Sporting F10 storspelade på hemmaplan

• Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:F10 / F2011

Sporting Kristina F10 spelade sin hemmaturnering i Lappfjärd den 1.8.2021. I första matchen kom Laihian Luja emot som spelat mycket bra under denna säsong, de hade inte förlorat en enda matchen ännu och var det enda laget som Sporting förlorade mot förra året. Taktiken var att satsa på tre stycken i backlinjen och på det viset få övertaget i försvaret. I början av matchen var det lite oklart bland backarna att vem skulle ta vem, men snabbt fick backarna i skick sin kommunikation mellan varandra och linjen höll bra. I första halvleken var våra målchanser knappa, endast tre skott mot mål. Under andra halvlekens mitt gjordes det lite finjusteringar i anfallsspelet och ca 5 min före matchens slut gjorde Sporting ett mycket fint mål. Luja kom hårt på de sista minuterna i matchen, men Sporting höll fint och försvarade som ett lag. Slutresultatet 1-0 till Sporting!

I andra matchen kom IK från Ilmajoki emot. Vi ändrade tillbaka med två spelare i backlinjen och bytte lite platser på spelarna. Passningsspelet mellan backarna och mittfältet var emellan åt på mycket hög nivå och det var ett nöje att se på spelarens fina bollhantering. Målet i år har varit att så många som möjligt skall ha möjlighet att spela på så många spelpositioner som möjligt och det har gett bra resultat. Speluppfattningen blir bättre för varje turnering och många spelare har gjort stora framsteg under sommaren. Med glädje kan vi meddela att andra matchen slutade 3-0 åt Sporting!

Nästa turnering kommer Sporting att spela i Seinäjoki och då möter vi Seinäjokis båda lagen