Sporting – Masku 2-5 (0-2)

Masku vei koko potin

Lauantaina Sporting Kristina kohtasi vieraita Varsinais-Suomesta, kun Maskun Palloseura tuli vierailulle Kuninkaiden Laaksoon. Sporting Kristinan maalivahtiruletti on käynyt viime aikoina hurjana ja Masku peliin ruletin pallo pysähtyi Simon Sandbergin nimen kohdalle. Selkeä syykin asiaan oli, nimittäin pienestä vammasta kärsinyt ykkösmaalivahti Scott Angevine päätettiin myydä Vasa IFK:n tolppien väliin ja edellisessä ottelussa esiintynyt Linus Lähteenmäki kärsii treeneissä tulleesta lievästä käsivammasta. Mitään suurta dramatiikkaa ei Scottin myynti sisällä. IFK on jatkamassa kauttaan Ykkösen karsintaan ja heidän molemmat maalivahdit ovat lasaretissa ja näin ollen liimanäpin tarve oli iso ja akuutti. Sportingin kohtalo on selvä, joten Scottin vapauttaminen oli selkeä win-win tilanne. Scott saa mahdollisuuden näyttää taitojaan paremmassa joukkueessa ja Sporting säästää hieman rahaa ja vaasalaisetkin saavat vielä loppukauden karkeloihin luotettavan maalivahdin. Sporting Kristina kiittää Scottia ajasta Kristiinankaupungissa. Hänen ammattimaisuutensa jätti lähtemättömän vaikutuksen. Hieno pelaaja, hieno mies. Kaikkea hyvää Scottille.

Kaskisissa viime viikot lainalla palloillut Simon Sandberg oli siis pakko kotiuttaa nopealla aikataululla Sportingin maaliin ja Simon totta kai oli valmis haasteeseen. Scottin myyminen tietää loppukauden mittelöihinkin vastuuta oman seuran tuotteille, kun Lähteenmäki ja Sandberg saavat toden teolla taistella aloittavan maalivahdin statuksesta.

Masku pelissä Simon joutui kyllä tekemättömään paikkaan, kun kotijoukkueen kenttäpelaajille ei tullut kenellekään työhaalareita niskaan. Masku veikin pelin selkein 2-5 numeroin.

Meiltä tosi heikko peli. Simon pelasi ihan hyvin, mutta muuten oli kyllä tosi löysää. Oma peli ei kulkenut ollenkaan. Kun yhtäkkiä päästiin 2-4 tilanteeseen hieman vielä saatiin toivoa paremmasta, mutta lopun oma maali kruunasi pelin. Heikko esitys.

Tony Lehto

Näin Sportingin valmentaja Tony mietti kamppailusta sen tauottua.

Masku aloitti pelin heti väkevästi. Se vei ensimmäisen jakson 0-2 Kari-Pekka Koivusen maaleilla. Toisella jaksolla Masku ei tarvinnut edes varttia, kun se oli jo tuplannut johtonsa, vaikka kotijoukkue nimenomaan painotti toiselle jaksolle mentäessä oman pään pitämistä. Näistä maaleista vastasi Toni Kuisma ja Niklas Harjula. 64. minuutin kohdalla Sporting sai lohtua Julian Tarvollin kavennuksella. Tästä vain muutama minuutti ja Sporting osui uudelleen, kun Kristoffer Lövholmin pitkä rajaheitto tuotti hässäkän, josta pallo meni maaliin maskulaisten omasta toimesta. Näin Sporting pääsi vielä näkemään Maskun takavalot, mutta rinnalle saatikka ohi ei ollut asiaa. Lopussa Masku vielä kaunisteli lukemat 2-5. Tämäkin maali kirjatiin omaksi maaliksi. Ennen viimeistä naulaa kotijoukkueen Cameron Roget poistettiin kentältä kahden keltaisen kortin vuoksi, näin ainakin hän huilaa kauden viimeisen derbyn, joka pelataan siis Närpiössä sunnuntaina.