Pallo-Iirot – Sporting 2-1 (0-1)

Sportingin vierailut kovien kotijoukkueiden vieraina jatkui sunnuntaina Raumalla, kun kristiinalaisia isännöi paikallinen Pallo-Iirot Rauman Äijänsuon viheriöllä. Sarjajohtaja oli latonut ennen Sportingin vierailua taululle neljässä kotiottelussaan tylyn maalieron 6-0 tilastoihin. Vähän sinne päin suorituksella ei siis Raumalta pisteitä tällä kaudella haeta.

Kauden parasta

Sporting ei kuitenkaan lähtenyt Raumalle tilastoja ihmettelemään vaan avasi pelin vahvasti. Hieman uusittu ryhmitys oli muotoa 4-3-3 tai modernimmin 4-3-2-1 tai vielä hifistellen 4-2-1-2-1, ettei kukaan luule, että Mixun metsästä olisi kuusi varastettu keskellä kesää. Olivat numerot niin tai näin taktiikkataululla, ensimmäisen jakson peli oli parasta Sportingia tällä kaudella. Peliä rakennettiin maltilla ja syötöt ja kombinaatiot olivat laadukkaita. Ensimmäisellä jaksolla peli oli täysin Sportingin hallussa. Ensimmäinen tilanne tuli Adis Stambolijalle, joka pääsi yksin maalivahtia vastaan. Juuri ennen Adiksen ratkaisuyritystä takaa tulleen Iiro-puolustajan ja Adiksen jalat sotkeutuivat sen verran, että Sporting pelaaja ei saanut laukausta aikaiseksi. Tilanteessa oli selvä kontakti ja moni olisi ollut valmis viheltämään tilanteesta pilkun. Ottelun porilainen tuomari Petri Viljanen katsoi tilanteen puhtaaksi ja näin peli sai jatkua. Hallinta kenttätapahtumista toi myös tulosta maalien muodossa ensimmäisen jakson puolivälissä. Gaston Brambattin nopea avaus kulman jälkeen löysi Julian Tarvollin, joka jatkoi pallon nopeasti raumalaisten linjan taakse, jonne ensimmäisenä ryntäsi Sekou Konate. Sekun”” upea pikku nosto yli vastaan tulleen raumalaisvahti Jani Tuomalan muutti numerot taululla Sportingin johdoksi 0-1. Näissä numeroissa siirryttiin myös tauolle ja tässä vaiheessa kaikki näytti Sportingin kannalta hyvältä.

Ote kirpoaa

Toiselle jaksolle Iirot tekivät kaksi vaihtoa ja saivat tämän myötä juonen päästä kiinni. Hallinta siirtyi kotijoukkueelle ja Sportingin liike toisella jaksolla ei enää ollut ensimmäisen kaltaista. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen nimihirviö Chimezie Stanley Ukwuoma laukoi kuudentoista tuntumasta harmittavan tasoituksen. Raumalaisten johto- ja samalla voittomaali syntyi vartti ennen täyttä aikaa, kun keskikentän pallontavoittelussa Sporting pelaajat jäivät odottamaan tuomarin vihellystä raumalaisrikkeen merkiksi. Tätä ei kuitenkaan tullut ja Iirot pelasivat pallon nopeasti laitaan, josta kova matalahko keskitys leijaili etutolpan ohi aina tokatolpalle asti, josta Ukwuoma puski illan toisensa ja raumalaisten voittomaalin.

Kaksijakoiset tunnelmat

Ensimmäisen jakson esityksellä Raumalta oli luvassa enemmän. Totuus on kuitenkin, että peli kestää 90 minuuttia. Syytä otteen kirpoamiseen oli vaikea löytää. Keskikentällä jälleen hyvin uurastanut kapteeni Peter Grannas ihmetteli myös joukkueensa kaksijakoista esitystä.

Eka jakso tosi hyvää. Parasta peliä meiltä tällä kaudella. Joka jätkällä hyvä fokus ja tsemppi pelissä. Autettiin kaveria ja kun saatiin pallo, yritettiin pelata eikä panikoitu.

Peter Grannas

Jotain tapahtui toisella jaksolla. Iirot teki pari vaihtoa ja nosti prässiä. Ensimmäinen maali tuli liian nopeasti toisen jakson alkuun. Ei siitä mitään paniikkia tullut, mutta ei vaan saatu sitä ensimmäisen jakson peliä enää käyntiin. Kaikki kyllä taisteli toisellakin jaksolla, mutta vaikea selittää, mitä siinä oikeastaan tapahtui.

Ottelun ilahduttavin asia oli Sekou Konaten kuparisen rikkoutuminen. Maalinteko-ongelmaa Grannas myös ruoti ottelun jälkeen.

Yksi iso syy maalittomuuteen on suoraviivaisuuden puuttuminen. Me yritetään kuljettaa pallo maaliin. Välillä täytyisi pelata nopeammin palloja linjan taakse nopeille hyökkääjillemme.

Tulevat ottelut ja mahdollisuudet kapteeni näkee kuitenkin valoisasti.

Tämän vuoden joukkueella on kaikki mahdollisuudet voittaa kuka tahansa sarjassa.

Sportingilla on edessään todella tärkeitä otteluita, kun vastaan ovat tulossa porilaiset FC Jazz ja MuSa, sekä hämäläiset Härmä ja TPV. Tietysti ottelu ja minuutti kerrallaan tulee edetä ja tulevien pelien ehkä kovin haaste tuleekin vastaan jo ensi sunnuntaina, kun Lapväärttiin vieraaksi saapuu kivikova FC Jazz.

Rauman ottelun negatiivista antia tappion ohella olivat lukuisat keltaiset kortit. Sporting- pelaajia varoitettiin yhteensä viisi kertaa ja suurin osa varoituksista oli kyllä todella typerästi otettuja. Tähän asiaan joukkueen pelaajien tulee kiinnittää huomiota, sillä kapealla materiaalilla toimittaessa turhia varoituksista tulevia pelikieltoja ei kannata ottaa.