Ilves-Kissat – Sporting 1-0 (0-0)

Kirvelevä vierastappio

Sunnuntaina Sporting Kristina matkasi kauden ensimmäiseen vieraspeliinsä, kun se matkusti Tampereelle kohtaamaan Kolmosesta täksi kaudeksi Kakkoseen nousseen Ilves-Kissat. Matkapeleissä luodaan joukkuehenkeä, kun päästään olemaan kunnolla yhdessä reissun päällä. Vieraspisteiden hakeminen ei ole koskaan helppoa. Sen vuoksi niistä, kun lähdetään tappelemaan, on joukkueen jo bussiin noustessa oltava sillä mielellä, että reissulta tullaan myös saaliin kanssa kotiin. Ilves-Kissa paisti mielessä kristiinalaiset matkaan lähtivät, mutta osaksi jäi vain huulien nuoleminen ilman palkintoa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä. Tarkkaa pelaamista, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. Sportingille avautui ensimmäisellä puoliajalla pari mehukasta paikkaa erikoistilanteista, mutta tällä kertaa puskut eivät raamien sisään suuntautuneet. Sportingin puolustuspelaaminen toimi TPV ottelun tavoin avausjaksolla hienosti, eivätkä I-Kissat saaneet rakenneltua juurikaan vaarallisia tilanteita avausjakson aikana. Näin avausjakso potkittiin kiikareissa tauolle.

Toisella jaksolla I-Kissat otti jakson edetessä enemmän ja enemmän otetta pelistä itselleen. Se alkoi hallitsemaan pallollista peliä, eikä Sportingin pelinrakentelu tuottanut hyökkäyssuuntaan juurikaan vaaramomenttia tamperelaisten puolustukselle. I-Kissojen topparit pelasivat hienon ottelun ja pitivät Sportingin hyökkääjät kurissa. I-Kissat hakivat rohkeasti nimenomaan voittoa, sillä se nosti ryhmitystä ylös ja jätti alakertaan vain minimimiehityksen. Palkinnonkin se painostukselleen sai Sportingin kannalta katkeraan aikaan, minuutti ennen varsinaisen peliajan umpeutumista. Maali syntyi kulmasta parin pompun kautta, kun pallon maaliin ohjasi Ville Puustinen. Tasapelipiste olisi maistunut Sportingille, mutta tällä kertaa taistelu ei aivan riittänyt maaliin asti.

Hyvä taistelu meiltä. Ei vaan aivan riittänyt. Tasainen alku, mutta lopussa Ilves-Kissat otti kyllä hallinnan ja painoi päälle. Ansaitsivat kyllä voittonsa. Kaikki joukkueessa taisteli kyllä hienosti ja pidettiin tiivis pakka. Ylöspäin olisi pitänyt saada enemmän aikaiseksi ja oma pallollinen peli olisi pitänyt olla parempaa.

Tony Lehto

Näin ottelun purki Sportingin valmentaja Tony Lehto.

Sportingin kokoonpano
Angevine, Roddis, Mäkiharju, Jeskey, Paukkonen, J.Hannus (Kangasniemi), A.Hannus, Mattfolk (Heinonen), Grannas, Roget, Tarvoll

Kauaa ei ole Sportingmiehistöllä aikaa murehtia tätä ottelua, vaan seuraava odottaa jo lauantaina, kun River Groundille tulee vieraaksi Pallo-Iirot Raumalta. Kokeneen valmentajan Hannu Tourun alaisuudessa operoiva raumalaisryhmä on aloittanut kautensa lennokkaasti. Kaksi voittoa kahteen peliin ja kahdeksan tehtyä maalia. Raumalta kuuluneet sekavat huhut ja uutiset joukkueen ympäriltä eivät ole siis ainakaan kauden ensimmäisissä otteluissa näkyneet millään lailla. Lisäväriä otteluun tuo Pallo-Iiroissa pelaava Topias Lehtola, joka viime kaudella muistetaan Sportingin paidasta. Toivottavasti Touru päästää Topin irti.

Sportingille paha menetys tulevaan Iirot-peliin on kapteeni Peter Grannaksen puuttuminen. Mies lähtee Pohjois-Koreaan. Ihan vapaaehtoisesti PG on onneksi matkaan menossa, eikä kyseessä ole Tami Tammisen lähetys. Matkaseurana ei tiettävästi myöskään ole NBA-legenda Dennis Rodman. Muita poissaolijoita ei näillä näkymin ole ja joukkue on terve ja se janoaa varmasti kauden avauspisteitä.

Kova peli tulossa. Pallollista peliä meidän pitää pystyä kehittämään ja parantamaan, että pisteistä voitaisiin taistella. Samalla pitää muistaa puolustaa tiiviisti.

Tony Lehto

Näin tulevasta ottelusta ajattelee Tony Lehto, jolla yhdessä Janne Lindströmin kanssa on jälleen kova työ saada iskukykyinen ja valmistettu joukkue Iirojen kimppuun. Jälleen tarvitaan kotiyleisön tukea, että kristiinalaissoturit saisivat lisätuen selkänsä taakse.

Eero Haapala