Sporting F10 spelade två tuffa matcher i Juniorcupen i Vasa

• Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:F10 / F2011
F2011

Sporting Kristinas F10 spelade två tuffa matcher i Vasa den 17.8.2021. Till turneringen hade vi med oss alla spelare, alla 18 stycken! Första matchen spelade vi mot BK-48. Början av matchen var vårt passningspel svagt, vi fick endast en eller max två passningar till våra egna och vi höll inte riktigt våra egna spelsituationer. När inga passningar når fram blir det inte heller målchanser och utan målchanser blir det inte mål. I första halvlekens slut tappade vi bollen i mitten och våra egna spelare var för högt upp, BK-48 kom med¨några få passningar igenom och gjorde mål. Våra flickor gav inte upp och de bestämde tillsammans under pausen att nu visar vi vad Sporting går för. Till andra halvleken kom vi taggade och kämpade igenom en mot en situationer, gav stöd under bollen och fick passningspelet att fungera på vår egen nivå. Vi hade inte hunnit spela endast fyra-fem minuter av andra halvleken och så gjorde vi MÅL! Glädjen var stor inom laget och en viss nervositet lade ner sig. Flickorna började igen kommunicera och kämpa på varandra och detta gav resultat. Bara några minuter innan matchen slut gjorde Sporting sitt andra mål och matchen slutade 2-1 till Sporting.

Andra matchen spelade vi mot FC Sport-j och vi visste från förr att de är mycket tuffa och fysiska spelare. De har definivt längden på sin sida. Tränarstabben satte huvuden ihop och beslöt sedan att vi inte kommer att ändra vårt fungerande spelsystem, utan kör med gamla vanliga. Början av matchen var mycket jämn, dock hade FC Sport-j ett litet övertag, men snabbt kom vi in i matchen och fick målchanser efter målchaner men inget mål. Efter första halvleken var ställning fortfarande 0-0. Andra halvleken såg ibörjan likadan ut som första, passningspelet fungerade helt bra, men målet ville inte komma. Ca åtta minuter kom äntligen målet och jublet var stort hos spelaren, tränarna och föräldrarna. Matchen slutade åt Sporting 1-0!

Nästa Juniorcupsmatcher spelas i Kristinestad den 24.8, så nu skall ni ta er chansen och komma och heja på flickorna!