Kraft – Sporting 1-0 (1-0)

Kraft niukasti parempi derbyssä

Perjantaina Sporting Kristina matkasi kauden ensimmäiseen derbyyn, kun se matkasi Mosedaliin mittaamaan paremmuutta Suupohjan herruudesta. Vastassa rakas kiistakumppani Kraft. 853 silmäparia todistivat Kraftin niukan 1-0 voiton.

Sporting aloitti ottelun vahvasti ja alku olikin sen etsikkoaikaa. Syöttöpeli toimi ja Kraftin ryhmityksestä löytyi aukkoja pallollisen pelin toteuttamiseen. Hidastempoinen avausjakso oli varsin tasaista pelaamista, jossa Sportingin ryhmitys ja kokojoukkueen kollektiivinen puolustaminen toimi hyvin lähes koko ensimmäisen 45 minuuttia. Lähes, siksi että pahimpaan mahdolliseen aikaan Kraft iski ottelun ainokaisen. 45 minuuttia oli kellossa, kun se iski. Kim Böling kuljetti pallon keskikentältä viimeiselle kolmannekselle syöttäen pallon vasempaan laitaan Mario Racille. Rac vapautti oikean jalkansa laukaukseen vartijaltaan patenttiharhautuksella, jossa hän ensin näyttää keskittävän palloa vasemmallaan, mutta kääntääkin nopeasti oikealle. Niin ja se laukaus oli upea leijaillen oikeaan takakulmaan yli hieman vastassa olleen Sportingvahti Scott Angevinen. Maali aivan avausjakson loppuun ja Sportingin kannalta pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Hieno suoritus Racilta, joka muutenkin oli liukkaalla päällä, mutta sovitaanhan Sportingsoturit, että enää ei mennä siihen samaan miinaan, mitä Mario tarjoilee. Mies tekee sen toki hyvin, koska vasemmalla lähtee myös keskityksiä, jotka vaativat peittoon keskittymistä.

Toisella jaksolla ote siirtyi pallollisessa pelissä enemmän Kraftille. Se kykeni rakentamaan peliä paremmin keskikentällä ja Sportingin syöttöketjut olivat kovin lyhyitä. Sporting vetäytyi pitäen pakan tiiviinä ja antoi Kraftin pyörittää ja aika näennäistä tuo hallinta toki oli. Sportingpuolustus toimi kuitenkin hyvin ja etenkin Drew Jeskey oli loistavalla pelipäällä Sportingin alakerrassa saaden toki hyvää tukea hyvin pelanneelta topparipari Pekka Paukkoselta. Vasemman pakin paikalla uutterasti töitä tehnyt Philip Roddis onnistui omassa pelissään myös hyvin. Niin kuin koko Sportingorkesteri. Kyllä joukkue taisteli ja yritti ja lopussa se sai painetta kulmien ja muiden erikoistilanteiden kautta.

Muutama läheltä piti tilanne Kraftin maalille tosiaan saatiin, mutta kyllä maalintekotilanteisiin systemaattinen pääseminen aiheutti hankaluuksia. Ei Kraftkaan paikoilla herkutellut. Muutaman mahdollisuuden se sai lisämaaleihin, mutta kovin vaatimatonta senkin hyökkäyspelaaminen loppujen lopuksi oli. Kun Sporting joutui takaa-ajajana pelaamaan niin sanottua desperate footballia, (pahoittelut termin lainauksesta jääkendon puolelta, mutta sopii vaan niin hyvin kuvaamaan tätä pointtia) eli pitkän pallon iskemistä kaverin päätyyn, niin liigakokemuksella operoiva Jens Nygård pääsi elementtiinsä, poimimaan kypsät marjat ilmasta. Sportingin vaarallisin tilanne toisella puoliajalla tuli, kun Drew Jeskey päätti hyvän nousunsa keskitykseen, joka oli ohjautua Kraftin omasta pelaajasta sisään. Muut hyvät paikat tulivat Cameron Rogetille ja Julian Tarvollille. Näissä ratkaisevat kudit jäivät kuitenkin sen verran laaduttomiksi, että Kraftin maali varjeltui.

Kraft oli parempi. Ei paljoa, mutta vähän. Pisteeseen olisi voinut olla sauma. Pelattiin kyllä ihan hyvä peli. Ekalla jaksolla aloitettiin tosi hyvin ja pystyttiin rakentamaan peliä. Toiselle puoliajalle ohjeet oli jatkaa samaa hyvää pallollista peliä, koska kyllä siellä tilaa siihen oli. Ei vaan pystytty toteuttamaan tätä. Kaikki pelasi kuitenkin hyvin ja taisteli. Eihän tässä tietysti tyytyväinen sillä lailla voi olla, että pisteitä ei tullut.

Tony Lehto

Näin ottelua kommentoi Sportingin Tony Lehto, joka toimi pääkäskijänä ottelussa Janne Lindströmin ollessa pois.

Kapteenin virkaa hoitanut Anthony Hannus summasi ottelun Lehdon tavoin.

Oltiin pikkasen huonompia, mutta pienillä pompuilla oltaisiin voitu piste saada mukaan. Se oli meiltä kyllä aika maksimisuoritus tällä porukalla tähän paikkaan.

Anthony Hannus

Kapteeni Hannus olikin kääntänyt katseet jo keskiviikon ÅIFK otteluun.

Keskiviikkona on hyvä sauma ottaa pisteitä. Siitä lähdetään, että avauspisteet tulee.

Anthony Hannus

Keskiviikkona Sportingin matka jatkuu, kun se saa vieraita Turusta. Pisteitä joukkue kaipaa kipeästi, niin sarjataulukon, kuin pääkopan ja itseluottamuksen kannalta. Taas oppi mukaan ja uuteen taistoon. Hyvän hengen on säilyttävä, jotta ilmapiiri pysyy motivoituneena. Pisteitä tulee vielä varmasti.

Sportingin kokoonpano
Angevine, Lövdahl, Paukkonen, Jeskey, Roddis, A.Hannus, J.Hannus, Kangasniemi (Lankoski), Tarvoll, Mattfolk, Roget

Veikkauksen Mitalit
Kulta Mario Rac Kraft
Hopea Drew Jeskey Sporting
Pronssi Jens Nygård Kraft

Nyt on pakko kommentoida, että pyttykerho, kuka ikinä siinä olikaan, oli kyllä niin tehtäviensä tasalla. Palkinnot täysin oikeille herroille.

Eero Haapala