MaPs – Sporting 2-0 (2-0)

Kausi käyntiin tappiolla

Uusi kausi, uusi bussi, uudet kujeet. Lauantaina vihdoin ja viimein potkaistiin Sportingin edustusjoukkueen kausi käyntiin 2-divisioonan länsilohkossa kaudella 2013. Ensimmäiseen peliin matkattiin Maskun Palloseuran vieraaksi Lietoon, jossa Liedon tekonurmi oli kauden avauspelin näyttämönä. Vieraspeliin matkattiin uudella bussilla ja uudistuneella joukkueella. Vastassa oli siis nousijajoukkue Masku, jonka pelaajamateriaalista suurin osa on käynyt TPS:n tai Interin laadukkaan juniorikoulun (suora lainaus Urheilusanomista). Mainitaan vielä, että joukkuetta pidetään samaisen lehden mukaan sarjan mustana hevosena.

Liedosta ei pisteitä mukaan saatu raavittua, vaan Masku korjasi pisteet kliinisellä 2-0 voitolla. Tällä reissulla ei myöskään käyty kalustekaupoilla, joten todellakin tyhjin käsin punanutut Varsinais-Suomesta palasivat. Sportingin avaus oli lupauksia herättävä, sillä pelillisesti ottelu oli tasainen ja kalustekunnan pojat tekivätkin maalinsa kahdesta nopeasta keskialueen pelinkäännöstä. Ensimmäinen maali syntyi keskityksen jälkitilanteesta, jota Sporting puolustus ei saanut purettua väljemmille vesille ja Maskun Niklas Harjula oli boxissa hereillä ja tälläsi ottelun ensimmäisen, kun kellossa oli 25 minuuttia. Sama mies tuplasi johdon Maskulle viisarin näyttäessä 28:aa minuuttia. Harjula pääsi nokikkain Sporting maalia vartioineen Gaston Brambatin kanssa, kiersi tämän viileästi ja sijoitti pallon tyhjään verkkoon. Vierasjoukkueen osalta peli pyöri ajoittain hyvin ja useita syöttökombinaatioita saatiin luotua. Vähäisestä yhteisharjoittelusta huolimatta joukkuueen pallollinen peli on mennyt viime kaudesta eteenpäin. Kotijoukkueen hankkima johto teki pelistä sellaista, jossa Masku tyytyi varjelemaan johtoaan ja pelaamaan viisaasti. Viimeiselle kolmannekselle punannutut eivät kovin vaarallisesti päässeet. Kerran toki pallo saatiin maaliinkin Julian Tarvollin toimesta, mutta maali hylättiin paitsiona. Sportingin uusista värväyksistä eniten edukseen esiintyi bosnialainen Adis Stambolija, joka sai paljon palloja keskikentällä.

Väärän väriset shortsit

Ottelun tuomaristo oli ilmeisesti seurannut koko talven Euroopan muotimaailmaa ja trendejä, sillä he ottivat Sporting-pelaajien peliasut erityistarkkailuun. Pelaajavaihtojen yhteydessä nähtiin myös vaatteiden vaihtoa. Tuomaristolle oli liikaa joidenkin Sporting-pelaajien käyttämät valkoiset pyöräilyshortsit punaisten shortsien alla. Tässä tapauksessa shortsit olivat kylläkin niin pitkät (pelaajat lyhyitä), että pyöräilyshortseja ei alta edes näkynyt. No kerta sekin ensimmäinen kun pelaajien alushousut menivät tarkastukseen.

Suru-uutinen

Ottelun jälkeen Sportingin pukuhuoneeseen tuli suruviesti Bosniasta. Adis Stambolijan isä oli kuollut. Matkassa mukana ollut porukka, pelaajat, huoltajat ja muu taustaryhmä näyttivät todellista Sporting henkeä ja keräsi Adisille lentolippuun rahat, jotta mies pääsisi heti perheensä pariin Bosniaan. Hieno ele ja osoitus siitä, että elämässä on tärkeimpiäkin asioita kuin jalkapallo. Osanotto Adisin perheelle koko Sporting yhteisöltä ja voimia surutyöhön.

Kausi jatkuu ensi perjantaina Turussa, kun vastaan asettuu ÅIFK.

Sportingin kokoonpano:

Brambatti, Hannus, Rajkovic, J.Grannas, Mäkiharju, Grines (Lehtola), Meireles (Franz), Stambolija, P. Grannas (Landgärds), Konate, Tarvoll.

Veikkauksen mitalit:

Pronssi: Jesse Junnila Masku
Hopea: Niklas Harjula Masku
Kulta: Toni Järvinen Masku

Eero Haapala