Sporting – TPV 2-2 (1-2)

Kiri tuotti pisteen TPV:tä vastaan

Keskiviikkona Sportingin pelit jatkuivat River Groundilla, kun se sai vieraita Tampereelta. Tampereen Pallo-Veikot oli matkannut Lapväärttiin kapeahkolla ringillä, sillä loukkaantumiset ja valtion velvollisuudet olivat kaventaneet tamperelaisten ryhmää.

Tässä mielessä tilanne oli ennakkoon aika tasan, sillä Sportingin miehistö oli myös varsin repaleinen ottelun alla. Pieniä vammoja ja joillain vähän isompia. Kraft pelin tuoksinassa osumaa sai niin kokonaan TPV:tä vastaan sivuun jäänyt Adis Stambolija, kuin vaihdossa aloittanut Leonid Grines. Joakim Grannasta kutsui armeijan harmaat ja Anthony Hannuksen kunto ei vieläkään salli pelaamista.

Musta alku

Ottelu alkoi Sportingin kannalta hermostuneesti. Oman pelin pyörittäminen oli hankalaa ja TPV iski hyvällä liikkeellä ja paineella hyökkäyksiä. Se käänsi peliä nopeasti ja sillä oli hyökkäyksissään paljon pelaajistoa ylhäällä keskikentän tukiessa sen hyökkäämistä hyvin.

Vain yhdeksän minuutin tahkoamisen jälkeen TPV siirtyi johtoon, kun kaukana Sportingin maalista pomppineelle pallolle TPV:n Jusu Karvonen ei keksinyt muuta tekemistä kuin tempaista sen kohti kotijoukkueen maalia. Karvosen kuti 30 metristä painui upeasti Sportingmaalin oikeaan alakulmaan. Todellinen unelmalaukaus ja putoava lehti, jolle vastassa ollut Sportingmaalivahti Gaston Brambatti ei voinut mitään.

16 peliminuutin kohdalla TPV tuplasi johtonsa, kun se vyörytti hyökkäyksensä vasemman laidan kautta nopeasti. Hyvä keskitys löysi takatolpalta vapaan Rudi Dieterin, jolla oli helppo työ viimeistellä lukemat 0-2:teen.

Tässä vaiheessa Sportingin tilanne näytti todella huolestuttavalta. Omaa peliä ei saatu juurikaan käyntiin ja vierailija siirtyi nopeasti ja helposti jo kahden maalin karkumatkalle. TPV:n toisen maalin jälkeen peli oli pidemmän aikaan pelailua, kunnes 35 minuutin kohdalla Sporting sai puolen kentän tuntumasta vapaapotkun. Alex Mäkiharjun hyvä kova keskitys maalille löysi Julian Tarvollin pään ja Jullen pieni ohjaus riitti muuttamaan numerot taululla lukemiksi 1-2.

Sporting sai tästä selvästi lisää virtaa. Se paiski palloa surutta laidoille ja kärjille, eikä enää edes pyrkinyt pelaamaan niin paljoa. Paineistaminen tuotti myös tulosta ja Sporting alkoi selvästi olla vaarallisempi. Vain minuutti maalista ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella avaukseen nostettu Sebastian Lövdahl sai loistavan syötön oikeaan laitaan, josta hän hienosti ja ennakkoluulottomasti murtautui rangaistusalulle asti. Tässä kyydissä ei TPV:n puolustaja Kimmo Lahti pysynyt vaan hän joutui kaatamaan “Löllen”.

Tästä tuomiona pilkku ja pallon taakse asettui Sportingin avausmaalin tehnyt Julian Tarvoll. Tässä tilanteessa kotiyleisö joutui pettymään, sillä TPV:n maalivahti Antti Peltosen Hunks-heittäytyminen ja aavistus oikeaan kulmaan pysäytti Tarvollin kudin. Iso pelastus TPV molarilta ja näin hän vei joukkueensa puoliajalle maalin johdossa.

Kiri jatkuu

Voimakas tuuli vaikutti pelin luonteeseen merkittävästi ja toisella jaksolla Sporting sai myötätuulen taakseen. Se jatkoi painettaan yksinkertaisella kaavalla. Laiturit Marco Meireles, Sebastian Lövdahl ja erityisesti kärjet Julian Tarvoll ja Sekou Konate saivat paljon palloja, kun Sporting pelasi yksinkertaista ylöspäin suuntautuvaa peliä.

Näiden herrojen panos pallojen haltuunotoissa oli iso, sillä näin Sporting sai luotua painetta TPV:n maalille. Kaivattu tasoituskin saatiin aikaiseksi, kun kellossa oli tasan tunti pelattu. Erityisen hyvin jälleen kerran palloja piikissä kesytellyt Sekou Konate sai pienen hässäkän jälkeen pallon rangaistusalueen sisällä ja siirsi sitä rinnalla ja polvella itselleen laukaistavaksi. Upea laukaus ilmasta kymmenestä metristä vasurilla painui TPV maalin oikeaan yläkulmaan ja näin riemukas tasoitus oli tosiasia.

Sportingin hyvä ote jatkui maalin jälkeen vielä noin 20 minuuttia. Mitään kovin vaarallisia paikkoja se ei kuitenkaan paineesta huolimatta pystynyt luomaan. Viimeiselle kympille TPV iski lisää halkoa pönttöön ja se sai otteen itselleen. Kerran se sai pelattua miehen yksin Sportingvahti Gaston Brambattin kanssa, mutta Gastonin mahtava ulostulo ja torjunta varmistivat Sportingille pisteen, sillä ottelu päättyi 2-2 numeroihin.

Ottelu oli viihdyttävä ja hienoa oli tietysti kotijoukkueen kiriminen kahden maalin takamatkalta tasoihin. Se ei kyllä ensimmäisen puolituntisen jälkeen näyttänyt mahdolliselta. Muutenkin oudon vaiherikas kamppailu oli, sillä niin selkeästi siinä oli kummallakin hetkensä. Hallinta aaltoili ja kuskin paikalle pääsi molemmat joukkueet vuoron perään istumaan.

TPV ehkä kuvitteli marssivansa helppoon voittoon, kun se pääsi niin nopeasti kahden maalin karkumatkalle. Erikoistilanteet ovat osa jalkapalloa ja nyt sellaisen kautta kotijoukkue tarttui mahdollisuuteensa.

Yhdestä erikoistilanteesta Sporting pääsi peliin mukaan, vaikka ennen sitä se ei juuri mitään aikaiseksi saanut. 2-2 tasoitusmaalin jälkeinen momentum olisi pitänyt käyttää vielä maalin muodossa, niin ilta olisi ollut täydellinen. Toisaalta taas viimeinen kymmenen minuuttia oltiin köysissä ja ottelun loppu oli selviytymiskamppailua.

Meiltä hermostunut alku. Muutamien vakiopelaajien poissaolo näkyi ottelun alussa meidän tekemisessä. Ei ollut sitä itseluottamusta pelata, mitä olisi pitänyt olla. Ei saatu omaa peliä rullaamaan. Sitten oli pakko turvautua pitkän pallon lyömiseen kärkeen ja katsoa kuinka hyökkääjät onnistuvat niitä saamaan. Se ei ollut kyllä alun perin tarkoitus, mutta kahden maalin takamatkalta piti yrittää jotain muuta. Tänään se onnistui ja saimme hyvin painetta ylös ja hyökkääjämme onnistuivat kamppailemaan palloja meille. Hyvä merkki oli se, että pystyimme muuttamaan peliajatuksen kesken ottelun ja tulimme takaisin kahden maalin tappioasemasta.

Miroslav Rajkovic

Näin ottelua ruoti Sportingin päävalmentaja ja hyvän pelin topparina luutinut Miroslav Rajkovic.

Seuraavaksi tanssitaan markkinoita, mutta ne kovimmat tanssit tanssitaan sunnuntaina Kristiinakentällä, kun Sportingin vieraaksi saapuu FC Hämeenlinna.

Kolmen perunapussin pelaaja
Sekou Konate. Teki hirveän määrän duunia piikissä. Sai vastaanotettavakseen syöttöjen koko kirjon. Välillä tuli sellaista roskapalloa, että heikompaa olisi hirvittänyt, mutta jotenkin Seku ne vaan kaikki itselleen haali. Upea tasoitusmaali oli todellinen taidonnäyte, kun mies vahvasti häirittynäkin sai lauottua pallon maaliin upealla laukauksella.
Kahden perunapussin pelaaja
Sebastian Lövdahl. Lölle tuli peliin ennakkoluulottomasti ja alun jännityksen purkautuessa pelasi hienon ottelun. Oli monessa mukana ja teki paljon töitä. Hankki paljon vapareita kotijoukkueelle ja vielä sen rankkarinkin.