Kerho 07 – Sporting 0-0 (0-0)

Avauspiste mukaan Seinäjoelta

Sunnuntaina Sporting Kristina matkasi Seinäjoelle kohtaamaan Suomen jalkapallokentän uutta nousukasta Seinäjoen Jalkapallokerhon SJK:n kakkosjoukkuetta Kerho 07:ää. Täksi kaudeksi Veikkausliigaan noussut SJK operoi erittäin laajalla ringillä ja se kehittää pelaajiaan Kerho 07:n riveissä. Tämä mahdollistaa nuorille peliaikaa, sekä liigaringin pelituntuman puutteesta kärsiville ottelurutiinia. Seinäjoen jalkapallon uusi tuleminen on tapahtunut ryminällä. SJK:n organisaatio ja puitteet jalkapallon tekemiseen ovat Suomen mittapuulla erinomaiset. Kakkosen länsilohkossa pelaavan Kerho 07:n kokoonpanoa on vaikea ennakoida ennen ottelua, mutta varmaa on se, että sillä on heittää nurmelle jokaiseen otteluun laadukas ryhmä. Sportingia vastaan se lähti pitkälti oman juniorituotannon pelureilla.

Sporting lähti otteluun selkeänä altavastaajana. Sen rooli tuli heti ottelun alussa selväksi. Sporting joutui ottelun alussa pahasti jyrän alle ja sen tavoite oli vain varjella omaa maalia. Se taisteli ja roikkui mukana ohkaisessa oljen korressaan pitäen maalinsa puhtaana osin taidon ja onnen avulla. Sportingin alakerran voimakolmikko Scott Angevine, Pekka Paukkonen ja Drew Jeskey antoi nuorelle ryhmälle sen selkänojan, jonka turvin koko ryhmä taisteli kuin mielipuoli pitäen numerot taululla nollassa. Seinäjokelaisten liike ja nopea pallon pyörittäminen oli myrkkyä kristiinalaisille, eikä Sporting avausjaksolla saanut omassa hyökkäyspelaamisessaan paljoakaan aikaiseksi. Pitkien puolustusjaksojen jälkeen virtaa ei tahtonut riittää hyökkäämiseen ja näin Kerho riisti palloja helposti vieden ensimmäistä jaksoa pelillisesti 100-0. Jalkapallo on kuitenkin maalintekopeli ja vain maalit ratkaisevat. Nyrkkeilytermein Sporting pääsi tauolle tunnelmissa saved by the bell.

Toisella jaksolla tilanne vähän rauhoittui, eikä Kerhon paine jatkunut aivan ensimmäisen kaltaisena. Sporting pääsi paremmin peliin mukaan, eikä sen rooliksi jäänyt enää pelkkä roiskiminen. Kerho toki oli hallitsevampi, mutta Sporting sai myös luotua muutamia tilanteita tai niiden poikasia. Vaarallisia maalintekotilanteita ei Sportingilla kuitenkaan ollut vaan Kerhovahti Luis Fernando selvisi ottelusta vähällä hien erityksellä. Aivan ottelun lopussa, kun Kerho janosi voittomaalia ja nosti miehiään rohkeasti ylös oli Sportingillekin avautua hyviä vastaiskun paikkoja. Näissä kuitenkin väsymys ja maltti tekivät tepposiaan, eikä tilanteita saatu kunnolla käynnistettyä. Seinäjokelaisten rohkea hyökkääminen antoi kyllä saumaa Sportingin vastaiskuihin. Maaleitta Keskuskentällä kuitenkin jäätiin ja tämä tiesi Sportingille kauden avauspistettä.

Ajettiin bussi Keskuskentälle, tyhjättiin renkaat ja heitettiin avaimetkin vielä Törnävän jokeen.

Pekka Paukkonen

Näin värikkäästi kuvasi ottelua Sportingin toppari Pekka Paukkonen, joka pelasi hienon ottelun Sportingin puolustuksessa.

Ei se taktiikka ole kuitenkaan mikään helppo toteuttaa. Se vaatii kurinalaisuutta ja sitä meiltä löytyi. Janne (Lindström) loi taktiikan ja joka jätkä pystyi sitä toteuttamaan. Meillä ei ollut yhtään heikkoa lenkkiä.

Pekka Paukkonen

Näin analyysiään jatkoi vielä Sporting- sankari Paukkonen.

Myös valmentaja Tony Lehto oli tyytyväinen omiinsa.

Joka jätkä pelasi hienon ottelun. Kiitokset pelaajille. Kova taistelu. Jokainen taisteli loppuun asti. Piste tyydyttää ja nostaa mielialaa joukkueessa. Saamme varmasti lisää itseluottamusta tästä.

Tony Lehto

Sporting Kristina oli täynnä onnistujia. Puolustus pelasi totta kai loisto-ottelun, mutta nyt onnistui nimenomaan koko joukkueen kollektiivinen puolustaminen. Keskikenttä antoi erinomaisen tuen puolustajille ja koko puolustuspelaamiselle. Jim Mattfolk kärjessä pelasi väkevästi varsinkin toisella jaksolla ja hän meni tilanteisiin ennakkoluulottomasti. Ensimmäistä kertaa avauksessa ollut Theo Granfors onnistui myös erinomaisesti. Yhden sankariteon teki Julian Tarvoll, joka sai avausjakson lopulla pahan puujalan ja mies piti siinä puoliajalla jääpussia. Toisen puoliajan alkaessa ei jalka toiminut ollenkaan ja Julle oli jo tulossa vaihtoon. Niin vaan kentälle nilkuttanut Tarvoll sai jalkansa lämpimäksi ja pelikuntoon ja taisteli upeasti ottelun loppuun itseään säästämättä. Tämä piste oli nimenomaan koko joukkueen piste, jossa joka jätkä puhalsi samaan hiillokseen.

Lauantaina pelit jatkuvat, kun Sporting Kristina saa vastaansa FC Hämeenlinnan. Uusi peli, uudet kujeet. Taas hieno sauma joukkueelle mennä pelillisesti eteenpäin. Nyt kun pistepussiin on saatu ensimmäinen piste, kaikki janoavat varmasti lisää. Toivotaan hienoa säätä ja runsaslukuista yleisöä.

Eero Haapala