Sporting – TPV 1-3 (1-0)

Kausi käyntiin tappiolla

Huhtikuinen sunnuntai- ilta oli saanut kansan hienosti liikkeelle, kun Lapväärtin kentällä potkaistiin kausi 2014 käyntiin Sporting Kristinan osalta. Kakkosen Länsilohkon kamppailussa kotijoukkue sai kauden avaukseensa vastuksen Tampereelta, kun se kohtasi Tampereen Pallo-Veikot. Kauden avausta oli uudistuneessa Sportingleirissä odotettu mielenkiinnolla. Moni uusi kasvo sai Kakkosen pelin vyölleen tilastoihin.

Ottelu huippukuntoisella River Groundilla alkoi tasaisissa merkeissä lähinnä keskikentän kamppailuina. Sportingin tiivis koko joukkueen puolustaminen oli myrkkyä TPV:n rakentelulle. Maalintekopaikoilla ei avausjaksolla juhlittu, vaan peli oli tasaista ja tarkkaa. Ensimmäisen ottelun perhoset mylläsivät vatsassa sen verran, että avausjaksolla nähtiin useita helppoja syöttövirheitä, eikä kumpikaan joukkue pystynyt kovinkaan pitkiin syöttöketjuihin.

Yksi maalikin avaus nelivitosella nähtiin, kun Sporting Kristina pelasi hyvän pallon rangaistusalueen sisälle kohti Cameron Rogetia. Hänen kanssa pääpalloon hypännyt TPV-peluri Tommi Smeets kuitenkin ohjasi päällään pallon omaan pömpeliin. Ensimmäisen maalintekijän nimessä etäisiä vivahteita vanhaan Lapväärtin kentällä useastikin osuneeseen Sporting / LappBK-legendaan. Tässä vaiheessa peliä oli pelattu 23 minuuttia. TPV:n parhaat paikat tulivat erikoistilanteista, kun se sai parikin vaparia maukkaista paikoista. Näistä ei kuitenkaan tulosta ja Sporting taukojohdossa koppiin.

Toiselle puoliajalle TPV teki vaihdon ja otti Jusu Karvosen tilalle Mika Ahosen. Vaihtomies Ahonen oli näyttävästi esillä kiusaten Sportingpuolustusta näppärillä kikoillaan. Tuntuikin siltä, että hitaat hämäläiset saivat koneensa käyntiin toiselle jaksolle ja Sportingpelaajien jalat jäivät koppiin. TPV vyörytti heti jakson alkuminuuteista lähtien peliä Sportingin päätyyn, eikä kotijoukkueen tiiviistä koko joukkueen puolustamisesta ollut tietoakaan jakson alussa. Harmillisen nopeasti Pallo-Veikot myös tasoituksensa sai, sillä vain viisi minuuttia oli toista jaksoa pelattu, kun avausmaalinkin iskenyt Smeets osui tällä kertaa oikeaan päätyyn TPV:n kannalta. Maalia edelsi TPV:n pyöritys, jota ei kunnolla saatu purettua. Pallo pelattiin oikealta laidalta pilkun kohdalle, josta se jatkettiin päällä taka-alueelle, josta Smeets pääsi iskemään lähietäisyydeltä pallon ohi Sportingin jenkkikassari Scott Angevinen. Maalin jälkeenkään Sporting Kristina ei saanut peliään kulkemaan vaan peli-ilon löytänyt vierailija jatkoi painostamistaan. Maalista yhdeksän minuuttia ja TPV siirtyi johtoon, kun se pelasi paikan Sergei Korsunoville, joka ampui pallon vasemmalta oikeaan takakulmaan. Johtomaalista neljä minuuttia ja TPV iski loppulukemat 1-3. Maalintekijänä Rudi Dieter, joka ampui kahdeksasta metristä ottelun viimeisen maalin. Tässä maalissa TPV siirteli pallon hienosti Dieterille, jolla oli helppo työ viimeistellä.

Ottelun loppu mentiinkin sitten taas vähän tasaisemmissa merkeissä, mutta ei Sporting kyllä mitään suurta kiriä aikaiseksi saanut, eikä se TPV:n voittoa pystynyt enää uhkaamaan. TPV rakensi vielä pari paikkaa, mutta Sportingmaalivahti Scott Angevine intoutui kahteen huippupelastukseen. Scott näytti tilanteissa hienosti taistelutahtoaan, pelaten tilanteet loppuun asti.

Pelissä oli tappiosta huolimatta paljon hyviäkin elementtejä. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla näki, että joukkue oli hyvin valmistettu kamppailuun. Sportingin peli näytti erittäin valmennetulta ja Sportingin pakka pysyi todella tiiviinä. Se mitä tapahtui toiselle jaksolle tultaessa, on pienimuotoinen mysteeri. Oliko ensimmäisen jakson onnistuminen luonut hyvää oloa, vai mistä toisen jakson alun aneemisuus johtui? Toki TPV tuli ryminällä ja se painoi kaasu pohjassa pakottaen kotijoukkueen köysiin. Tällä kertaa nuori ryhmä ei sieltä vielä kyennyt nousemaan. Sportingin kokonaisilme oli kuitenkin positiivinen. Nuoret pelaajat saivat näyttöpaikkoja ja vastasivat huutoon hyvin. Positiivista oli myös kotiyleisön tuki, jota uudistunut joukkue sai. Iso kiitos katsojille tuesta, sillä sitä tämä nuori hieno ryhmä tarvitsee tästä eteenpäinkin.

Panostettiin ottelun alkuun tosi paljon. Harjoituskaudella otteluiden alut ovat olleet huonoja. Ensimmäinen puoliaika meni tosi hyvin. Tuliko sitten hyvän olon tunnetta toiselle jaksolle, että tämähän meneekin tästä näin hyvin. TPV tuli tosi vahvasti toisella jaksolla. Eikä me oikein saatu maalipaikkoja luotua. Omaa hyökkäyspelaamista täytyy parantaa. Kokonaisilme oli kuitenkin ihan hyvä. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä.

Tony Lehto

Näin ottelua kommentoi isäntien luotsi Tony Lehto.

Kolmen perunapussin pelaaja
Drew Jeskey. Uusi hankinta tälle kaudelle luuti virheettömän ottelun topparina. Vaikka kolme maalia omiin menikin, ei Drewn piikkiin näitä voida laittaa. Tulee olemaan iso palanen joukkueen puolustuspelaamisessa.

Kahden perunapussin pelaaja
Anthony Hannus. Tuttua A. Hannusta. Kovaa raatamista joukkueen eteen. Suojeli puolustuslinjaa keskikentän ankkurina hyvin. Kova työmäärä.

Yhden perunapussin pelaaja
Scott Angevine. Kolme palloa joutui tämän kauden uusi maalivahtihankinta selkänsä taakse päästämään, mutta ei voinut maaleille mitään. Esitti ottelun toki jo ratkettua pari fantastista torjuntaa. Muutenkin ehjä esitys, joka huokui varmuutta. On Janne Smedsin tasoa jalalla.