Sporting – Musa 2-0 (2-0)

Sporting hoiteli pakkovoiton MuSasta

Monesti urheilussa otteluiden yhteydessä puhutaan pakkovoitosta. Termi on varmasti kaikille urheilua seuraaville tuttu. Sana pakko ja sen kaiku on usein sellainen, että urheilijasta ja joukkueesta riippuen, joko sytytään parhaimpaan tai kangistutaan ja jäädään jopa omasta tasosta.

Tuon termin toteutusta lähti Sporting suorittamaan sunnuntaina, kun se sai vastaansa porilaisen Musan Salaman. Sportingin tilanne ottelun alla näytti kokoonpanon suhteen taas vähän valoisammalta, kun se sai takaisin riveihinsä päävalmentaja-topparinsa Miroslav Rajkovicin ja pelikiellosta vapautuneen Adis Stambolijan.

MuSalle ottelu oli myös toisella kliseellä ilmaistuna kuuden pisteen ottelu. Sen olisi korkea aika saada pisteitä, mikäli se aikoo suorasta säilymisestä taistella. Tappio Sportingille tiesi kristiinalaisten karkaamista jo 10 pisteen päähän.

Aurinkoinen ilta Kristiinankaupungissa alkoi MuSan viedessä peliä. Se vyörytti hyökkäyksiään kohti kotijoukkueen maalia. Kapellimestarina toimi Piracaia, jonka varma syöttötyöskentely avasi paljon keskityspaikkoja MuSalle. Näistä ei sen vaarallisempaa kuitenkaan onneksi MuSa hyökkäys saanut aikaan, mutta paine kotijoukkueen maalilla oli aivan ottelun alussa kovaa. Porilaiset saivat myös useita kulmapotkuja, jotka Sporting puolustus kuitenkin selvitti.

Sportingin puolustuslinja A. Hannus, Rajkovic, Paukkonen, Franz antoi yhdessä maalivahti Brambattin kanssa joukkueelle juuri sen selkänojan, mitä alussa tarvittiin. Joukkue ei panikoitunut, vaikka MuSa aloitti terävästi, vaan hyvä rauhallinen puolustaminen ja maltti säilyivät. Harvoin pallopelissä kuitenkaan toinen joukkue koko ajan hyökkää ja silloin kun on oma vuoro puolustaa, se pitää tehdä laadukkaasti.

Niin juuri Sporting teki ja se selvisi alusta hienosti, kunnes oli sen oma vuoro alkaa viemään peliä. Vartin jälkeen Sporting sai myös juonesta kiinni ja se sai omaan hyökkäämiseensä punaista lankaa. Ensimmäiset tilanteet avautuivat Julian Tarvollille ja Sekou Konatelle, mutta näissä porilaisten verkonvartija Lauri Koskela oli etevämpi. Avausmaali syntyi pelikellon tikittäessä 41 minuuttia. Sporting sai hyvästä paikasta vaparin, kun MuSa miehistö joutui rikkomaan kohti maalia rynnännyttä Marco Meirelestä.

Pallon taakse asettui Adis Stambolija, jonka upea laukaus kaartui kohti oikeaa takayläkulmaa. Pallo osui kuitenkin vain yläputkeen ja kimposi maaliviivan väärälle puolelle. Jatkotilanteesta Julian Tarvollin Sirkus Finlandiamainen saksipotkuhässäkkä palautti pallon maalin edustalle suoraan Marco Meirelesin päähän, jolla oli helppo työ viimeistellä Sportingin avausmaali.

Vain pari minuuttia avausmaalista ja Sporting tuplasi johtonsa, kun Adis Stambolija pelasi Sekou Konaten yksin läpi. Sekun varma viimeistely vei punaiset kahden maalin johdossa tauolle.

Toinen puoliaika ei lisämaaleja tarjonnut. Paikoista se ei jäänyt kiinni. Sporting loi useita maalipaikkoja, mutta sen viimeistely oli huonoa ja MuSan maalissa Lauri Koskela oli kuumassa kunnossa pysäyttäen Sportingin maaliaikeet.

Kun porilaisten Jussi Välilä vielä ajettiin 65 minuutin pelin jälkeen kentältä kahden varoituksen myötä, Sporting vei vielä selkeämmin matalatempoista toista jaksoa. Maaleja se ei kuitenkaan tehnyt. Onneksi MuSakaan ei onnistunut. Sillä kuitenkin jokunen tilanne heille siunaantui alivoimasta huolimatta ja kavennus olisi voinut tuoda peliin aivan uuden elementin.

Siksikin oli harmillista, että Sporting ei kunnolla katkaissut vastustajan niskaa muutamalla lisäosumalla. Nyt ottelun jännitys kesti turhankin pitkään. Toisaalta kaksi maalia riittää toki voittoon ja täyteen pistepottiin kun oma verkko säilyy koskemattomana.

Hyvä, että saatiin voitto pitkästä aikaa. Alussa MuSa oli vahva, mutta sitten me otettiin ote itselle. Saatiin paljon paikkoja, mutta viimeistely oli huonoa. Peli oli muuten kyllä hallussa. Punaisen jälkeen se meni kyllä aika kävelyksi. Härmää vastaan maalinteon pitää parantua, niin voitamme kyllä.

Marcus Landgärds

Näin ottelua kommentoi hyvän ottelun Sportingin keskikentällä pelannut Marcus Landgärds.

Keskiviikkona Sportingin pelit jatkuvat Hämeenlinnassa, kun se kohtaa Härmän. Ennakkoasetelma on pakkovoitto. Niin täytyisiköhän kaikista otteluista alkaa käyttämään samaa termiä. Eikös ne saman arvoisia kuitenkin ole.

Kolmen perunapussin pelaaja
Marco Meireles. Maali ja paljon haastoja. Nopeutensa vuoksi oli kyllä MuSalaisille hankala pideltävä. Näkyvä ja ehjä esitys. Vaihdettiin kentältä nilkkaan tulleen tällin vuoksi. Toivottavasti on jo keskiviikkona pelikuntoinen.
Kahden perunapussin pelaaja
Marcus Landgärds. Hyvä peli Marcukselta keskikaistalla. Varmaa pallollista pelaamista ja hyviä ratkaisuja Puman kanssa. Paljon hyviä vapauttavia syöttöjä.
Yhden perunapussin pelaaja
Anthony Hannus. Pelasi poikkeuksellisesti vasemman pakin paikalla. Anthonylla ei ollut kyllä mitään hätää tuossa tehtävässä. Puolustuspelaaminen oli hyvää ja päälle vielä hyvää tukemista myös joukkueen hyökkäyspelaamiseen.

Lisäpussi vielä Sportingin Ultras faneille. Ryhmän koko ei ollut järin suuri, mutta sydämet olivat. Upea esitys läpi ottelun. Äänekäs kannustaminen tehtiin hienolla asenteella joukkuetta tukien. Respect.

Sportingin kokoonpano
Brambatti, A.Hannus, Rajkovic, Paukkonen, Franz, Meireles (Grines), P.Grannas, Landgärds, Stambolija, Tarvoll, Konate

Veikkauksen Mitalit
Kulta Marco Meireles Sporting
Hopea Marcus Landgärds Sporting
Pronssi Gaston Brambatti Sporting

Eero Haapala