Kolmen ottelun raportti

Sporting tappioputkessa

Jos on ollut raportin kirjoittajalla kiirettä, niin samaa voi sanoa Sporting Kristinan edustusjoukkueen pelaajat viime otteluiden perusteella. Upeaa Hämeenlinna voittoa on seurannut kolme selvää tappiota. Lähdetään purkamaan otteluita kronologisessa järjestyksessä.

13.6 perjantaina Sporting Kristina matkasi Vaasa IFK:n vieraaksi Hietalahden museostadionille. Sarjan ykkönen vastaan jumbo. Siinä asetelma, jossa Sportingilla ei toden totta ollut mitään hävittävää. Vaasalaiset onnistuivat maalinteossa jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun Mustafa Maki onistui maalaamaan kotijoukkueelle. Tämän jälkeen ottelu pysyi tasaisena ja vierailija Sporting pystyi haastamaan hyvin sarjakärjen. Se loi muutaman paikankin, mutta maalinteko tökki tällä kertaa. Varsinaisiin liekkeihin ei ottelu missään vaiheessa syttynyt, ja näin ollen Hietalahden puinen pääkatsomo jäi odottamaan toista sytyttäjää.

Sporting roikkui ottelussa hyvin loppuun asti, kunnes vaasalaiset rankaisivat aivan lopussa kolmesti tehden ottelun loppulukemista turhankin rumat. Maalien syntyajat 87, 89 ja 92 minuuttia. Lopun maaleista vastasivat Andreas Strandvall kahdesti ja avausmaalin iskenyt Maki kerran.

Jobin postia Sportingille toi toppari Pekka Paukkosen loukkaantuminen. Reisivamma pakotti miehen pois kentältä ja lasaretin puoleen.

Sportingin kokoonpano Vaasassa
Angevine, Mäkiharju (Roddis), Paukkonen (Granfors), Jeskey, Lövdahl, J.Hannus (Lankoski), Grannas, A.Hannus, Tarvoll, Roget, Mattfolk

Muutama päivä Vaasan reissusta ja Sportingin matka jatkui Tampereelle TPV:n vieraaksi. Kunnolla ei kristiinalaiset vielä ollut haavojaan päässeet nuolemaan, kun se joutui uudelleen teloitettavaksi Tammelan stadionille. 6- muna kärsään ei jättänyt mitään seliteltävää. Tässä pelissä Sporting ei ollut mukana hetkeäkään vaan se oli koko ajan vastaanottavana osapuolena. Edes kaivamalla ei pysty löytämään Sportingille etsikkoaikaa, niin paljon parempi TPV oli. Sportingin hyökkäyspelaaminen oli läpi ottelun aneemista, eikä se pystynyt haastamaan kotijoukkuetta millään muullakaan pelin osa-alueella. Ennakkoon vaikea ottelu oli odotettuakin vaikeampi. TPV maalasi laajalla rintamalla ja se sai onnistumisia hyvin koko orkesterilleen. Maaleista vastasivat: Sergei Korsunov ja Valtteri Käpyaho kahdesti, sekä kerran osuneet Tero Intala ja Paavo Näykki.

Sportingin kokoonpano
Angevine, Mäkiharju, Jeskey, A.Hannus (Kangasniemi), Lövdahl, J.Hannus, Grannas, Granfors (Kuusisto), Tarvoll, Roget, Mattfolk (Lankoski)

Juhannustaikojen jälkeen maanantaina Sporting sai mahdollisuuden kääntää kurssiaan kun se sai vieraakseen Tampereen- Viipurin Ilves- Kissat, eli kotoisammin Ilves- Kissat tai ihan vain I- Kissat. Jotta ilvekset ja kissat menisivät oikein kunnolla sekaisin, oli Ilves- Kissat saanut toisesta Tampereen Ilveksestä (ilman kissoja) lainalle ryhmän näyttöhaluisia pelaajia. Tampereen Ilveshän pelaa tällä kaudella Ykköstä menestyksekkäästi. Neljä kissatonta ilvestä siis Ilves-Kissojen avauksessa ja he vahvistivat vieraita selkeästi.

Sporting sai otteluun lentävän lähdön. Ottelukuuluttajan vielä luetellessa vaihtomiehiä karkasi Sportingin hyökkääjä Jim Mattfolk yksin läpi. Kolmasosa kentästä karkuun karannut Mattfolk taisi jäädä kuuntelemaan, että ketäs meillä olikaan penkillä tänään, sen verran vaisuksi itse viimeistely jäi. Löysä sijoitus reilusti vasemmalta ohi. Klassinen liikaa aikaa tilanne kokemattomalle Jimpalle. Muuten Mattfolk ehdottomasti kotijoukkueen pirteimpiä. Tässä vaiheessa peliä takana alle 20 sekuntia.

Ottelun alku oli tasaista. Molemmat joukkueet pyrkivät hyökkäämään iloisesti ja peli aaltoili ottelun alussa mukavasti. Molemmat saivat luotua pari maukasta tilannettakin, mutta maalit saivat vielä avausvartin jälkeen odottaa. 26. minuutin kohdalla vierailijat iskivät ja voi kuinka paljon tästä maalista jääkin hampaan koloon. Hetkeä ennen maalia Sportingin jo entuudestaan repaleinen puolustus kokee kovia, kun ikitaistelija Anthony Hannus sai päähänsä pahan haavan. Sportingin vielä rakennellessa vaihtoa ja Sportingin hakiessa uutta muotoa Ilves-Kissat iskivät kotijoukkueen suosiollisella avustuksella. Keskikentältä syötettyyn epätarkkaan syöttöön toppari Drew Jeskeylle pääsikin vieraiden Ville Puustinen väliin ja hän pääsi vielä Jeskeyn all or nothing tyyppisestä taklauksesta ohi syöttäen pallon takatolpalle rotuilvekselle, eli lainamies Gullit Zolamesolle, jolla oli helppo työ putata takatolpalta ensimmäinen. Ärsyttävän halpa maali ja pahaan paikkaan. Päänsä loukannut Hannus kävi paikkailtavana, mutta palasi omin jaloin vielä toisen puoliajan aikana kentän laidalle katsomaan ottelun loppuun. Vakiolinjasta oli poissa jo entuudestaan Alex Mäkiharju pelikiellon vuoksi ja reisivaivainen Pekka Paukkonen.

Maali omaan pussiin, elintärkeä pelaaja sivuun, pää polviin, kaikki merkit todella pahaan jakson loppuun. Mitä vielä. Nopeasti Sporting kuitenkin rivinsä keräsi. Ensimmäinen puoliaika pelattiin loppuun tasaisissa merkeissä, eikä kotijoukkueen pelaamisessa todellakaan näkynyt luovuttamisen merkkejä. Päinvastoin.

Toisen jakson I-Kissat aloittivat ryminällä. 57. minuutin kohdalla avausmaalin iskenyt Ville Puustinen taisteli maaliviivalta maaten pallon Sportingin maaliin aikamoisen härdellin päätteeksi. Hieman jäi taas sellainen olo, että tämäkin maali olisi ollut estettävissä. Pari kertaa pallon tie maaliin kyllä estettiinkin maalin edessä puolustajien ja maalivahti Scott Angevinen johdolla, mutta niin vain Puustinen pallon valitettavasti maaliin sai. Vajaa kymmenen minuuttia tästä ja sama mies osui jälleen. Nyt I-Kissat lähtivät nopeaan hyökkäykseen omalta alueeltaan pelaten pallon nopeasti vasemmalta laatikkoon, josta Puustinen viimeisteli hienon juoksunsa päätteeksi 0-3. Tässä maalissa petti merkkaus ja peruspuolustaminen kotijoukkueen osalta täysin. 77. minuutin kohdalla vierailijat sammuttivat lopullisesti valot, kun vaihtomies Jussi Rasva pääsi iskemään Angevinen paluupallosta 0-4. Scottilta tilanteessa ensin torjunta ensimmäiseen laukaukseen, jossa tamperelaispelaaja pääsi vapaasta paikasta yrittämään maalintekoa. Tämän Scott vielä vaivoin torjui, mutta puolustus ei ollut siivoamassa paluupalloa ja näin ollen Rasvalla oli helppo työ hoidella kuula uuniin.

Lohtuakin Sporting sai. Se onnistui kaventamaan ja maalinteosta kärsivä ryhmä ei tällä kertaa jäänyt nollille. Kotijoukkue pelasi pitkän pallon kärkeen, jonne kirmasi hienosti loppuun taistellut Cameron Roget. Hän pääsi pakin takaa ensimmäisenä palloon kiertäen vielä vastaan tulleen I-Kissat maalivahti Tuomas Karjanlahden sijoittaen pallon pienestä kulmasta vasemmalta maaliin. Laiha lohtu joukkueelle, mutta varmasti iso maali Cameronille, joka näin onnistui kauden avausmaalin teossaan.

Loppu hoidettiinkin sitten vain alta pois ja näin I-Kissat nappasi sarjataulukon kannalta isot pisteet Tampereelle numeroin 1-4. Tylyt luvut, sitä on turha kiistää, ehkä jopa liiankin. Sportingilla oli pelissä hetkensä ja paikkansakin, mutta maalin tekeminen on sille vaikeaa. Paikkoja se ei kuitenkaan liukuhihnalla pysty tuottamaan, niin silloin ne harvat täytyy käyttää tehokkaasti. Mieleen herää kysymys, millainen olisi pelistä tullut, jos ensimmäisestä hyökkäyksestä Jimppa olisikin maalannut. No sen miettiminen on tässä vaiheessa turhaa. Parempi ja taitavampi jalkapallojoukkue voitti. Emo-Ilveksillä vahvistunut vierailija oli taitava ja kyllä ottelussa selkeä taitotasoero näkyi. Sporting taisteli, se tsemppasi ja ennen kaikkea yritti loppuun asti. Se on tämän nuoren joukkueen hieno piirre. Yritystä riittää ja se ei anna periksi. Vaikea jakso täytyy pystyä nyt vain kääntämään. Jatkuvat tappiot ovat raskaita ja siksi joukkue kaipaa nyt kipeästi fiilistä nostattavia pisteitä. Ilme ja yrittäminen täytyy vain jaksaa pitää korkealla, vain sitä kautta pisteitä voi saada.

Valmennus oli tehnyt pieniä muutoksia hyökkääjien pelipaikkoihin ja nyt Julian Tarvoll pelasikin kärjessä Cameronin ollessa keskikentän laidassa. Hyvä vaihto, sillä molemmat pelasivat kelpo ottelun ollen kotijoukkueen parhaimmistoa yhdessä tuulen nopean nuorukaisen Jim Mattfolkin ohella. Tässä formaatissa Cameron sai enemmän palloja ja oli aktiivisempi.

Ohuella rosterilla kamppailtaessa seuraava peli tulee nopeasti. Sporting kohtaa Raumalla Iirot sunnuntaina ja valmennuksella riittää paljon pohdittavaa kokoonpanon rakentamisessa. Nyt vain pää ylös ja tuulta päin.

Kolmen perunapussin pelaaja
Jim Mattfolk. Juoksi kuin pyörremyrsky ja oli vaarallinen. On tullut Kakkoseen jäädäkseen. Voi, kun olisi osunut ottelun alussa.

Cameron Roget. Teki maalin ja oli aktiivinen. Toivottavasti saa nyt pään auki oikein kunnolla. Jaksoi uurastaa loppuun asti

Drew Jeskey. Oli jälleen itse varmuus. Pallon kanssa rauhallista toimintaa ja virheetöntä. Vaikka omissa soi neljästi, oli Drew jälleen joukkueen näkyvimpiä pelureita hyvässä mielessä.

Angevine, Lövdahl (Kuusisto), A.Hannus (Lankoski), Jeskey, Roddis (Granfors), J.Hannus, Grannas, Heinonen, Roget, Tarvoll, Mattfolk