Sporting slog VäVi i het match

Sporting-VäVi 3-2 (1-0)

Hemmalagets Mikael Linzén blev stor matchvinnare då Sporting slog VäVi från Lillkyro i en het match på fredagskvällen i Lappfjärd. Slutresultatet skrevs till 3-2 (1-0) efter att Linzén satt två mål i den andra halvleken.

Matchen igenom var rätt känslofylld och domaren Christoffer Sund hade fullt upp med att dra upp gula och ett rött kort. Det röda kortet kom åt VäVi:s lagkapten Mikael Furu till följd av en eftersläng. Det röda kortet var aningen hårt dömt men i övrig förtjänade bortalaget alla sina gula kort.

Efter matchen skrev Sund en domarrapport om bortalagets dåliga uppträdande och detta kan innebära ytterligare avstängningar.

Sporting inledde bäst och efter ca 25 minuters spel passade Puja Heino in till Petri Järvelä som dundrade in 1-0. I andra halvlek började det sedan hända saker. VäVi kvitterade efter fem minuters spel genom Furu som kom ensam igenom.

Det dröjde sedan till mitten av halvleken innan Linzén var framme och gjorde 2-1. Målet kom på en stenhård frispark som letade sig in i det främre hörnet.

Direkt efter kvitterade VäVi efter att Sportings målvakt Janne Smeds missat en boxning och Furu satte 2-2. I detta läge började bortalaget spela fult och Sund fick dela ut en hel del gula kort.

Med fem minuter kvar kom inbytta Daniel Lindahl utefter vänsterkanten och han revs omkull inne i straffområdet med straffspark som påföljd. Mikael Linzén satte straffen säkert i mål och slutresultatet skrevs till 3-2.

Ingen höjdarmatch av Sporting men tre viktiga poäng införskaffades ändå. Man måste nog höja sig en del om man skall klara av VIFK yb hemma på fredagen.