• Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:F10 / F2011
F2011
F2011

Sporting Kristinas F10 spelade idag den 15.8.2021 två matcher i Seinäjoki. Regnet ösade ner på vägen till Seinäjoki och vi alla var rädda att vi skulle få spela två matcher i ösregnet. När vi närmade oss Seinäjoki så klarnade vädret till sig och vi fick spela båda matcher i bra väder. I första matchen kom SJK-T9 emot oss. De har ett mycket snabbt anfallsspel var de på endast två enkla men snabba passningar försöker komma förbi anfallet. Vårt försvarsspel har varit på en mycket bra nivå och kommunukationen mellan backarna och mittfältet har fungerat under hela säsongen så vi spelade med vårt gamla bra system. Vi fick öppnat ganska enkelt från kanten och passade därifrån fina passningar till anfallsspelare som ibland hade 3 mot 1 eller 2 mot 1 situationer. Efter matchen kunde vi vara med nöjda med slutresultate 3-0.

Andra matchen som spelades mot SJK började så snabbt att vi hann bara byta plan. Som tur var våra spelare vakna genast från början för SJK kom hårt på och hade spelet i sina händer de första fem minuterna. Efter matchens lilla kaos i början fick spelarna ordnat själva upp sina spelpositioner och började kommunicera med varandra på planen. Efter första halvleken var ställningen 0-0 fast vi hade haft flera fina målchanser. I andra halvleken funderade vi lite om anfallsspelet och satte in lite större anfallare i topp och det gav genast resultat och vi gjorde mål. SJK kom ännu hårdare på efter att vi gjort mål, men vår målvakt storspelade mellan stolparna och gjorde världsklassräddningar. Slutresultatet mot SJK slutade till oss 1-0.

Nästa turnering spelas redan nu kommande tisdag i Vasa i Juniorcupen mot BK-48 och FC-Sport-j.