FC Jazz – Sporting 1-0 (1-0)

FC Jazz vahvempi Porissa

Sunnuntaina Sporting Kristinan matka jatkui Poriin FC Jazzin vieraaksi.

Pahasti vajaamiehinen Sporting joutui todelliseen haasteeseen, kun tunnetusti kova FC Jazz isännöi Porin Stadionilla kristiinalaisia.

Stadionilla on pelattu aikojen saatossa isompiakin otteluita ja muisteloissa palaamme tällä kertaa aina vuoteen 2001, kun sunnuntai-illan kotijoukkue kohtasi Intertoto cupin ottelussa maineikkaan Paris St. Germainin. 4000-päisen yleisön edessä Jazz kyllä pariisilaisille taipui, mutta illasta jäi todellinen legenda muistoihin, kun Jazzin värikäs Miika “taikalanne” Juntunen painoi pallon volleysta ranskalaisten yläkulmaan.

Päälle vielä Roger Millamainen lannetuuletus ja huikea tarina oli valmis. Juntunen sai Jeffersson Pireksen keskityksen noin kahteenkymmeneenviiteen metriin ja ampui pallon suoraan ilmasta upeasti maalin takarautaan, jonka vuoksi Porin kenttämestari joutui hitsaamaan (tarkistamaan) maalin tukirakenteita.

Vieläkin värikkäästi jalkapallossa mukana oleva Juntunen itsekin muistaa muistuttaa maalistaan useissa haastatteluissa vielä tänä päivänäkin ja jos Juntuselta kysytään, niin hän oli varmasti se joka opetti Millalle tuuletuksen. PSG:n kokoonpanossa esiintyi tuossa ottelussa mm. Sylvain Distin, Lauren Robert ja Nigerian punapää Jay Jay Okocha, joka oli vartaloharhautusten mestari. Niiden edessä vastustajat eivät aina edes pysyneet kentällä. Kysykää vaikka Tanskan maajoukkuemiehiltä. Olipa PSG:n ryhmässä sellaisiakin nimiä kuin Ronaldinho ja aikoinaan kaikkien aikojen kallein pelaaja Nicolas Anelka, jonka ei edes epäilty kusevan kohti Poria, mutta niin vaan mies Porissa oli, tosin katsomon puolella.

No niin sitten Raimo Häyrinenmäisistä muisteloista takaisin Kakkosen Länsilohkon lämpimään iltaan ja tähän päivään, jossa Jazz pelaakin Sportingin kanssa Kakkosen Länsilohkossa.

Jazz vie Sporting sinnittelee mukana

Avausjakso oli kyllä täysin Jazzin hallintaa. Se loi runsaasti tekopaikkoja, mutta se oli huolimaton viimeistelyssä. Osasyynsä oli myös Sportingin maalilla erinomaisesti pelanneella Gaston Brambatilla, joka piti joukkueensa pään pinnalla. Nippu huipputorjuntoja takasi Sportingille mahdollisuuden taistella pisteistä. Gaston seisoi niin sanotusti päällään ja kannatteli joukkueensa läpi ensimmäisen jakson pyörityksen. Kuin ihmeen kaupalla tauolle siirryttiin maalittomissa 0-0 lukemissa ja toisella jaksolla riitti vielä runsaasti pelattavaa.

Toiselle jaksolle Sporting teki hieman taktisia muutoksia ja erilaisia painotuksia ryhmittymiseensä ja se tasoitti peliä selkeästi. Kenttäpeli tasoittui, eikä Sporting joutunut pelkästään puolustuskannalle vaan se pystyi myös itse luomaan peliä. Eikä Jazzkaan saanut alun kaltaista rynnistystä päälle toiselle jaksolle. Sporting pystyi muutamia tilanteitakin luomaan, mutta ei viimeistelemään.

Toisen jakson peli oli Sportingilta hyvää ja Jazz tarvitsi tuomarin avustusta saadessaan halvan rangaistuspotkun, josta se onnistui viimeistelemään illan ainoan osuman. Tilanteessa Jazzin Kari-Pekka Koivunen kuljetti palloa purjehtien aina Sportingin boxiin asti. Siellä Koivunen pelasi itselleen vähän pidemmän eteen Sporting puolustajien Anthony Hannuksen ja Andreas Franzin välistä.

Samalla kun pallon siivosi alueelta Sportingin puolustaja Pekka Paukkonen pois alueelta, olikin Koivunen nurmen pinnassa. Hannus ja Franz vakuuttivat käsi raamatulla, että eivät Koivusta torpanneet vaan jokin muu sai Jazzpelurin veteläksi nurmikkoon. Niin tai näin pallo pilkulle. Rankkarista pallon maaliin toimitti kokenut Toni Junnila, joka ei jättänyt Gastonille mahdollisuuksia torjuntaan.

Jakson loppuun Sporting sai vielä pientä painetta, mutta tasoituksessa se ei onnistunut ja näin kaikki kolme pistettä jäivät Poriin.

Sportingin riveissä teki pari uutta kasvoa debyyttinsä Kakkosessa, kun avauksessa ollut Jim Mattfolk, sekä vaihdosta tullut Issa Najar debytoivat Sportingin edustusjoukkueessa. Hyvä esitys nuorilta miehiltä ja varmaa on se, että jatkoa on vielä luvassa.

Ihan hyvä esitys meiltä. Ensimmäisellä jaksolla oltiin kyllä purjeissa, mutta toisella paketti pysyi hyvin kasassa. Harmittaa, kun rankkari oli niin halpa. En sitten tiedä oltaisiinko pisteitä ansaittu, mutta ei meillä toisella jaksolla mitään hätääkään ollut ja rankkarituomio oli kyllä karmea virhe tuomarilta. Hyvin jaksettiin taistella loppuun asti takaiskumaalista huolimatta. Kyllähän Jazz varsinkin avausjaksoa vei, mutta harmittaa, kun ainakin siihen pisteeseen olisi saumaa kuitenkin ollut.

Pekka Paukkonen

Näin ottelua luonnehti toista kertaa punaisten paidassa tällä kaudella esiintynyt Pekka Paukkonen.

Sportingin pelit jatkuvat tulevana sunnuntaina Kristiinassa, kun se kohtaa taas porilaisia. Tällä kertaa vastaa asettuu MuSa.