Härmä – Sporting 4-2 (1-1)

Härmän hurmos liikaa Sportingille

Keskiviikkona Sportingin matka jatkui Hämeenlinnaan Härmän vieraaksi, kun kyseessä oli pakkovoitto vol. 2. Härmä on Sportingin alapuolella taulukossa ja vallitsevassa sarjatilanteessa saa kunnian olla yksi päävastustajia.

Toisaalta vähän hassua puhua pakkovoitosta tai luoda mielikuvaa, että Sporting vain hakisi pisteet Hämeenlinnasta, sillä totuus on se, että Sporting ei ole kahden Kakkosessa pelatun kauden aikana onnistunut vielä kertaakaan lyömään Härmää. Haaveeksi se jäi tälläkin kertaa kun Härmä hakkasi kristiinalaiset numeroin 4-2.

Ottelu pelattiin tunnelmallisella Kaurialan kentällä kovassa vesisateessa iltavalaistuksessa. Upeassa kunnossa ollut kenttä ei ollut moksiskaan vedestä, vaan se pysyi olosuhteisiin nähden pelattavassa kunnossa. Ottelun alussa näki, että Härmä on uiskennellut tummissa vesissä. Se antoi ottelun alussa otteen täysin Sportingille. Tai sitten se loi tyyntä myrskyn edelle. Sporting hallitsi ensimmäistä varttia pelillisesti ja piti pallosta huolen.

Mitään maailmanluokan tontteja ei avausvartin aikana kuitenkaan nähty. Sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta Härmä rakenteli oikealta laidalta hyvän hyökkäyksen ja pelasi pallon boksiin Anssi Laineelle, joka onnekkaiden pomppujen jälkeen pääsi siirtämään kotijoukkueen johtoon.

Tämä maali oli Härmän kauden kotiavausmaali! Tässä vaiheessa kello oli tikittänyt 16 minuuttia. Härmä syttyi maalistaan selkeästi. Se vaistosi mahdollisuutensa tulleen ja se alkoi myös viedä peliä heti maalin jälkeen.

Kauan odotettu kotiavausmaali vapautti härmäläiset ja Sportingilla riitti töitä herätettyjen hämeenlinnalaisten kanssa. Lisätakaiskuilta kuitenkin säästyttiin ja omakin ote parani jakson loppupuolella. Peli virtasi päästä päähän ja yleisö sai nähdä todellista coast to coast peliä. Tarkasta kyttäilystä ei ollut tietoakaan.

Ennen ensimmäisen puoliajan loppua Sporting pääsi tasoittamaan ottelun, kun hyvin esiintyneen Adis Stambolijan laukaus kilpistyi Härmä puolustukseen kimmoten suoraan Sporting hyökkääjä Sekou Konatelle, jolla oli helppo työ viimeistellä kymmenestä metristä tasoitus.

Toinen puoliaika alkoi sekavissa merkeissä, kunnes noin tunnin kohdalla alkoi tapahtua oikein toden teolla. Ensin Härmän Tatu Mäkelä siirsi kulmasta kotijoukkueen johtoon 2-1, Sportingin pahan merkkausvirheen seurauksena.

Vain pari minuuttia tästä ja Adis Stambolija tasoitti ottelun upealla vasemman jalan laukauksella 25 metristä keskiympyrästä alkaneen kuljetuksen päätteeksi. Pallo vastustamattomasti Härmäpömpelin vasempaan kulmaan.

Kauaa ei Sporting saanut tasalukemista nauttia, kun Härmä siirtyi taas johtoon. Vain kaksi minuuttia ja Härmä pelasi loistavan Anssi Laineen läpi, joka kiersi hallitusti Gaston Brambattin siirtäen Härmän jälleen keulille.

Tässä maalissa Laine karkasi läpiajoonsa kyllä paitsion puolelta kysellen sitä jopa itsekin Sporting puolustajilta maalattuaan. Mutta hallittu viimeistely Laineelta, harmillisesti selkeä paitsio jäi avustavalta tuomarilta tässä tilanteessa näkemättä.

Tämän jälkeen taas vain muutama minuutti ja Härmä siirtyi jo 4-2 johtoon ikään kuin samaan rytäkkään. Maalin viimeistelijänä Aaro Forss, jonka tarkka thierryhenrymainen sijoitus takakulmaan 16 rajalta sinetöi loppulukemat. Tätä maalia edelsi Sportingin huolimaton toiminta pelivälineen kanssa omalla alueella, johon Härmä iski nopeasti ja rankoi myös siis maalinkin muodossa.

Tähän ei Sportingkaan enää pystynyt vastaamaan ja näin Härmä vei kaikki kolme pistettä ottelusta. Sportingin kiri jäi vaisuksi ja Härmän maalit olivat lähempänä kuin Sportingin kavennus. Yhden varman maalin putsasi Pekka Paukkonen maaliviivalta Härmän tehopelaajan Anssi Laineen ollessa pahanteossa.

Harmittaa tosi paljon. Eväitä olisi pisteisiin ollut. Peli oli vauhdikasta ja siinä mentiin reilusti päästä päähän, eikä paljon kyttäilty. Vettä tuli kyllä kunnolla, mutta kenttä imi sen kyllä hyvin. Harmillisia virheitä meille tuli ja se oli ottelun ratkaisu. 3-2 maalissa Laine karkasi kyllä metrin jassosta läpi. Ei mitään pois Laineelta, hyvä viimeistely, mutta harmittaahan se, että voittomaali tuli tuolla tavalla. Toisaalta ei me voida senkään taakse pelkästään mennä. Kyllä me itse omilla virheillä myös annettiin kolme maalia.

Pekka Paukkonen

Näin ottelua luonnehti pettynyt Sportingin puolustaja Pekka Paukkonen. Syitä tappioon Paukkonen halusi etsiä myös vähän kauempaa.

Eihän se ideaalitilanne ole, että jätkät painaa pohjalle työpäivän ja sitten hypätään kuumaan bussiin sarjan pisimmälle vierasreissulle juuri keskiviikkona, kun monen päivä on alkanut aikaisella aamuherätyksellä. Ja seuraavana päivänä taas aikainen aamu. Tämä on tätä kovaa arkea. Harmi, että se nyt osui tähän tärkeään Härmä peliin.

Tietysti voitto olisi varmasti antanut virtaa ja kirkkaampaa mieltä. Toki Paukkonen halusi myös katsoa eteenpäin positiivisesti.

Vaikea tilanne tietysti joukkueessa, kun treeneistä on koko ajan paljon porukkaan pois. Pieniä vammoja ja muita menoja ja tämän vuoksi kokoonpano elää koko ajan paljon. Joukkueessa on kyllä hyvä fiilis ja itselläkin on kyllä fiilis korkealla, kun pitkän tauon jälkeen on päässyt tositoimiin ja joukkueen pariin. Ei meidän tilanne kuitenkaan mikään katastrofi ole. Täytyy ajatella positiivisesti ja katsoa eteenpäin. Meidän vahvistukset ovat hyviä ja meillä on muutenkin hyvä jengi kasassa. Nyt vaan positiivisella mielellä eteenpäin.

Sportingin valmentaja Jorma Huusko oli luonnollisesti pettynyt ottelun lopputulokseen.

Kyllähän siinä turhan monta omiin meni. Tähän asti on puolustus pitänyt hyvin, mutta nyt tuli kyllä liikaa virheitä. En minä maaleista halua alakertaa yksistään syyttää vaan koko joukkueen puolustuspeli oli huonoa ja me hukattiin palloja vaarallisilla alueilla. Turha tässä on kaivella tai syytellä ketään. Härmä oli hyvä. Se on meille jostain syystä paha vastus. Se on kuitenkin fyysinen hyvä joukkue.