Sporting – ÅIFK 2-1 (0-1)

Makea voitto

Taas on Sporting Kristinan laiva purjehtinut pitkin Kakkosen länsilohkon tyrskyjä. Kraft pelistä ei närpiöläisten harmiksi kirjoiteta mitään vaan keskitytään pelkästään vieraisiin Turusta. Sarjakakkonen ÅIFK tuli siis vierailulle Kristiinankaupunkiin lauantaina. Sportingin miehistö on viime aikoina elänyt kovia aikoja ja runsaat tappiot ovat näkyneet viime kierroksilla joukkueen työmoraalissa. Inhimillinen seuraus, sillä tappioiden keskellä koetellaan nimenomaan pään väkevyyttä. Jos muutamassa edellisessä pelissä punaisilta oli jäänyt työhaalarit naulaan ja kiima kaappiin, niin lauantain kamppailussa jokainen Sportingin soturi oli läsnä. Huikea taistelu Kristinakentällä toi makean voiton sarjan kärkiporukasta.

Ottelun alkuhetkistä lähtien Sporting oli hyvin pelissä mukana. Sen paketti ja ennen kaikkea pelaajien sitoutuminen oli huippu luokkaa. IFK teki ensimmäisen puoliajan ainoan maalin, mutta sekään ei saanut kotijoukkueen selkärankaa napsahtamaan poikki. Maali syntyi puolen tunnin kohdalla, kun oikealta laidalta pallo pelattiin vitosen viivalle Viljami Alholle, jolla oli helppo työ viedä turkulaiset johtoon. Sportingin maalissa Simon Sandbergilla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjuntaan. Sen verran Kraft peliin palataan, että tuossa ottelussa tolppien välissä ollut Linus Lähteenmäki loukkasi polvensa Kraft ottelun loppuhetkillä, eikä ole pelikuntoinen. Tarkempaa tietoa loukkaantumisesta ei vielä ole, mutta kauden loput pelit jäänevät Linukselta väliin. Todennäköistä on, että jotain polvessa on rikki, mutta tarkempi diagnoosi saadaan vasta magneettikuvan jälkeen. IFK:ta vastaan maalissa siis jälleen Sandberg, joka suoriutui tehtävästään ihan mallikkaasti.

Maalin jälkeen Sportingilla oli vaikeampi jakso, mutta siitä selvittiin hienosti, eivätkä vierailijat saaneet mitään kovin vaarallista aikaan, vaikka loppujaksoa hallitsivatkin. Kotonaan tekonurmella pelaavat turkulaiset eivät ehkä saaneet sitä samaa tempoa peliinsä ja Sportingin taktiikka ja koko joukkueen pelaaminen onnistui ottelun alussa hyvin.

Tappioasemasta toiselle jaksolle kirmannut Sporting ei ollut missään nimessä luovuttanut vaan se näytti, että takaa on makeata tulla. Sportingin hahmot toisella jaksolla olivat Cameron Roget ja Julian Tarvoll. Ensin mainittu viimeisteli Sportingin molemmat kaksi maalia ja Julle avusti ne syötöillään. Tasoitus maali syntyi 64. minuutin kohdalla, kun Cameron pääsi laukomaan kohtalaisen pienestä kulmasta vasemmalta pallon painuessa alakulmaan. Voittomaalin Roget nosti Jullen jatkosta upeasti puolivolleysta yli maalilta ulkona olleen turkulaisvahdin. Riemukas 2-1 kotivoitto teki kyllä niin hyvää Cameronille ja koko Sportingperheelle.

Hieno voitto. Nyt taisteltiin ja joka jätkä pelasi hyvin. Cameron oli hyvä. Teki kaksi maalia ja pystyi pitämään palloa hyökkäyksessä hyvin. Julle pelasi myös hyvin alustaen maalit.

Tony Lehto

Näin ottelun näki kotijoukkueen valmennuksesta Tony Lehto.

Toteutimme hyvin pelisuunnitelmaamme ja koko joukkue pelasi hienosti. Oli totta kai hieno onnistua maalinteossa.

Cameron Roget

Näin ottelua kommentoi man of the match Cameron Roget.

Käskin Juliania jatkamaan pallon ykkösellä eteenpäin ja näin maalivahdin olevan ulkona ja nostin hänen ylitseen.

Näin ottelun voittomaalin tehnyt Roget kertasi upeaa voittomaaliaan.

Cameron harjoitteli viime viikolla kaksi kertaa kokkolalaisen GBK:n kanssa ja hyvä vire naurattikin miestä.

Janne (Lindström) sanoi, että lähettää minut uudestaan treenaamaan GBK:n kanssa, kun heti osuin kahdesti.

Roget on viihtynyt erinomaisesti Suomessa ja jos vain joukkue löytyy, mies voisi kuvitella pelaavansa myös ensi kaudella Suomessa. Sitä silmällä pitäen Kokkolassa vierailukin toteutettiin pelaajan ja seurojen hyvässä yhteishengessä. Pelataan nyt tämä kausi kuitenkin vielä loppuun. Loppukauden peleissä Cameron lupasi antaa kaikkensa ja toivoi, että joukkue jatkaa hyvässä vireessä.

Hieno voitto Sportingille. Pelissä hyvää tietysti kaksi tehtyä maalia, mutta se että omiin meni vain yksi, oli kuitenkin voiton tae. Puolustus onnistui ottelussa hyvin ja ennen kaikkea koko joukkueen puolustaminen. Tämä voitto antaa varmasti taas virtaa kauden viimeisiin kamppailuihin. Näitä tarvitaan.

Kolmen perunapussin pelaaja

Cameron Roget. 2-1 voittopelin molemmat maalit. Vaikka joukkue oli täynnä onnistujia, kyseessä on maalintekopeli. Pelasi maalien lisäksikin erinomaisen ottelun.

Kahden Perunapussin pelaaja

Julian Tarvoll. Syötti molemmat maalit ja teki karmean määrän töitä. Voitti kaksinkamppailuja ja oli alati vaarallinen. Koko joukkueen voitto, mutta silti se vaatii muutamilta niitä aivan huippuonnistumisia. Jullelta ehdottomasti sellainen.

Yhden perunapussin pelaaja

Sebastian Lövdahl. Onnistuneen puolustuksen ja puolustuspelin ilmentymä. Kauhea taistelu ja suunnan näyttö omalle joukkueelle.