Sporting voittoputkessa

Lauantaina Sporting Kristina matkasi Ylistaroon, jossa se kohtasi evakossa pelanneen seinäjokelaisen Kerho 07. Sporting oli matkassa erittäin nuorella joukkueella ja ennen kautta tehty suunnitelma omien nuorien poikien peluuttamisesta realisoitui jopa pakon sanelemana hieman liiankin hyvin. Jotta ei totuus unohtuisi, kotijoukkue Kerhon kokoonpano oli myös täynnä nuoria pelurien alkuja ja ottelusta muodostuikin nuorten miesten vauhdikas näytös.

Etelä-Pohjanmaalle Sporting matkasi sapelit terävinä valmiina ryöstöön. ÅIFK ottelun hyvä ilme ja taktinen kypsyys oli saatu säilytettyä myös tähän otteluun. Seinäjokiset pitivät palloa ja hallitsivat välinettä, mutta Sportingin taktiikka ja sen toteutus toimi erinomaisesti, sillä sen vastahyökkäykset olivat erittäin vaarallisia ja niitä pystyttiin luomaan useita. Maalinteon avasi Sporting, kun kellossa oli 27. minuuttia. Noah Lankoski pääsi tuikkaamaan irtopalloa keskialueella itselleen Kerhon topparin yrittäessä katkoa. Hieno spurtti puolustajien estelyistä huolimatta puolittaiseen läpiajoon ja päälle vielä viileä viimeistely ohi vastaan rynnänneen Kerhon uunivahdin Paavo Valakarin. Hieno suoritus Lankoskelta ja Sporting upeasti keulalle.

Maalin jälkeen vielä nähtiin molemmissa päissä vaarallinen tilanne kulmapotkuista, mutta viime hetken pelastukset pitivät huolen siitä, että Sporting pääsi tauolle maalin johtoasemassa.

Toisella jaksolla käsikirjoitus pysyi samanlaisena. Kerho pyöritti ja vei peliä, mutta Sporting malttoi mielensä, piti pakan tiiviinä ja iski kun se sai mahdollisuutensa. Maalikehikoiden kestävyyttä koeteltiin molemmissa päissä toisella puoliajalla, kun pallo kopsahti raameihin kaksi kertaa molemmissa päissä. Sportingista rautoja helisytteli Cameron Roget.

Loppuun asti ei Sporting pystynyt johtoaan pitämään, sillä 83. minuutin kohdalla Kerho pelasi hienon kuvion ja mukaan hyökkäykseen noussut toppari Kalle Taimi pääsi tasoittamaan ottelun. Tässä vaiheessa moni varmasti epäili Sportingin kantin kestämistä, sillä kellossa oli vielä kuitenkin se seitsemän minuuttia varsinaista peliaikaa jäljellä ja kotijoukkue sai maalista varmasti lisää virtaa. Mitä vielä. Sporting teki todellisen Ice Bucket tempun lepsusti puolustaneille seinäjokisille ja kaatoi paljullisen kaupungin lahden merivettä Kerhon niskaan. Cameron Roget nousi hyvin laitaa pitkin ja sai kimppuunsa kaksi kotijoukkueen puolustajaa. Tämä tiesi sitä, että Jim Mattfolk jäi keskelle vapaaksi ja Cameronin hieno tarjoilu vapautti Jimpan yksin läpi. Avausmaalin tavoin jälleen Sportingin nuoriso-osastolta kylmää toimintaa viimeistelyhetkellä ja pallo tälläkin kertaa siis hallitusti kotijoukkueen katistkaan. Näin seinäjokisille juotettiin annos mukavan suolaista merivettä.

Seuraavaksi sopiikin TV-Shopista tuttu lause, eikä tässä vielä kaikki. Nimittäin Sportingin 1-2 johtomaalin jälkeen Kerholle tuomittiin vielä rankkari. Tässä kohtaa sankariviitan puki ylleen vieraiden Simon Sandberg, joka kruunasi upean pelinsä torjumalla Kerhokapteeni Aki Sipilän kovan laukauksen. Upea pelastus Simonilta ottelun lopussa sinetöi makeaakin makeamman vierasvoiton.

Pelattiin sellainen ottelu, kun koko kausi ollaan oikeastaan yritetty. Tosi tiivis pakka, mutta silti oma hyökkääminenkin oli vaarallista. Mahtava voitto ja hieno taistelu taas meidän pelaajilta.

Tony Lehto

Näin ottelun näki Sportingin valmennuksesta Tony Lehto.

Joukkueelta erittäin hienoa puolustamista ja silloin on helppo pelata maalissa. Mun mielestä ei ollu koskaan mikään paniikki. Vois sanoa että oli sama tunne seistä maalis kuin viime ottelussa Åbo IFK:ta vastaan.

Simon Sandberg

Näin ottelun näki maalin suulta Sportingin yksi isoista sankareista Simon Sandberg.

Hieno koko joukkueen panos oli tietysti voiton tae ja kirsikkana kakun päällä tietysti Simonin loppuhetkien rankkaritorjunta, joka kuitenkin oli yksittäisenä hetkenä se ottelun käännekohta ja ratkaisu. Sportingissa ei heikkoa lenkkiä löytynyt ja se osasi käyttää tilaisuutensa erinomaisesti ja koko joukkueen kurinalaisuus ja ennakkoon sovittu sotasuunnitelma piti täydellisesti.

Seuraavaksi tarina jatkuu sunnuntaina, kun Sporting kohtaa kauden viimeisessä kotiottelussa pisteautomaatin FC Hämeenlinnan. Leikki leikkinä, mutta totuus on se, että Sporting on pystynyt hämeenlinnalaiset kukistamaan kauden molemmissa keskinäisissä. FC Hämeenlinna, joka majailee sarjassa toiseksi viimeisenä, haluaa varmasti kukistaa kristiinalaiset ja revanssin makua on ilmassa. Sporting täytyisi pyrkiä pitämään tämän hetken draivi päällä ja onnistua ottelusuunnitelmassa edellisten otteluiden tavoin.