Sporting – Kraft 0-3 (0-2)

Kraft kaikessa parempi

Kauden toinen derby pelattiin Kristiinakentällä markkinalauantaina, kun Sporting sai vastaansa Kraftin Närpiöstä. Upea jalkapallojuhla päättyi kotijoukkueen kannalta pettymykseen, kun närpiöläiset hakivat kaikki pisteet luvuin 0-3.

Ison yleisön eteen pääseminen on jalkapalloilijalle aina hieno elämys ja varsinkin monelle kotijoukkueen kokemattomalle pelurille uusi ja hieno kokemus. Sporting lähti jälleen haastavista asetelmista otteluun ja se oli joutunut kutsumaan kakkosjoukkueesta vahvistuksen, kun oma rosteri oli päässyt ohkaiseksi. Vanha tuttu Mario Kronman kirmasikin suoraan kotijoukkueen avaukseen pelaten näin pitkästä aikaa taas kakkosdivari futista. Tunnin Mario kentällä viihtyi ja ihan puhtaat paperit miehelle voidaan esityksestä antaa. Ei mikään helppo paikka hypätä derbyn vaativaan sykkeeseen tuosta vaan.

Ottelun alku näytti, mitä tuleman piti. Kraft aloitti väkevästi ja se hyökkäsi ensi minuuteista lähtien vaarallisesti. Sporting kuitenkin puolusti urhoollisesti ja varjeli maaliaan mallikkaasti. Sporting pääsi myös koko ajan enemmän ja enemmän peliin mukaan ja, kun se selvisi aivan ottelun alusta, sai se myös omia hyökkäyksiään aikaiseksi. Muutama hyvä paikkakin kotijoukkueelle siunaantui, mutta maalit jäivät tälläkin kertaa tekemättä. Ja juuri, kun Sportingilla oli hyvä ote pelistä, iski Kraft. Se lähetti muutamalla nopealla siirrolla Mamadou Konaten kärjestä matkaan. Hyvä pallo linjan taakse oikealle ja muuta ei tarvittu. Hieno juoksu Konaten veljeksistä vanhemmalta ja hallittu viimeistely takanurkkaan. Näin Kraft johtoon noin puolen tunnin pelin jälkeen. Vain vajaa vartti tästä ja Mamadou Konate osui uudelleen ja jälleen mies näytti taikojaan. Tällä kertaa pallo jäi kulman jälkitilanteesta pyörimään Sportingin rankkarialueelle nousten ilmaan Sportingin blokatessa Kraft laukausta. Tuohon palloon terävimpänä hyökkäsi Mama Konaten iskien pallon saksipotkulla näyttävästi Sportingin rysään ja näin kotijoukkue oli sysätty jo aikamoiseen ahdinkoon. Kaksi hienoa taidonnäytettä Konatelta ja näiden turvin Kraft siis tauolle 0-2 johdossa.

Toinen jakso lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle, kunnes 51. minuutin kohdalla Kraft iski naulan arkkuun. Se pelasi Mario Racin yksin läpi ja hopeakettu iski varmasti loppulukemat taululle sijoittaen pallon ohi Scott Angevinen. Tämän jälkeen pelin luonne muuttui enemmän pelailuksi, kun Sportingin eteen oli noussut niin korkea vuori, että sillä ei ollut mitään mahdollisuutta kiivetä sen huipulle ja haastaa Kraftia ottelun voitosta. Kraftkin otti hiukan jalkaa kaasulta ja näin molemmat enemmän tai vähemmän tyytyivät tilanteeseen.

Yksinkertainen peli, jossa parempi voitti. Kraftin hyökkäysarsenaali oli odotetun vahva ja se pystyi jauhamaan tarvittavat maalit. Sportingin pojat taistelivat kyllä hienosti, mutta se ei vaan riittänyt taitavampaa vastustajaa vastaan. Turha asiaa on selitellä tai kauniimmaksi muuttaa. Jälleen kerran kotijoukkueen pelaajat jättivät ihailtavalla tavalla kaiken kentälle, mutta kova taistelukaan ei tällä kertaa riittänyt pisteisiin. Sportingilla oli omat hetkensä juuri ennen Kraftin ensimmäistä maalia, mutta ne kuuluisat maalit jäivät tekemättä.

Hieno ottelutapahtuma markkinalauantaiksi kuitenkin saatiin, kun Kristiinakentälle oli ahtautunut noin tuhat katsojaa. Harmillisesti kenttäkuulutuksen kanssa oli ongelmia varsinkin ottelun alussa ja se söi osaltaan tunnelmaa. Laitteet ja käyttäjät eivät päässeet samalle sivulle. Koko kentän kuulutussysteemi on heikko, siitä ei pääse mihinkään. Huonosti suunniteltu laitteisto varsinkin, kun yleisö pitää meteliä ja katsomossa on selkeitä katvealueita jonne ääni ei missään olosuhteissa kuulu. Syitä ongelmiin oli monta, mutta kaikkia ei jaksa tässä lähteä purkamaan. Harmittaa on aivan liian lievä sana kuvaamaan kuulutusongelmia. V-käyrä oli kyllä ihan tapissa. No se oli ja meni ja sitä ei nyt valitettavasti enää takaisin saa, mutta eteenpäin on mentävä. Oppi mukaan.

Kraftin fanien soihdut aiheuttivat myös järjestyksenvalvonnalle omia haasteitaan ja Palloliitto haluaa aina näissä tapauksissa omat raporttinsa. Sporting on jo omansa laatinut. Olisikin mielenkiintoista nähdä Kraftin näkemykset asiasta. Kraftin huutosakin johtajalle terveiset sitkeydestä, että kun kaverin kuntoa seurasi, olisi voinut kuvitella, että saattaa uni tulla ennen loppuvihellystä, mutta niin vain heppu pystyssä pysyi. Muitakin sankareita joukosta löytyi, kuten kuuluttamon katolle kiivennyt suhari, joka voimiensa tunnossa leikki hengellään. Mutta pääasiassa kaikki meni hyvin.

Kolme perunapussia
Drew Jeskey. Oli vaan kotijoukkueen paras taas kerran.
Kaksi perunapussia
Jim Mattfolk. Taas ennakkoluulotonta menoa kärjessä
Yksi perunapussi + papukaijamerkki
Julian Tarvoll. Karmea määrä töitä kentällä ja vielä illalla mies kävi naaraamassa kaupungin sillalta alas mereen halunneen naisen. Hienoa työtä Jullelta, joka näytti monipuolisuuttaan myös kentän ulkopuolella. Baywatch kamaa.

Sportingin kokoonpano
Angevine, Lövdahl, Jeskey, A.Hannus, J.Hannus, Kronman (Paukkonen), Grannas, Lövholm (Kangasniemi), Tarvoll, Roget (Lankoski), Mattfolk

Veikkauksen Mitalit
Kulta Mamadou Konate Kraft
Hopea Mario Rac Kraft
Pronssi Jim Mattfolk Sporting

Eero Haapala