Luu käteen Raumalta, piste kotona Maskulta

Edellisestä turinoinnista onkin taas vierähtänyt parin ottelun verran ja lähdetäänkin purkamaan raportointia toissa viikon sunnuntaina käydystä pelistä, kun Sporting Kristina matkasi Raumalle kohtaamaan Pallo-Iirot.

Sporting Kristina saapui Rauman Äijänsuon stadionille pisteet mielessään. Se lähti rohkeasti haastamaan kotijoukkuetta, joka kauden ensimmäisessä kohtaamisessa oli hakenut 1-3 pisteet Lapväärtistä. Ensimmäinen puoliaika oli ympäripyöreätä peliä, jossa molemmilla oli hetkensä kotijoukkueen kuitenkin lievästi viedessä peliä.

Toisella jaksolla Iirot saivat luotua lisää painetta kristiinalaisten maalille ja tunnin kohdalla kotijoukkue onnistui harmittavasti, kun Sportingin puolustaja Alex Mäkiharju ohjasi oikealta tulleen vapaapotkun suoraan omaan maaliin. Hyvällä moraalilla matkassa ollut Sporting ei kuitenkaan tästä lannistunut vaan jatkoi taisteluaan ja uskoaan pisteisiin. 85. minuutin kohdalla se sai palkinnon sitkeydestään, kun Suomen puolustusvoimat oli vihdoin löytänyt maatamme turvaamaan sellaisia miehiä, että Kristoffer Lövholmille oli uskallettu antaa lomaa ja näin mies tarjosi karkkia luukulle hienon keskityksen muodossa, josta Cameron Roget pääsi puskemaan näyttävän tasoituksen. Vierasjoukkueen leirissä tasoituksesta tietysti ilo oli ylimmillään, kun taas raumalaiset, jotka jo ennen tätä kamppailua olivat pelanneet kuusi peräkkäistä voitotonta ottelua, kokivat kunnon shokkihoitoa. Niin vain tämäkin kaunis tarinan vaihe sai surkean lisälehden. Nimittäin, kun pallo laitettiin keskipisteelle, niin raumalaiset iskivät heti seuraavasta hyökkäyksestä itsensä uudelleen johtoon. Hieman Cameronin maalia muistuttavalla tavalla pääsi tällä kertaa kotijoukkueen Juho Patola puskemaan kuulan Sportingvahti Scott Angevinen näppien kautta rysään. Todella harmittava maali Sportingin kannalta. Klassinen hyvän olon tunne taisi vallata vieraiden pelaajia liikaa, eikä fokus ollut täysin niin sanotussa maalin jälkeisessä vaihdossa. Iirot onnistuivat vielä kolmannenkin maalin pelissä tekemään, tai no omastahan se taas ensimmäisen tavoin meni. Tällä kertaa epäonnen soturina toimi Johan Hannus, joka ohjasi raumalaiskeskityksen omaan pömpeliin ottelun lisäajalla.

Pisteeseen Sportingilla oli hyvä sauma ja viiden minuutin päähän se siitä jäi. Harmillisesti hieno taistelu ei tuottanut tulosta vaan luu kourassa oli kristiinalaisten matkattava kanaali- kaupungista takaisin Pohjanmaan puolelle.

Sportingin kokoonpano
Angevine, A.Hannus, Mäkiharju, Jeskey, Lövdahl, Grannas, Lövholm, Granfors (Lankoski), Tarvoll, Roget, Mattfolk

Veikkauksen Mitalit
Kulta Ilari Mettälä Iirot
Hopea Elias Ala-Kaila Iirot
Pronssi Cameron Roget Sporting

Iirot pelin jälkeen Sportingin kausi jatkui kotipelin merkeissä, kun kauden ensimmäiseen Kristiinassa pelattuun otteluun se sai vieraakseen Maskun Palloseuran. Sporting lähti otteluun hyvällä ilmeellä ja se sai mukavan oloista säpinää vieraiden päätyyn aikaiseksi. Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen hallintaa ja se pystyi pelaamaan tukun vaarallisia tilanteita.

Kerran Sporting sai myös pallon maaliin, mutta tämä tilanne liputettiin paitsiona. Sporting pelasi hyvän pallon linjan taakse, johon ryntäsi Cameron Roget, joka ei tainnut olla paitsiossa, mutta vieressä ollut Jim Mattfolk kyllä oli. Siinä avustava oli joko liian hätäinen liputtaessaan tilanteen tai sitten tulkitsi Jimpan osallistuneen peliin. Lippu nousi tilanteessa nopeasti, jo ennen kuin Cameron viimeisteli hienosti etuyläkulmaan, mutta harmillisesti tätä maalia ei siis hyväksytty. Niin tai näin, paitsiona tuo tilanne kuitenkin tuomittiin ja sitä ei enää muuksi voi muuttaa.

Jakson toinen vaarallinen paikka tuli kapteeni Peter Grannakselle, jonka laatikon rajalta lähettämä kierteinen ei ihan kiertänyt takayläseen vaan painui niukasti ohi maalin.

Masku piti ehkä aavistuksen enemmän palloa, mutta se ei pystynyt mitään kovinkaan vaarallista rakentamaan. Kulmapotkut Sporting vei avausjaksolla 3-0.

Muutama tiukka vääntötilannekin avausjaksolla nähtiin, kun ensin ottelun tuomari Miikka Lähdesmäki heilutti keltaista Sportingin Julian Tarvolille tilanteessa, jonka tulkinta ja kommentointi ei tuomaristolla, eikä kyllä tuomaritarkkailijallakaan oikein ollut hallussa. Julian kuljetti palloa itse hieman huolimattomasti omassa päässä ja Maskun Jari Oksanen haistoi tämän. Julle kuitenkin meni tilanteeseen kovaa ja hyppäsi sääret edellä tilanteeseen, niin, että Oksanen lähti ilmojen teille ujeltaen lentonsa perään. Kovan näköinen tilanne, missä pallo oli välissä, eikä missään tapauksessa Julle tullut napit edellä. Varmasti Oksasta sattui, siitä ei tarvitse keskustella, mutta oliko tilanteessa rike ja varsinkin varoituksen arvoinen niin sitä voi käydä jokainen analysoimassa ansiokkaasti toteutetulta Masku-TV:n Youtube kanavalta. Selitykset olivat luokkaa, jos ei olisi ollut pallo välissä niin punainen ja jos olisi ollut napit siellä ja täällä ja tuolla…. Niin no napit edellä ei tultu ja palloon osuttiin. Tietysti, jos nyt tuomarin ja ottelun kannalta ajattelee, niin olihan vaparin viheltäminen siinä mielessä turvallinen ratkaisu, että jos tuota tilannetta ei olisi vihelletty, olisi otteet voinut lähteä turhankin ronskiksi ja sitten ei ehkä seuraavassa tilanteessa olisikaan se pallo ollut välissä. Keltainen kuitenkin liikaa.

Ensimmäisen puoliajan toinen hässäkkä sai alkunsa, kun Maskun Jesse
“Kapen veli” Hämäläinen räpelsi pallon kanssa keskialueella. Hämäläiselle kävi klassinen pallo on pyöreä efekti ja mies konttaili maassa ja tämän haistoi kotijoukkueen Peter Grannas, joka nappasi pallon ryömivältä Maskupelurilta. Hämäläinen ei kuitenkaan suostunut Grannasta tilanteesta noin vain päästämään vaan otti Grannasta ensi jalasta kiinni ja vielä haki takavyöstä ilmeisesti jonkin sortin painiheittoa. Tuomarin siinä hiukan aikaillessa vihellyksensä kanssa kerkesi PG hermostumaan Hämäläisen lähentely-yrityksiin tönäisten maskulaista ja tuomari teki tilanteessa sen perinteisen, eli Salomonin tuomion ja molemmille lappu. Grannaksen olisi vain täytynyt olla tekemättä mitään, eikä antaa tuomarille varoittamisen mahdollisuutta, mutta vaikeatahan se on, kun kaveri sai roikkua noin kauan. Nämä on näitä. Kyseessä kuitenkin yksittäisiä tilanteita, joista nyt voi olla montaa mieltä, eikä nämä todellakaan peliä ratkaissut tai kääntäneet mihinkään suuntaan.

Ensimmäinen jakso kiikareissa tauolle ja Sporting hienosti pelissä mukana. Toinen jakso alkoi Maskun kannalta terävästi, kun Grannaksen kanssa paininut Jesse Hämäläinen pääsi yksin läpi. Tilanne aukesi muutamalla nopealla syötöllä. Hämäläisen ratkaisu kuitenkin oikealta hiuksen hienosti ohi ja Sporting leirissä pääsi puhallus. Jos ensimmäinen jakso oli Sportingin hallintaa, niin toista vei Masku. Se vei toisen jakson kulmatilaston 0-11. Todella erikoinen kulmatilastofakta, kun siis ensimmäisen puoliajan kulmat menivät Sportingille 3-0. Lukuisista Masku kulmista lähimmäksi maalintekoa pääsi Anthony Hannus joka oli puskea pallon omaan maaliin, mutta tällä kertaa oli onneksi kuitenkin tolppa tiellä. Vastahyökkäyksestä lähti yksi Sportingin toisen puoliajan vaarallisin tilanne, kun Grannas pelasi kärkeen nuorelle Jim Mattfolkille hyvän pallon ja Jimppa voitti oman miehensä tilanteessa hienosti juosten kohti Maskun maalia. Sitten olikin vastassa kaksi vastustajaa ja oli otettava muita mukaan. Takaa tulikin Cameron Roget, jolle Jimppa kuulan toimitti ja tämä jatkoi vielä kolmanteen aaltoon, josta mukaan tilanteeseen rynnisti Sportingin toppari Drew Jeskey, joka siis oli hyökkäyksen kärjessä. Harmillisesti Drewn askelmerkit tilanteessa sen verran sekosivat, että laukausta ei mies saanut aikaiseksi. Kuitenkin hienoa pelaamista ja hyökkäyksen tukemista Jeskeyltä. Sportingin toisen puoliajan toisessakin makoisassa paikassa Jeskey oli elementissään voittaen Alex Mäkiharjun lähettämän vapaapotkun, tiputtaen pallon päällään hienosti Anthony Hannukselle, joka pääsi laukomaan, mutta tällä kertaa Maskun maalivahti Ville Seppänen oli etevämpi torjuen pallon oikeasta alakulmasta.

Aivan ottelun loppu näytti pahalta kotijoukkueen kannalta, kun Masku painoi peliä Sportingin päätyyn. Mitään kamalan vaarallista se ei kuitenkaan helteisessä Kristiinan sunnuntai-illassa onneksi saanut aikaiseksi. Rauman koleudesta keli siis muuttui viikossa täydellisesti. Sporting taisteli urhoollisesti nollan ja samalla myös pisteen, vaikka lopussa varmasti alkoi olla väsynyttä punanuttua kentällä. Ottelun lopputulos oli kyllä varmasti ihan oikeutettu. Sporting vei ensimmäistä jaksoa ja Masku toista.

Sitten onkin vuorossa Markkina-viikonloppu ja sen kruunaava derby, kun Sporting kohtaa toisen kerran tällä kaudella Kraftin. Hieno tapahtuma varmasti tulossa. Niiden joiden ei ole pakko tulla autolla kannattaa varmasti miettiä toinen vaihtoehto, sillä kaupunki tulee olemaan ruuhkainen ja autojen parkkipaikkoja on rajoitettu määrä. Yleisöä pyydetäänkin saapumaan ajoissa paikalle, että pahimmilta ruuhkilta vältyttäisiin. Punaista päälle ja sellainen meininki Kristiinan kattilaan, että Kraft kaatuu.

Sportingin kokoonpano Masku pelissä
Angevine, Lövdahl, Mäkiharju, Jeskey, J.Hannus, Grannas, Lövholm (Kuusisto), A.Hannus, Tarvoll, Roget, Mattfolk

Kolmen perunapussin pelaaja
Drew Jeskey. Sama vanha laulu, mutta ei kahta sanaa. Man of the match. Huikea hermanni. Oli taas kaikkialla. Puolustaa erinomaisesti ja voittaa kaksinkamppailuja. Pallollisena varma ja rauhallinen. Kaiken tämän päälle tukee hyökkäyksiä oikea-aikaisilla nousuilla. Ehdottomasti kentän hahmo.

Kahden perunapussin pelaaja
Alex Mäkiharju. Pelasi Jeskeyn toppariparina hienon ottelun. Virheetön varma esitys ja taas alexmaista hyvää pallollista pelaamista.