Sporting – TPV 2-1 (0-0)

Taisteluvoitto TPV:stä!

Sunnuntaina potkaistiin Kakkosen länsilohkon viimeinen kolmannes käyntiin, kun Sporting sai vieraakseen Tampereen Pallo-Veikot. Kristiinakentällä pelattu ottelu päättyi moninaisten vaiheiden jälkeen kotijoukkueen riemukkaaseen 2-1 voittoon.

Peli alkoi molemmilta joukkueilta hermostuneesti ja ottelun alkua sävytti useat harhasyötöt ja helpot pallon menetykset. TPV:n tulo otteluun oli varsin uninen ja sen alkulämmittelyn ilme siirtyi suoraan otteluun.

Miehistö valui laiskasti ottamaan lämpöä, johon joukkueen valmennus joutui puuttumaan useaan kertaan. Syöttömyllylämmittelyssä pallot pirpahtelivat oudosti ja useasti vähän mihin sattui ja tällä kertaa tuo tekeminen siirtyi myös otteluun. Vieraiden maalivahti Antti Peltonen yritti kovalla äänen käytöllä ottelun alussa herättää nukkuvaa vierasta, mutta valjua oli TPV:n tekeminen avausjaksolla.

Sportingin tekemisessä oli selkeästi enemmän juonta, vaikka ei senkään esitys loisteliasta ensimmäisellä puoliajalla ollut. Sporting antoi tamperelaisten pyörittää palloa omalla alueella ja se vetäytyi pitämään oman pakan tiiviinä. Pallon saatuaan kotijoukkue iski nopeasti ja se saikin hanakoille laitapelaajilleen Marco Meirelesille ja Julian Tarvollille paljon palloja laitoihin.

Avauspuolikkaan paras tilanne syntyi juuri näin, kun pallo pelattiin keskikentältä Adis Stambolijan toimesta oikeaan laitaan Jullelle, jonka keskitys löysi pilkun kohdalta Sekou Konaten, jonka pusku suuntautui kuitenkin yli ja ohi maalin. 0-0 lukemissa siis toiselle jaksolle ja molemmille joukkueille jäi kyllä runsaasti parannettavaa. Sportingilta kuitenkin siinä mielessä tasapainoinen esitys hidastempoisella avausjaksolla, että TPV ei saanut kyllä mitään vaarallista aikaan.

Toinen jakso alkoi sähäkämmin ja ensimmäinen paikka aukesi tamperelaisvieraille, mutta Gaston Brambattin hyvä jalkatorjunta piti munat taululla.

Noin tunnin kohdalla nähtiin sitten ottelun avausmaali, kun loistavasti esiintynyt joukkueen pelaajavalmentaja Miroslav Rajkovic päätti ottaa homman haltuun. Miron päättäväinen nousu omalta alueelta purjehtien välillä käyttäen omia syöttölautana päätyi aina vieraiden boksiin asti, josta Miron kuti oli jo painumassa maaliin, mutta kuin varmuuden vakuudeksi Sekou Konate kävi puttaamassa Puman pömpeliin ja Sportingin riemukkaasti johtoon. Tällaisia nousuja nähtiin toppari Rajkovicilta ottelussa useita, yksi näistä tuotti siis upeasti tärkeän avausmaalin.

Vain hetki avausmaalista ja Sporting oli iskeä toistamiseen. Hyvän kuvion päätteeksi pallo pelattiin vasemmasta laidasta pilkun kohdalle, josta Adis Stambolija pääsi vapaasti laukomaan. Tällä kertaa Adiksen laukaus kuitenkin taivaan tuuliin. Tämän jälkeen TPV alkoi ottamaan ohjia käsiinsä. Se alkoi pitämään palloa ja hyökkäämään väkevämmin. Sporting Ultras kannattajien framåt Sporting framåt huutoihin kotijoukkue ei juuri pystynyt vastaamaan vaan peli alkoi pyörimään kristiinalaisten kenttäpäädyssä. Sportingin pakka tosin pysyi tiiviinä ja TPV: n oli vaikea päästä tonteille.

74 minuutin kohdalla TPV sai mahdollisuutensa, kun sille tuomittiin rangaistuspotku. Sekavassa tilanteessa erotuomari tulkitsi Rajkovicin pelanneen palloa kädellään. Kovin moni muu ei tilannetta tosin nähnyt, mutta ottelun jälkeen tuomari kertoi nähneensä, kuinka käsi nousi kropasta ja pallo osu selvästi käsivarteen. Pallo tästä 11 metrin päähän maalista piirretylle täplälle ja pallon taakse Jarkko Vesapuisto. Nahkakuula pilkulta varmasti verkkoon ja taululle 1-1.

Tässä vaiheessa kotijoukkuetta koeteltiin toden teolla. Peli unisen TPV:n hallinnassa ja oma peli täytyisi saada kipeästi taas käyntiin. Tässä kohtaa Sporting soturien kasetit olivat kuitenkin kunnossa ja sitä taistelevaa Sportinghenkeä saatiin vielä viimeiselle vartille hyvin kaivettua.

Tällä kertaa pallopeli oli myös oikeudenmukainen, kun muutama minuutti ennen täyttä aikaa Seku Konate sekoili itsensä kahdestaan TPV molari Peltosen kanssa. Sekulta hallittu Peltosen kiertäminen ja näin Sportingin kumiukko siirsi illan toisellaan Sportingin 2-1 johtoon.

TPV haki vielä tasoitusta, mutta Vesapuiston upeaa rimalaukausta lähemmäksi se ei päässyt. Pallo kimposi rimasta 30 senttiä kentän puolelle ja siihen pääsi vielä TPV hyökkääjä Mika Ahonen karoille. Vaikeasta asennosta ja Gastonin ja Sporting pakin häirinnästä Ahonen sai onneksi sudittua vain pallon maalin yli. Näin riemukas kotivoitto oli tosiasia.

Ottelun lähtökohdat olivat Sportingille vaikeat. Pelistä oli taas iso liuta ukkoja poissa ja kentällä joutui taistelemaan muutamakin puolikuntoinen ja yksi junailuun viime viikot keskittynyt pelimies. Siihen nähden aivan loistava taisteluvoitto ja ansaittu sellainen. TPV ei ollut kyllä parhaimmillaan, mutta se ei himmennä voittoa eikä siitä tullutta kolmea pistettä. Pelissä oli kuitenkin vaikeat hetket, jotka Sporting hoiti hienosti. Isot pisteet kristiinalaisille ja näin ero kasvoi jälleen suoriin putoajiin.

Vaikea ottelu meille. Huono Härmä-peli alla ja oli vaikea lähteä otteluun. Joudumme liikaa muuttamaan avauskokoonpanoa ja se vaikeuttaa meidän pelaamista. Ensimmäinen jakso ei ollut mitään kummallista, mutta toisella pelasimme paremmin. Ansaitsimme voittomme. Meillä oli enemmän paikkoja ottelussa. Hyvä taistelu pelaajilta. Emme antaneet periksi missään vaiheessa. Olen todella tyytyväinen voitosta. Henkisesti oli myös tärkeä voitto. Tästä on taas hyvä jatkaa.

Miroslav Rajkovic

Näin ottelua kommentoi Man of the match Miroslav Rajkovic, joka tosin naurahti voimakkaasti kuullessaan tittelistä.

Kolmen perunapussin pelaaja
Miroslav Rajkovic. Väkevä esitys. Loistavaa puolustuspelaamista. Hyvää pelin avaamista. Muutamia upeita nousuja, joista syntyi myös ottelun avausmaali. Hienoa esimerkin näyttöä omalle joukkueelle ja vastuunkantoa. Virheetön peli. Vai oliko siellä yksi käsivirhe?
Kahden perunapussin pelaaja
Sekou Konate. Teki joukkueensa molemmat maalit. Voiko hyökkääjältä enemmän pyytää? Avausjakso oli Sekulle vaikea, koska ei saanut tarpeeksi palloja ja ne mitä sai sisälsi syöttöjen koko kirjon. Piti kuitenkin ajatuksen kasassa ja teki toisella puoliajalla ne tärkeät maalit ja oli muutenkin useasti hämmennyshommissa.
Yhden perunapussin pelaaja
Marcus Landgärds. Tähän pussiin tarjokkaita olisi ollut useitakin, mutta tällä kertaa valinta on niin sanottu taistelupussi. Marcus taisteli, juoksi, repi ja raastoi. Janosi voittoa ja oli voitontahtoinen.