alex Mäkiharju. Topparin tontilla luutinut Alex oli itse varmuus. Kesytti vaikeita palloja loistavalla tekniikallaan ja pärjäsi myös kaksinkamppailuissa erinomaisesti. Ja ne syötöt. Lyhyet ja pitkät hyvällä prosentilla omille ja päälle vielä pirteä peli-ilme.
Kahden perunapussin pelaaja
Andreas Franz. Oikean pakin paikalla pelannut Andreas pelasi toisen 90 minuuttisen putkeen ja suoriutui ennakkoluulottomalla pelillään erinomaisesti. Tuki hyvin hyökkäyksiä ja hoiti myös oman pään velvoitteet moitteettomasti.
Yhden perunapussin pelaaja
Marcus Landgärds. Teki töitä hartiavoimin keskikentällä. Juoksi pitkiä matkoja ja auttoi puolustusta hienosti. Rakenteli myös peliä keskikentällä ja oli näkyvä. Varmasti joukkueen likaisimmat shortsit, sen verran paljon nähtiin Marcukselta liukutaklauksia.