Sporting – Pallo-Iirot 1-3 (1-1)

Iirot haki pisteet River Groundilta

Lauantaina Sporting Kristina sai vieraita Raumalta, kun se sai vastaansa Pallo-Iirot. Kauden puhtaalla pelillä aloittanut Iirot- lauma onnistui kampeamaan kolme pistettä mukaansa Raumalle, kun se haki pisteet River Groundilta numeroin 1-3.

Ottelu kulki juoneltaan paljon samoja reittejä kauden avauspelin kanssa, jossa tappio kirjattiin TPV:tä vastaan samoin 1-3 lukemin. Niin kuin kauden avauksessa, myös lauantaina Sporting siirtyi aluksi johtoon. 16 minuuttia oli kellossa, kun Sporting sai vapaapotkun, jonka antoi Alex Mäkiharju. Vasemmalta puolelta hieman ulospäin kääntyvä hieno pallo löysi vapaana olleen Sportingtoppari Drew Jeskeyn takatolpalta, joka viimeisteli hallitusti vitosen viivan tuntumasta ottelun ensimmäisen kihauksen. Toiset kuusitoista minuuttia Sportingin johto kesti, kunnes puoliaikatulokseksi Iirojen Juho Patola pääsi tasoittamaan ottelun 1-1 tilanteeseen. Maalia edelsi Sportingpuolustuksen purkuvirhe, josta Iirot pääsivät rankomaan harmillisesti. Jälleen olisi johtotilanteesta voinut nauttia kotvasen pitempäänkin. Avausjakson esitys kotijoukkueelta oli kuitenkin jälleen hyvä, eikä pelillisesti Sportingilla ollut mitään hätää sarjajohtajan kanssa.

Toiselle jaksolle Iirot tulivat kovalla asenteella ja Sportingin puolustus joutui todelliseen testiin. TPV ottelun tavoin jakson alkuun Iirot myös harmillisesti onnistui maalinteossa. 52 minuutin kohdalla Iirot sai vapaapotkun hyvästä paikasta ja onnistui siirtymään 1-2 johtoon. Hyvä vapari boksiin löysi romanialaissyntyisen 42-vuotiaan kehäketun Vasile Marchisin, joka pääsi puskemaan täyteen miehitetyltä rangaistusalueelta Iirojen johtomaalin. Vain jokunen minuutti tästä ja Iirot tuplasi johtonsa, kun sen kärkäs kärkipelaaja Toni Tuuri taisteli 1-3 maalin. Tästä ei Sporting enää toipunut ja pisteet matkasivat raumalaisvieraille. Tällä kertaa saatiin kyllä jonkinasteista painetta luotua viimeiselle kympille, mutta maaleja kotijoukkue ei onnistunut tekemään, vaan raumalaiset onnistuivat johtonsa pitämään.

Ottelun ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelta hyvää peliä ja sen pelisuunnitelma ja varsinkin toteutus toimi mallikkaasti. Vieraiden saamat maalit tulivat jotenkin vähän halvalla tavalla ja kaikki olisi ollut estettävissä. Helppo on tietysti sanoa, että ainahan kaikki maalit ovat estettävissä, mutta jotenkin varsinkin tällä kertaa Iirojen kaikista maaleista jäi vähän höh-olo. Sitä pallopelit tietysti usein ovat. Maalit tulevat virheistä ja niitä täytyy osata välttää. Pelin virratessa ja pyöriessä se ei aina ole helppoa. Sportingin nuori ja kokematon joukkue tarvitsee kokemuksia ja taas se sai yhden. Nyt sen täytyy oppia näistä kokemuksista ammentamaan itselleen se viisasten kivi, jolla otteluista otetaan myös pisteitä.

Kaikesta huolimatta kauden paras peli meiltä. Liikaa menee toki palloja omiin, kun nyt on seitsemän mennyt kolmeen peliin. Meidän pallollinen peli kehittyi kyllä aikaisemmista otteluista, mutta ihan sekään ei vielä toimi hyökkäyspäässä toivotulla tavalla.

Tony Lehto

Näin ottelua kommentoi Sportingin valmennuksesta Tony Lehto.

Tällä kertaa perunapussien jakajana toimii vieraileva tähti, Kristiinankaupungin aktiivisin mies. Todellinen urheilumies ja vaikuttaja, ottelukuuluttaja Mats Backlund.

Kolmen perunapussin pelaaja. Drew Jeskey. Teki kotijoukkueen ainokaisen ja puolusti kolmesta takaiskusta huolimatta hyvin topparin tontilla.

Kahden perunapussin pelaaja. Alex Mäkiharju. Syötti Sportingin maalin ja antoi tukun vaarallisia kulmia.

Yhden perunapussin pelaaja. Johan Hannus. Pelasi vaativalla paikalla keskikentällä tuuraten kapteeni Grannasta. Velipojan vierellä peli kulki mallikkaasti ja oli tehdä maalinkin kaukolaukauksella.