Sporting Kristina II

Inför seriestart

Sporting Kristina II som spelar i herrarnas division 6 inleder seriespelet på onsdag borta mot Malax IF II. Sporting har en helt hyfsad försäsong bakom sig. Redan i slutet av januari inleddes träningssäsongen i Närpes bollhall med en träning i veckan. En träningsmatch spelade man i vilken man slog division 6 konkurrenten Peik med 3-0.

Den 1:a april kunde man träna för första gången ute på grus och därmed börja försäsongsträningen på allvar med 3-4 träningar i veckan. Till skillnad från ifjol har man satsat mer på fysiken, och närmare bestämt på löpstyrkan. Ifjol var det bara FC Jukola som var bättre spelmässigt medan man i de avgörande matcherna hade problem fysiskt.

3-4 spelare har slutat medan lagkapten Janne Smeds och mittbacken Emil Sandberg dras med skador och har i praktiken inte alls kunnat delta hittills i år. Troligtvis kan de heller inte delta i seriepremiären. I övrigt har laget hållits rätt intakt. En stor del av laget består av tonåringar som fortfarande bor kvar på orten och därmed har de också kunnat delta aktivt i lagets träningar. En stor del av lagets spelare spelade ifjol sin första säsong på seniornivå och gjorde redan då bra ifrån sig men de unga spelarna är nu ett år äldre och förväntningarna på dem är också högre, vissa har i vinter också tränat en del med representationslaget. Laget har också en del nya spelare, intressantast av dem alla är kanske Issa Najjar från Syrien. Issa är en teknisk och en offensivt lagd spelare som gjort väldigt bra ifrån sig på både träning och match men tyvärr verkar det som om han kommer att flytta från orten redan i juni. En nygammal spelare är Mika Kangasniemi som ifjol spelade med Merikarvian Into. Mika är ett välkommet tillskott med tanke på att det varit brist på renodlade anfallare i laget. Jonathan Bergkulla som ifjol spelade med representationslaget i division två har också nyligen anslutit till laget.

I sexan finns 8 lag och efter en enkel serie fortsätter de två bästa till avancemangsserien medan de övriga 6 lagen spelar i en betydelselös nedre slutserie. Eftersom det på bara 7 matcher avgörs vilka lag som spelar i avancemangsserien är det väldigt viktigt att det går bra redan i början. Möjlighet till poängtapp finns egentligen inte.

Ifjol vann Sporting grundserien och får väl i om med det ses som en av kandidaterna till att ta steget till avancemangsserien. I övrigt är det ganska svårt att säga något om de övriga lagen. Töjby FC brukar vara bra men rykten gör gällande att flera spelare flyttat till KoFF i fyran. Troligtvis är inte Pjelax FC och Jurva-70 bland de två bästa men i övrigt kommer det säkert att bli en jämn serie. En hel del står troligtvis på spel redan i första matchen mot Mif II.

Lagets huvudsakliga målsättning är att stiga till division 5. Redan ifjol var det redan mycket nära, vinst i sista matchen borta mot NuPa skulle ha inneburit att det varit Sporting istället för just NuPa som tillsammans med FC Jukola tagit steget till femman. Tyvärr kan man knappast vänta sig förstärkning från representationslaget eftersom de som får mindre speltid i division två troligtvis spelar med Sportings farmlag i fyran.

Förutom träningsmatchen mot Peik har Sporting II spelat en träningsmatch mot division 5-laget KuRy vilken man vann med 4-2. En tävlingsmatch har man också hunnit med då man i Regions’ Cup förlorade mot FC Jukola med 5-0.

TL