ÅIFK – Sporting 0-1 (0-0)

Kauden avausvoitto

Perjantaina Sporting Kristinan edustusjoukkue matkasi jälleen Varsinais-Suomeen mittaamaan tasoaan Kakkosen Länsilohkon kamppailussa. Tällä kertaa vastassa oli ÅIFK Turusta. Ottelu pelattiin legendaarisella Urheilupuiston Yläkentällä.

Turkulaisten kausi on alkanut erinomaisesti kahdella suurinumeroisella voitolla kotona, sekä yhdellä vierastasapelillä. Turussa joukkue oli niitannut pallon vastustajan verkkoon yhteensä 11 kertaa kahdessa ottelussa. Sportingin kotiavauksessa vastaantuleva Kraft Närpiöstä keräsi nahkakuulan omasta pömpelistä Yläkentällä yhteensä seitsemän kertaa. Siinä haaste ja asetelma, jonka kimppuun kristiinalaisten oli hyökättävä.

Hermostunut alku

Ensimmäinen puoliaika oli turkulaisten ja vierasjoukkueen peli oli hermostunutta. Syöttöpeli takkuili ja oman pelin pyörittäminen oli vaikeaa. Kotijoukkue antoi Sportingin pyörittää palloa kyllä puolustuslinjassaan, mutta kun pallo pelattiin keskikentälle, IFK:n prässi oli kovaa ja tämä teki valkoisissa vierasasuissaan pelanneen Kristiinan ylpeyden pelin rakentelun hankalaksi. Pakka levisi liikaa ja keskikenttä joutui tekemään armottoman määrän työtä. Ei kotijoukkuekaan tilanteilla mässäillyt. Parhaat tontit tuli Sportingin omista hölmöilyistä. Pallon palauttamisesta maalivahdille tulleesta epäsuorasta ei jäänyt kyllä lapsille kerrottavaa. IFK pelaajilta kerrassaan surkea suoritus, eikä tilanteesta nähty edes laukausta. Toinen vaarallinen tilanne tuli, kun maalivahti Gaston Brambatti yritti pitkää avausta, mutta epäonnekseen pallo osui ensimmäistä turkulaista päähän. Tästä tilanteesta pallo kuitenkin vain sivuverkkoon ja Gastonin housut pysyivät kuivina.

Peliin mukaan

Toisella puoliajalla peliin tuli lisää virtausta ja IFK:n prässi ja keskialueen sumppu ei enää ollut niin voimakasta. Bosniasta kotiutunut Adis Stambolija vaihdettiin toisella jaksolla sisään ja hän toi omalta osaltaan rauhallisuutta Sportingin pelaamiseen. Juoksivatko sitten muutamat kotijoukkueen pelaajat itseltään jalat alta, sen verran moni keltapaita tuntui saavan kramppeja. Ottelun lopussa yksi tällainen tapaus joutui sinnittelemään ottelun lopun kentällä lähinnä kävellen, kun ÅIFK oli käyttänyt kaikki vaihtonsa. Toisella puoliajalla tuli myös ottelun ratkaisu. 80 minuuttia oli kellossa, kun Sportingin nopea hyökkäys tuotti tulosta kun pallo pelattiin parilla siirrolla keskikentältä boksin oikeaan reunaan, jossa Sekou Konate voitti kaksinkamppailussa puolustajansa ja sai pelattua pallon takaviistosta tilanteeseen rynnänneelle Julian Tarvollille, joka pääsi tälläämään pallon vasempaan takakulmaan. Hieno esityö maaliin Sportingin “Konnalta” ja vuorenvarma viimeistely Kristiinan suosituimmalta norjalaiselta. Riemukas vierasvoitto ja kauden avauspisteet saivat näin sinettinsä.

Kalsariepisodi

Taas meni ottelussa yhden pelaajan kalsarit vaihtoon. Tällä kertaa ei käynyt muuta vahinkoa, kuin että ne vilahtivat ja tuomari otti taas turhaan roolia passittaessaan kotijoukkueen pelaajan poistamaan shortsien alla olleet väärän väriset lämpöhousut. Tilanteessa oma osansa oli myös K-C Ingveksellä, joka tarkkasilmäisenä näki vilautuksen, kun kotijoukkueen pelaaja liukutaklasi. Kaitsun huuto sai tuomarin nielaisemaan vieheen siimoja myöden ja taas nähtiin Maskusta tuttua naurettavaa housujen vaihtoa, vai vedettiinköhän loppupeli rohkeasti kommandona? Kaitsu fiksuna herrasmiehenä pyysi kyllä turkulaisilta mielenvikasta läbändeerustaan anteeksi. Jonkinlaista pelisilmää luulisi tuomareillakin olevan. No näin tällä kertaa, saa nähdä, montako kertaa tämä show vielä tällä kaudella nähdään.

Seuraavaksi Sportingin vieraaksi saapuu rakas vihollinen Kraft Närpiöstä. Ottelu pelataan Lapväärtin kentällä tulevana maanantaina, jonne on rakennettu lisää katsomoita juurikin tätä ottelua silmällä pitäen. Nyt vaan säämiehelle terveiset, että keli kuntoon, että kansa viihtyy katsomoissa. Sportingin avausvoitto varmasti tuo itseluottamusta, kun kotiavukseen vastaan asettuu sinikeltaiset. Luvassa on huikea derby, joka ei jätä meitä kylmäksi. Kraft sai myös viime ottelussaan pistepussiinsa ensimmäiset pisteet voittaessaan kotona TPV:n, joten asetelmat maanantain ottelun on kyllä huikeat. Ottelu alkaa Lapväärtissä klo 18.30. Kaikki paikalle, tämä on ottelu, jota ei saa missata. Kentällä on runsaasti paikallista ja kansainvälistä väriä, joka tuo oman mausteensa otteluun. Kentän laidalla voidaan myös nähdä Interpolin agentteja?

Sportingin kokoonpano

Brambatti, J. Grannas (Lehtola), Rajkovic, Hannus, Mäkiharju, Grines, Landgärds (Stambolija), P. Grannas, Meireles, Tarvoll (Lövdahl), Konate

Veikkauksen mitalit

Pronssi Matias Hilska ÅIFK
Hopea Miikka Niinivirta ÅIFK
Kulta Sekou Konate Sporting Kristina

Eero Haapala