Sporting – ÅIFK 1-3 (1-1)

Tuttu tulos River Groundilla

Helatorstaita edeltävänä keskiviikkona Sporting Kristina lähti metsästämään kauden avauspisteitään Lapväärtin kentällä, kun se sai vastaansa Åbo IFK:n. Ylösnousemus sarjan pohjalta ei Sportingin osalta kuitenkaan onnistunut vaan turkulaisvieraat veivät tutuilla numeroilla 1-3 pisteet Aurajoen rannalle. Kolmas kotipeli tällä kaudella ja taas oli loppunumeroiden lisäksi paljon yhtäläisyyksiä edeltäviin kamppailuihin draaman kaaressa.

Sporting aloitti väkevästi. Se oli tosissaan päättänyt ottaa kauden avauspisteet. Ensimmäiset minuutit mentiin kotijoukkueen määrätessä tahdin kentällä. Pari tilannettakin se pystyi luomaan, mutta mitään tuhannen taalan tonttia ei IFK sille kuitenkaan antanut. Alun vahvan jakson jälkeen tilanne tasoittui ja kääntyi jakson edetessä turkulaisten hallinnaksi. Pienet näppärät keskikenttäpelaajat ottivat pallon hyvällä liikuttelulla tilanteen haltuunsa. Turkulaiset saivat useita kulmia avausjaksolla ja niiden kautta myös paineen kotijoukkueen maalille. Puolen tunnin pelin jälkeen ÅIFK siirtyi myös johtoon, kun se onnistui maalaamaan nimenomaan kulmasta. Vasemmalta puolelta lähetetty kulmapotku löysi takatolpalla aivan yksin päivystäneen Jeremias Kaaren, jolla oli helppo työ puskea pallo pussiin. Maalissa Kaari ei joutunut ilmatilaa sen kummemmin voittamaan vaan pallo tippui kuin Manulle illallinen Sportingin merkkauspelin nukkuessa ruususen unta. Halvan näköinen maali, jossa tosin ÅIFK:n pari hyvää blokkia aukaisi tilanteen tuon näköiseksi.

Sporting Kristina ei maalista kuitenkaan lannistunut vaan se heitti pari halkoa lisää kamiinaan ja jatkoi niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Vain neljä minuuttia avausmaalista ja Sporting tasoitti. Jim Mattfolk sai pallon hyvään reikään keskellä kenttää ohittaen pari turkulaista näyttävästi. Tämän jälkeen hyökkäyksessä olivatkin mukana Julian Tarvoll oikealla ja vielä Cameron Roget vasemmalla. IFK:n yksinäinen puolustaja yritti vielä viritellä ansaa, mutta Jimppa ei tarjoillutkaan passia kumpaankaan laitaan vaan tarjoili cafe au lait viimeisellekin turkulaiskeilalle purjehtien keskeltä läpi. Ja kuin lämmitetyksi maidoksi kahvin joukkoon upea sijoitus ja riemukas tasoitus oli valmis. Teki varmasti höpöä nuoren miehen itseluottamukselle. Upea maali. Näin 1-1 numeroissa mentiin tauon viettoon.

Ensimmäisen vartin aikana toisella puoliajalla on vastustaja rankaissut jokaisessa kotipelissä tähän asti ja niin teki myös ÅIFK. Taaskaan ei päästy tunnin kohdalle tasalukemissa vaan 59. minuutin pelin jälkeen IFK onnistui siirtymään 1-2 johtoon. Se siirteli pallon näyttävästi vasemmalla laidalla pelaten Sportingin junnuista tutun Arsalan Azizin keskityspaikkaan ja hän toimitti luukulle hyvän pallon johon ryntäsi vauhdilla avausmaalinkin iskenyt Jeremias Kaari siirtäen pallon hallitusti Sportingin nuottaan. 1-2 taululle ja taas kaivattiin kirivaihdetta.

Sportingin valmennus haki vaihdoilla tuoreutta kentälle, mutta kovin vaatimattomaksi kiri jäi. Sportingin parhaat paikat nähtiin toisella jaksolla jo ennen turkulaisten toista maalia. Kulmia Sporting sai hankittua, mutta pieniä hässäköitä vaarallisempia tilanteita ei niistä syntynyt. Kunnon kiriä häiritsi myös raumalaistuomari Arto Lilja, joka päätti ottaa oman aikansa showsta nostellen turhan monta keltaista Sportingpelureille turhauttaen pelureita turhaan. Varsinkin Cameron Rogetilla oli tuomarilinjan kanssa hakemista. Tuntui, että aina kun Cameron meni tilanteisiin ja vastustaja kaatui tuli vapari. Mutta jos Cameron kaadettiin näytettiin, että ylös, ylös. Kerran vielä tällaisesta tilanteessa Roget sai filmauksesta keltaisen, joka oli tuomari Liljalta aivan turha. Tasapuolisuutta olisi noihin tilanteisiin toivonut. Toki siellä Rogetkin muutamassa tilanteessa löysillä polvilla kirmasi, mutta muutamassa tilanteessa mies ei ollut vielä edes kerennyt hyppäämään pallon tavoitteluun, kun häntä vastaan vihellettiin jo virhe. Yleiskuvaltaan tuomarointi toimi kuitenkin hyvin, eikä sitä saa missään tapauksessa nostaa tämän ottelun puheen aiheeksi. Sekin pitää muistaa, että pelaajat tekivät kentällä varmasti enemmän virheitä kuin tuomarit.

Loppuluvut 1-3 ÅIFK viimeisteli rangaistuspotkusta ottelun lisäajalla. Sebastian Lövdahlin rikkoessa kevyesti boksissa turkulaisvipeltäjää. Pilkulle asteli ottelun hahmo Jeremias Kaari, joka viimeisteli hattutempun varmasti ohi Sportingvahti Scott Angevinen. Kaari oli Sportingille koko ottelussa aivan liian liukas pideltävä ja hän pääsi useaan otteeseen näyttämään henkilökohtaista taitoaan. Kikkalaatikosta löytyi näyttäviä temppuja ja harhautusten kanssa Sportingin puolustuksella piti kiirettä.

Taas oli kotijoukkueella aito mahdollisuus pisteisiin, mutta turhan kevyesti vastustaja pääsee Sportingia rankaisemaan. Jälleen ensimmäinen puoliaika oli Sportingmiehistöltä hyvää pelaamista tason kuitenkin laskiessa toisella jaksolla. Jotain tuohon toisen puoliajan pelaamiseen täytyisi löytää, sillä 45-60 minuutin väliin on osunut mustia hetkiä. Tässä ottelussa ei oma koko joukkueen puolustuspelaaminenkaan ollut niin tiivis ja kollektiivinen kuin sen täytyisi olla, jotta pisteitä voitaisiin ottaa. Vastustaja ÅIFK oli täynnä nopeita teknisiä nuoria miehiä, mutta mitenkään ylivoimainen ei vastustaja ollut. Ottelusta olisi aivan hyvin voinut pisteitä pussiin raapia. Kasvutarina kuitenkin jatkuu jo sunnuntaina, kun Sporting matkaa Seinäjoelle Kerho 07:n vieraaksi. Fiilis vaan täytyy jaksaa pitää korkealla ja keskittyä tekemisen laatuun.

Turhauttavaa hävitä, mutta nyt on vaan pidettävä positiivinen asenne. Vastustaja pääsee aivan liian helposti tekemään maalinsa. Annettiin tässä pelissä aivan liikaa kulmia vastustajalle ja lopulta sellaisesta he myös maalin tekivät. Tilanteessa he blokkasivat minut siten, että en päässyt maalilta ulos.

Scott Angevine

Näin ottelua ja sen avausmaalia kommentoi Sportingin maalivahti Scott Angevine, joka pelasi kelpo ottelun torjuen muutaman pahan tilanteen. Scott kävi myös läpi pelin ongelmakohtia.

Meillä on joka osa-alueella parannettavaa. Laidoilta päästään leikkaamaan aivan liian helposti sisään, emmekä pysty pitämään vastustajia vaarattomilla alueilla. Vastustajan taustajuoksujen merkkauksessa on myös ongelmia ja helposti pelaajamme katsovat kaikki palloa, kun pitäisi merkata myös miehiä. Näiden asioiden kanssa teemme kuitenkin hommia ja näistä on kyllä puhuttu. Meidän olisi pitänyt pystyä pitämään paremmin pakka kasassa ja painopiste ylempänä. Nyt kenttäasemamme valui liian alas. Meillä on nuori ja kokematon joukkue ja tarvitsemme aikaa. Nyt ei saa turhautua vaan jaksaa mennä eteenpäin. Täytyy vain oppia.

Muuten olot Kristiinankaupungissa ja joukkueessa saivat kiitosta jenkkiveskarilta ja hän jaksoi valaa uskoa tuleviin otteluihin. Näinhän se on. Oppi mukaan ja uusiin taistoihin.

Kolmen perunapussin pelaaja
Jim Mattfolk. Perusteluksi riittää maali, jonka Jimppa teki. Upea suoritus nuorelta hyökkääjältä.