MuSa – Sporting 1-3 (1-2)

Takaisin voittojen tielle

Lauantaina Sportingin matka jatkui Poriin kohtaamaan lohkon toinen porilaisjoukkue perinteinen jalkapalloseura Musan Salama. Lisäväriä otteluun toivat vielä viime kaudella Sportingia edustanut Joao Gaetti ja takavuosina Sportingia luotsannut Risto Puustinen, joka nähdään nykyisin siis MuSan päävalmentajana. Löytyy joukkueesta myös yksi todellinen porilaisen (suomalaisen) jalkapallon legenda Piracaia, joka pelasi siinä ainoassa suomalaisjoukkueessa, joka on yltänyt Champions Leaguen lohkovaiheeseen. Muitakin saavutuksia “Piralta” löytyy niin paljon, että se vaatisi jo oman raporttinsa.

Joukkueet ovat viimeksi kohdanneet Musan stadionilla, kun Sporting pelasi edellisen kerran Kakkosta. Tuosta ottelusta ei paljoa muistoja ole ja MuSan kaataminen jäi silloin haaveeksi. Ainoa, mikä silloin saatiin kumoon, oli kentän laidalla ollut kaiutin. Tuosta tempusta vastasi Sportinglegenda Ari Hietikko, jonka raju liukutaklaus kaatoi kovaäänisen. Kapea kenttä oli ikitaistelija “Arskalle” liian kapea ja kentän ja katsomoiden välissä ollut kaiutin sai tuntea Arin kovuuden.

Tähän kamppailuun lähdettäessä ennakkoasetelmat olivat hyvin yksinkertaiset. Vain voitto kelpasi. Lohkon pahnan pohjalle jumittunut MuSa oli pakko voittaa. Mikään muu tulos ei olisi etukäteen kelvannut. Kun tilanne etukäteen on noinkin selkeä, toteutus ei useinkaan ole kovin helppoa. Voiton Sporting Porista haki, mutta ei se pelaamatta tullut.

Ottelu alkoi vierasjoukkueen kannalta loistavasti. Vain kolme minuuttia oli kellossa, kun Sporting siirtyi 0-1 johtoon. Maali tuli vaparista, jonka Sporting sai, kun Marco Meirelesiä rikottiin rangaistusalueen vasemmassa kulmassa. Adis Stambolijan kova vapaapotku luukulle ohjautui lopulta MuSa puolustaja Toni Kuuselan jalasta omaan maaliin ja näin punaiset vieraat nopeasti johtoon. Tilanteessa Sporting kärki Sekou Konate oli myös vahvasti mukana, mutta virallisiin tilastoihin maali kirjattiin siis omaksi maaliksi. MuSan vastaus tuli, kun kello oli tikittänyt 21 minuuttia. MuSa rakenteli vasemmalle laidalle 2 vastaan 1 tilanteen ja keskitti pallon hienosti luukulle, jossa Sami Rantala puski pelin tasoihin. Futsal maajoukkueessakin esiintynyt Rantala oli Sporting puolustukselle paha pideltävä ja hänen pelaamisensa kärjessä piti punaisten puolustajat kyllä hereillä. Vain minuutti MuSan tasoituksesta ja Sporting siirtyi uudelleen johtoon. Tällä kertaa Meireles pelasi pallon päätyrajalta matalana pilkun tuntumaan, johon ensimmäisenä pääsi Sportingkapteeni Peter Grannas. Näissä tilanteissa PG antaa tehtaan takuun ja painaa pallon varmasti verkkoon. Nopea kuitti ja elintärkeä johtomaali. Moni mies olisi tuosta tilanteesta sutinut voimalla pallon taivaalle, mutta kokenut Grannas näytti viileyttään ja taitoaan tarkalla sisäsyrjäsijoituksellaan alakulmaan. 1-2 tilanteessa mentiin tauolle juomaan mehua ja punomaan juonia toiselle jaksolle.

Toiselle puoliajalle Sporting oli saanut parannettua pallollista pelaamistaan ja välillä pallonhallinta oli upeaa katseltavaa. Nahkakuulaa ei halutta lainata porilaisille ollenkaan, vaan sitä pidettiin maltillisesti omien hallussa. Yksi maalikin toisella jaksolla nähtiin ja siitä vastasi Sportingin Marco Meireles. Tämä maali tuli 76 minuutin kohdalla, kun Sekou Konate syötti oikealta pallon keskelle Marcolle, jonka tulinen kuti painui MuSa maalin etuyläkulmaan. Vapauttava maali Sportingin kannalta ja hienoa, että Marco sai Sportinguransa esikoisen tehtyä hyvään paikkaan. Ilman tilanteita ei MuSakaan ollut vaan se sai luotua kyllä painetta Sportingin maalille, mutta Gaston Brambatti maalissa jatkoi hyviä otteitaan ottamalla pari game saveria ja liimamalla varmasti MuSa keskitykset. Gaston oli ottelussa ehdottomasti Sportingin parhaimmistoa. Kentän kunkku oli kuitenkin kippari Peter Grannas, jonka suorittaminen arvioitiin myös pyttykerhossa parhaimman pelaajan arvoisesti. Ottelun sankari oli tyytyväinen voittoon, vaikka peli ei sitä ihan parasta Sportingia ollutkaan.

Vaikea ottelu etukäteen. Saatiin hyvä alku ja pelattiin kyllä ajoittain hyvin. Ei silti meidän parasta, mutta tehtiin tarvittava. Välillä meidän pakka levisi kyllä liikaa. Pallonhallinta oli meillä välillä todella hyvää. MuSallakin oli paikkoja, mutta Gaston pelasi hyvin. Vaikea ottelu ja sellainen, josta on vaikea oikeastaan sanoa mitään.

Peter Grannas

Koutseista toisella maalivahtivalmentaja Jorma Huuskolla oli selkeä näkemys tapahtumista.

Helpolla ei päästy. MuSallakin oli ottelussa paikkansa, mutta Gaston selvitti ne hienosti. Niistä maalit ja peli olisi voinut olla ihan erilainen. Peter oli meidän paras ja on hienoa seurata, kun kapteeni on tikissä. Fiksua pelaamista ja hyvää liikettä.

Jorma Huusko

Myös Marcuksen (Landgärds) peli keskikentällä oli hyvää. Hän auttoi hyvin puolustusta. Vahva ysikymppinen Marcukselle.

Ajoittainen hieno pallonhallinta sai myös Huuskon tyytyväiseksi

Meillä tuli ottelussa yksi vaihe, jossa syöttelimme varmasti 30 syöttöä omille putkeen. Se oli hienoa katseltavaa.

Jorma Huusko

Vaikka MuSa ei tähän mennessä ole kerännyt kuin yhden pisteen sarjassa, piti Jorma joukkuetta kuitenkin hyvänä vastuksena.

MuSa on kuitenkin sellainen joukkue, että sekin ottaa vielä varmasti pisteitä. He operoivat kapealla ringillä, mutta hyvän vastuksen he meille antoivat.

Jorma Huusko

Tulevana sunnuntaina Lapväärtin kentälle vieraaksi saapuu Härmä Hämeenlinnasta. Kaikki paikalle, kun pisteiden metsästys jatkuu.

Sportingin kokoonpano
Brambatti, Mäkiharju, Hannus, Rajkovic, J.Grannas (Franz), Stambolija (Lehtola), Landgärds, Meireles (Grines), Tarvoll, P.Grannas, Konate

Veikkauksen Mitalit
Pronssi Sekou Konate Sporting
Hopea Jussi Välilä MuSa
Kulta Peter Grannas Sporting

Eero Haapala