MaPS – Sporting 4-0 (1-0)

MaPS vei pisteet helposti. Katseet käännetty jo derbyyn.

Lauantaina Sporting Kristina jatkoi pelejään Kakkosessa kohdaten Maskun Palloseuran Maskussa. Kotiin tuomisia ei kristiinalaiset saanut matkaan raavittua, vaan vihervalkoraitainen kotijoukkue korjasi koko potin 4-0 voitolla.

Ottelu alkoi Sportingin kannalta kehnosti. 90 sekuntia kellossa ja Masku oli saanut rakennettua jo kaksi huippupaikkaa. Ensimmäisen tontin se vielä töpeksi, mutta toisessa paikassa se ei antanut säälille sijaa vaan niittasi kauniisti pelatun tilanteen päätteeksi avausmaalin. Ja kyllä tosiaan vain vajaa kaksi minuuttia oli peli ehtinyt vanheta. Maalin viimeistelijänä toimi pallon takatolpalta tyhjiin sijoittanut Joonas Manzo.

Maskun esikoisen jälkeen olivat ne Sportingin hetket, kun matsiin olisi ollut vielä mahdollisuus tulla mukaan. Masku avasi muutaman mahdollisuuden yhteiselle tanssille, mutta tällä kertaa Sporting ei kutsusta innostunut. Maalipaikat siunaantuivat Sportinghyökkääjä Cameron Rogetille, jonka ruuti kuitenkin maalitilanteissa oli märkää. Tämän jälkeen MaPS painelikin sitten omille teilleen.

Avausjakson ainoaksi maaliksi jäi Manzon alkuhetkien maali. Toisella jaksolla Maskun maalitehtailu jatkui kolmen osuman verran. Toisen se teki 58. minuutin kohdalla, kun se pelasi pallon pilkun kohdalle kahden Sportingpuolustajan väliin avausmaalinkin viimeistelleen Manzon jalkoihin. Nopea haltuunotto Manzolta ja varma viimeistely. Huonoa puolustamista tässä maalissa vierailta. Kolmas maali olikin sitten highlightkamaa. Maskun Iiro Sällylä jumppasi Anne Sällylän hengessä itsensä vasemmalla laidalla vartiastaan ohi ja tempaisten kunnon putoavan lehden Sportingmaalin takakulmaan. Hieno maali. Maskun neljännestä vastasi Jari Oksanen, joka pääsi rokottamaan uneliasta ja jo ehkä viimeisen terän menettänyttä Sportingpuolustusta.

Mikään ei toiminut. Saatiin, mitä ansaittiin. Ensimmäinen peli tällä kaudella, kun ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia pisteisiin.

Tony Lehto

Näin ottelun tiivisti Sportinluotsi Tony Lehto.

Älä kysy mitään Masku-pelistä. Oltiin huonoja.

Pekka Paukkonen

Näin ottelun näki Sportingin puolustaja Pekka Paukkonen. Siispä eteenpäin ja tulevan derbyn tunnelmointiin.

Sportingin kokoonpano
Angevine, Paukkonen, Mäkiharju, Jeskey, Lövdahl (Heinonen), Kangasniemi (Granfors), A.Hannus, J.Hannus, Mattfolk (Lövholm), Tarvoll, Roget

Kauden ensimmäinen derby

Perjantaina onkin sitten aika mitellä kauden ensimmäinen paikalliskamppailu, kun Sporting matkaa Mosedaliin Kraftin vieraaksi. Tällä kertaa ottelussa on myös muutakin panosta kuin Suupohjan herruus, sillä kummaltakin joukkueelta on vielä kauden avausvoitto ottamatta.

Kyseessä ei ole pelkästään alueen herruus, vaan ne pisteet, sillä molemmat niitä tarvitsee.

Tony Lehto

Näin asian kiteytti myös Tony Lehto.

Näinhän se on. Kyseessä on jumbofinaali ja tämän pelin pisteillä on sarjataulukon kannalta todella suuri merkitys. Kraftilta odotettiin ennen kauden alkua paljon, mutta se on aloittanut kautensa todella alavireisesti. Toki, sillä on ollut huonoa tuuria loukkaantumisten kanssa, mutta tosiasia on kuitenkin se, että kyllä tuollakin rosterilla pitäisi parempaa saada aikaiseksi. Omissa soi, eikä ylöspäinkään lauluja synny. Sportingin kannalta tämä pitäisi olla hyvä asia. Kukaan ei odota mitään ja kaikki paineet ovat närpiöläisillä. Sportingin pelaajien täytyy ottaa tästä asetelmasta nyt vain kaikki irti, luotettava omaan tekemiseen ja nähtävä tämä upeana mahdollisuutena. Kraftille tappio olisi kuin kasvihuoneen romahdus.

Kaikki paineet ovat Kraftilla.

Pekka Paukkonen

Näin tulevan derbyn näkee Pekka Paukkonen.

Latauksen luomisessa joukkueiden valmentajat eivät varmasti joudu työskentelemään, vaan jopa liikoja intoja täytyisi pelureista saada pois. Usealle Sportingpelaajalle tämä ottelu on aivan uudenlainen kokemus ja se tuo varmasti jännitystä otteisiin. Tässä tilanteessa kokeneiden pelaajien merkitys korostuu, että jokainen punapaita pystyisi nauttimaan pelistä ja tapahtumasta, sillä siten saadaan aikaiseksi paras tulos.

Kraft tulee antamaan varmasti painetta vieraille ja ottelun alun merkitys korostuu. Ensimmäiset 15-20 minuuttia ovat todella tärkeät Sportingille. Siinä ei saa antaa maalia ärsytetylle Kraftille. Yhden voi toki antaa, jos itse tekee muutaman.

Sportingin riveistä puuttuu matkoilla oleva Peter Grannas ja juoksukarnevaaleilla oleva päävalmentaja Janne Lindström. Näin Tony Lehto on paljon vartijana hänen ollessa täydellisessä vetovastuussa Sportingrykmentistä.

Kraftin kokoonpano ja loukkaantumistilanne on elänyt sen verran voimakkaasti, että sen kokoonpano selvinnee vasta ottelupäivänä. Eiköhän sieltä joku kani hatusta taas vedetä.

Hieno tapahtuma taas tulossa alueen jalkapallon ystäville, jossa yleisö elää varmasti mukana. Toivotaan karnevaalimenoa kentälle ja katsomoon. Mutta siinä hyvässä hengessä.

Eero Haapala